Komentari

porto.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • Bugenvilija

    A da probas za pocetak sa 3 godine 3 mjeseca i 3 dana? :)))

    avatar

    02.11.2004. (12:44)    -   -   -   -  

  • ...dračin:Kantun...

    nemam texta...svaka čast (fakat hoću nešto mudro reć, al sam se sjebala. ful)

    avatar

    02.11.2004. (13:28)    -   -   -   -  

  • Tan Sao

    Gle, sijevanje:/prema tami odlazi/glas noćne čaplje. Dosta seoskog pripetavanja! Porto, objasni ljudima stvar i idemo dalje.

    avatar

    02.11.2004. (14:18)    -   -   -   -  

  • Porto

    Ali Kuda? Tao Sao, nikud mi NE IDEMO... Samo naš um je sklon neprestano nekamo ići...

    avatar

    02.11.2004. (14:54)    -   -   -   -  

  • transmetropolitan

    ajde ti lijepo samnom sljedece godine u himalayu

    avatar

    02.11.2004. (15:24)    -   -   -   -  

  • Porto

    heh spideru, Porto putuje bez kretanja prelamajući prostor koristeći SPICE :))))

    avatar

    02.11.2004. (15:34)    -   -   -   -  

  • Tan Sao

    Porto San, pa znaš da idemo u EU! Kako sad, kud idemo? Nego, Porto, s vremena na vrijeme napišeš redak koji poželim ukrasti: purpurne ruže penjačice na bijeloj halji, bijele potkošulje na štriku kao zastave pod kojima se borimo...upravo zato, čemu će ti mreže za kitove u lovu na leptire? Hoću kazati, uz takvu sposobnost metaforiziranja nimalo ti nije potrebna teška artiljerija Satorija, Wu-Weia, Sušuma kanala, Dahn Chi Saoa i ostalih rekvizita koji se u kvartalu lahko dobave u lokalnoj samoposlugi, a nekmoli u supermarketu. Uostalom, majstor koji bi te sačekao na vratima Sil luma, da ga upitaš o značenju sna u kojem si usnio tajnu komoru Shao lina, uz smiješak bi ti odgovorio da je komora iz tvoga sna tvoja špajza, kao u onoj znamenitoj arapskoj priči o zlatu u Bagdadu. Dobar si majstore, samo nastavi vježbati!

    avatar

    02.11.2004. (16:10)    -   -   -   -  

  • Porto

    Tao Sao, Porto piše i poeziju. Oni koji su je imali prilike čitat, eto vele da je to dost dobro. Porto sam priznaje da piše bolju poeziju nego prozu, eno mu i zbirka uskoro izlazi. Šalje ti je čim izađeš iz anonimnosti. No Porto voli pisati i priče. Pustite ga da piše zaboga, pa makar i ove iz supermarketa vlastite taštine. Zar želite da po gradu osvanu grafiti slični onima koje je žvrljao siroti Alex: Portu ne daju supermarket ?!?! :))

    avatar

    02.11.2004. (16:31)    -   -   -   -  

  • ...dračin:Kantun...

    ajme ajme. koliko muskih intelektualaca, ovakve ili onakve psihe. zabolila me glava od onih doli komentare. sva se uskuhala;))) kako je to jednostavno...il te takne il te ne takne. kakve po(r)uke, jeste popizdili;)?

    avatar

    02.11.2004. (17:02)    -   -   -   -  

  • ...dračin:Kantun...

    a hoćemo i mi šta ne zajebavamo dobit link na knjigu;)))

    avatar

    02.11.2004. (17:02)    -   -   -   -  

  • Lud Ud

    ako me želiš imati, pronaći ćeš samo hlap (a)......... joj, dakle Porto, nasmijah se pošteno i sretno ispod mjeseca.

    avatar

    02.11.2004. (19:29)    -   -   -   -  

  • Tao Tan San Sao

    Tan Sao a ne Tao Sao! Portiću, tan sao je jedna od osnovnih blokada dlanom u wing chunu. Nema veze. Hvala na spikici. Sjajan dan. Piši što više. Ti si dobar dečko i ja sam na tvojoj strani.

    avatar

    03.11.2004. (00:47)    -   -   -   -  

  • Porto

    Kome treba...planina koja...se miče? Nek je ona tu. Mirna, spokojna....sretna. I nek su uz nju njena stabla. Kud ćeš veće sreće?

    avatar

    03.11.2004. (07:03)    -   -   -   -  

  • Porto

    Joj zabloga, pa znam što je 'Tan Sao'... Porto se gomba borilačkim vještinama, Ki Aikidom. No ti si prijatelju u svemu ovome kao 'napadač' zabravio koliko je kod 'Tan Saoa' važan tajming kako bi početna ruka blokirala napad. Stoga Aikidoka ostvaruje kontakt sa napadačem, o da, jer to mu je prilika da nauči nešto o partneru/protivniku, o sebi, te o kvaliteti transfera među njima. Riječnikom wing chuna, prakticiraš 'Chi Sao': ne vidiš ribu, ali kada ona zagrize osjećaš njenu vibru kroz flaks i štap. Na taj način on upoznaje svoga protivnika/partnera i stjece uvid njegovu namjeru te može spontano i odregirati vodeći napadačev um s mnogo ljubavi, neutralizirajući tako napadacev chi do momenta u kojem mu od naraslih krila (wing) ne preostane samo chuna he he he... ;)

    avatar

    03.11.2004. (09:26)    -   -   -   -  

  • nymphea

    vrag mater, na ovoj stranici uvijek pronadjem smijesak ;-))

    avatar

    03.11.2004. (09:33)    -   -   -   -  

  • Porto

    j. kako kome treba planina u pokretu? pa eno muhammedu je trebala kako bi oni beduini povjerovali.., no kad nije upalio trik, uputio se on planini... he he da je poduči valjda svojoj velikosti ;)

    avatar

    03.11.2004. (09:49)    -   -   -   -  

  • Porto

    O, Dr. Udo aus Schwarzwaldklinik? Hvala na posjeti, uzvratit ću je već danaske :))) (Porto voli čaj i kolačiće).

    avatar

    03.11.2004. (09:52)    -   -   -   -  

  • carica

    daj pogledaj maileke, razz...priti pljiz.......

    avatar

    03.11.2004. (13:02)    -   -   -   -  

  • Bu Do

    Porto San, valja kazati " od naraslih krila preostaje samo chuna", a ne "...ne preostaje...", ali, tko za vatrometa gleda zvijezde!? Nego, kao što ti vrlo dobro znaš, Wing Chun je zasnovala žena, redovnica Ng Mui. Vjerojatno je to razlog što sve akcije koje poduzima borac wing chun kung fua vode samo jednom cilju, koji si ti, moram priznati, tako dobro napipao: k chuni! Obično protivniku ostavljamo - to je taj milosrdni, ti bi kazao, ženski moment! - jedan jedini izbor: da nas za chunu njezno, s ljubavlju povuce, tj., govorom ulice, da nam popuši! Majstori Aikidoa, skloni kružnim kretnjama, znaju tome dodati osobni obol, u smislu chi saoa, "ljepljivih ruku" da prevedemo, o kojem, pred damama, niti treba, niti se pristoji govoriti! Također, povijesno gledano, sve su velike ideologije u pozadini wu shua i njegovih derivata doživjele epohalni slom: scenom/borilištem dominiraju Rus, Brazilac i Cro Cop. Bilo bi dobro da ti, koji se boriš s zamišljenim protivnikom - što misliš zašto je tvoj protivnik zamišljen? - izradiš nacrt jedne moguće teorije i prakse samosavlađivanja. Znam da je za to neophodan ogroman chi, jer tvoja je borba sa samime sobom zaista gigantomahija, no, savladat ćeš ti to već nekako. To, tj. sebe, zahtjeva dodatnu opasku: Porto, zašto ne priznaš da si ti zapravo nezakonit sin Tomice Merčepa? Jer, od koga bi drugog mogao baštiniti naviku govorenja o sebi u trećem licu: Porto voli čaj i kolačiće, Porto se gomba, Porto piše i pojeziju...!? Vidiš, tvoja borba sa samim sobom sve je očitija. Kad Porto priča sam sa sobom to je poveliko društvo, regbi. Ne brini, to je samo prolazna faza. Kvart je ionako pun narkića. Na kraju, um ratnika ostaje prazan kao eskimska škola plivanja. Sad idem malo odmeditirati i baviti se transferima lovice, a navečer ću rado proučiti tvoje sutre. Voli te tvoj vjerni čitetelj,

    avatar

    03.11.2004. (14:01)    -   -   -   -  

  • Porto

    porto...ma kad razmislim...ništa nije nemoguće....i planine se pokreću,....ali vjera planine i muhameda mora biti obostrana.....

    avatar

    03.11.2004. (14:33)    -   -   -   -  

  • Porto

    :))) Ha ha upravo tako Dudo Budo. Sticky soul fingers i labuđi pjev menemoga milonježnog sina mu razmetnog Portova je igra koja se pleše u skrovitosti vlastite nutrine, daleko daleko od kraljeva trgova i ulice. A opet tako blizu, bliže nego ovlaš razbacane, zaigrane ruke i noge. No što ti znaš o tome? Ništa. Možeš samo naklapati. S dvije ruke? Jednom? Malo sutra kao i do sad, loviti tek daleke odjeke ;))

    avatar

    03.11.2004. (14:52)    -   -   -   -  

  • ...dračin:Kantun...

    ima nas puno. shizofrenicnih. na ovim frekvencijama.

    avatar

    03.11.2004. (18:53)    -   -   -   -  

  • Lud Ud

    Portić, opet me jebeš bez one stvari; sad s nevjerovatnodugoušnimkomentarima ! Al, neka, mačo si i bog ( ovo nije Bog, nego adio ), i to izuzetno lako moguće veći od mene.

    avatar

    03.11.2004. (19:27)    -   -   -   -  

  • Tuzlanska lopatica

    u u. najinteligentnije sto u ovom momentu mogu ostaviti iza sebe.

    avatar

    03.11.2004. (21:16)    -   -   -   -  

  • Young

    Mali pogled da vidim što radiš...Ma odlično...kao i uvijek. Pozdrav.

    avatar

    04.11.2004. (08:15)    -   -   -   -  

učitavam...