Komentari

wolfwoodscrowd.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Linux ce uvijek biti živ, kako ce odredjena komercijalna verzija njega proci to je uopce nije bitno (mada ima puno potencijala).

    avatar

    03.11.2004. (11:09)    -   -   -   -  

  • g.

    "Poraženi Red Hat neće biti previše skup." - veoma interesantna rečenica. Jednostavno ne znam koliko je moguće da jedan gigant kao što je Red Hat dopusti sebi takav luksuz ili da se spusti na neki niski nivo da se prepucava sa nekom firmom koja se bavi istim poslom... Tako da je to po mom mišljenju to nemoguće. Da postoji rivalitet između softverskih firmi tog nivoa sasvim je razumljivo ali takve posljedice nisu. Osvrnuo bih se jos na činjenicu da se različite firme favotiziraju na različitim kontinentima, tj. Red Hat se koristii preko bare, dok je ovamo, opet, SuSE ubjedljivo najkorišteniji. To je takodjer faktor koji treba ozbiljno razmatrati. Ovaj tvoj post me posjetio na onu pricu o Sun-ov kupovini Novella radi kontrole nad IBM-om... Super post u svakom slucaju...

    avatar

    03.11.2004. (12:13)    -   -   -   -  

  • Wolfwood's Crowd

    Komercijalni uspjeh Linux je bitan zbog odnosa proizvođača hardware-a prema njemu. Teza o poraženom RedHat-u je jedna od manje ili više mogućih opcija. SuSE je ženidbom za Novell osigurano dobru polaznu točku u borbi za prekobarsko tržište.

    avatar

    03.11.2004. (12:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...