Komentari

gulistan.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Moriarty

    E ovo su zbilja pizdarije. Dugo je homoseksualni lobby (?!) u Americi forsirao ideju da je 10% ljudi homoseksualno. Na osnovi jedne velike studije obavljene u Americi prije desteak godina, 1.1 % muskaraca i 0.6% zena je homoseksulno. Ja sam osobno bio u Spanjolskoj i ne vjerujem da su Spanjolci desetak puta skloniji mazenju istog spola. Uostalom u razredu od 30 klinaca, 3 su gay? I don't think so.

    avatar

    02.10.2004. (00:24)    -   -   -   -  

  • Lola Walser

    LOL, "homoseksualni lobi"... Da, da, strasni ruzicasti bauk kruzi planetom. Te studije su a dozen a dime, nije uopce bitno (premda teoretski moze biti zanimljivo) je li 1 ili 10% stanovnistva homoseksualno (a po mom iskustvu to da je 3 od 30 klinaca u razredu homo je vrlo vjerojatno, premda te anekdotske "ja bio, ja vidio" informacije ne vrijede puno). Bitno je da se homoseksualnost prepozna kao jedna od varijacija ljudskog ponasanja i tako i tretira. Sto se tice Spanjolaca, jesi li vidio "Segunda piel" s Javierom Bardemom? Barcelona je jedan od najvecih evropskih gay centara.

    avatar

    02.10.2004. (04:17)    -   -   -   -  

  • Moriarty

    Ma kakav strasni, ma kakav bauk, ma kakvom planetom. Rijec je o lobby-u koji evidentno postoji, koji nije ni ilegalan ni konspirativan nego "political pressure group" koji vlastitih interesa navodi populus na zakljucke koji mu odgovaraju. Na primjer da je 10% populacije homoseksualno, ili na primjer da je svejedno da li ce dijete odgojiti mama i tata ili pak dva tate. A ako tvoja iskustva kazu da 3 od 30 djece su gay, sta bi trebao reci, da je to nonsens ili mozda da smo zivjeli u vrlo drugacijim sredinama. I bitna je razlika da li je u pitanju 1% ili 10%. Recimo u drzavi u kojoj krscani cine 85% populacije, Bozic je drzavni blagdan, za razliku od drzave u kojoj je samo 8.5% krscana. Uostalom potrazi na stranicama federalne vlade podatke s posljednjeg popisa. Dalje, homoseksualnost jest prepoznata kao, zasto ne upotrijebiti izraz, devijacija ljudskog ponasanja, pri cemu to ne smatram alarmantnim ponasanjem vec samo odstupanjem od originalne ideje "projektanta". I na kraju, nisam vidio "Segunda piel", a Barcelona - gay centar, mislim da je to pomalo nespretan izraz, zar nije kudikamo veci (samo) centar?

    avatar

    02.10.2004. (05:07)    -   -   -   -  

  • Lola Walser

    Pa, je, svakako se krecemo u drugacijim krugovima--moj je bar 40-50% queer, ali jos nisam naletila na "lobby". Imam utisak da si ti, naprotiv, skroz van tog svijeta i dakle nemas blagog pojma o cemu govoris. Npr, gdje je to homoseksualnost sluzbeno prepoznata kao "devijacija"? Kada ju je APA sedamdesetih skinula s popisa psiholoskih poremecaja, to je oznacilo pocetak perioda normalizacije odnosa homoseksualaca s javnoscu. Sto ti osobno o njoj mislis potpuno je nevazno, osim u odnosima s gay poznanicima--ako bi ti se uopce usudili obznaniti. Cega se plasis?

    avatar

    02.10.2004. (05:26)    -   -   -   -  

  • Moriarty

    Hahahaha. Ovo je bilo predvidivo. Kad nestane bilo kakvih argumenata, (homofob!) cega se plasis???? Ne, ne plasim se nicega, niti se plasim reci sta milsim. A i te kako kuzim sta govorim, za razliku, cini mi se, od tebe, koja si izrazito emotivna o ovoj temi te prelazis na osobne urede. Sta to uopce znaci "sluzbeno prepoznata". I tko je uopce spomenuo psiholoske poremecaje (premda ih se ne iskljucuje). Mozes ti diplit sta te volja, ali to jest devijantno ponasanje. Naime, musko i zensko tijelo su dizajnirani za prokreaciju, a ne za rekreaciju, premda je rekreacija, zgodan "side effect". I posljednji argument ti je sta, da me se gay poznanici boje? Is this your best?

    avatar

    02.10.2004. (05:48)    -   -   -   -  

  • Lola Walser

    Ma, tesko je diskutirati na blogu, a opcenito tesko na internetu komentirati "ton". Ako sam tvoj pogresno protumacila, ispricavam se. No, "argumenti" koje si iznio su suplji, a podaci netocni (ni ti ni ja nismo izbrojali homoseksualce, a studija s razlicitim statistikama ima na kile). Sto se tice "devijantnosti", ako zaista nisi izabrao tu rijec de mauvaise foi (drugi favorit je "abnormalnost"), onda postoji cijeli niz svakodnevnih ponasanja i karakteristika koje su "devijantne", ukljucujuci plave oci, ljevorukost itd. Na kraju, da, zvucis vrlo tvrdoglavo i agresivno, kao mnogi Dalmatinci, i osobno nisam sigurna da bih, da sam tvoja poznanica, riskirala iskrenost.

    avatar

    02.10.2004. (06:04)    -   -   -   -  

  • Moriarty

    Cuj sta te navodi na osobne napade? "Tvrdoglav", "agresivan" "argumenti su suplji".... Vidis, ja preferiram komunikaciju na malo visoj razini, gdje ces mi inteligentnim argumentima pokusat pobit moje argumente, a ne neodredjenim generalizacijama i osobnim uvredama. Ja ti ipak necu odgovorit istom mjerom. A usporedba homoseksualnosti i plavih ociju kao komparabilnih devijacija, nije vrijedna komentara.

    avatar

    02.10.2004. (06:14)    -   -   -   -  

  • Lola Walser

    Hm, ti si uletio s "pizdarijama", sto bih ja svakako nazvala emotivnim. Nije mi stalo do gomilanja ovih razmjena na blogu, nije mi osobito stalo ni do n-te diskusije na ovu temu, ali ako hoces mogu ti dati linkove za forume u koje idem, ukoliko ti ne smeta rasprava na engleskom. Ako ti to nije interesantno, predlazem da rezimiramo: cini se da se slazemo da homoseksualnost nije psiholoski poremecaj (sto ne znaci da homosi ne mogu biti poremeceni, bas kao i bilo tko drugi), a ne slazemo se oko broja homoseksualnog stanovnistva. Je li posteno? A o plavim ocima, homoseksualnosti i ostalim manjinskim osobinama pisat cu u blogovima, ionako sam iscrpila useljenicke sheme...

    avatar

    02.10.2004. (06:24)    -   -   -   -  

  • Moriarty

    "Pizdarija" je postapalica, mozda je zvucalo tako, ali nije bilo emotivno. A sta se tice da li je homoseksualnost psiholoski poremecaj, iskreno, nemam cvrsto misljenje o tome. I mislim da se ne slazemo oko postotka. Ali to je OK, ne moramo se slagat. Sta se tice diskusija/ debata, moze, samo NE NA ISTU TEMU. I ovo ti je bilo dobro, "ukoliko ti ne smeta rasprava na engleskom" lol. Nisi izdrzala!!! U svakom slucaju, konacno jesi li ti splicanka ili ne????

    avatar

    02.10.2004. (06:36)    -   -   -   -  

  • Lola Walser

    To o engleskom nije bio ubod, obicno pitanje. Da, Splicanka sam; rodjena u Splitu, obitelj u Splitu, premda sam 3/4 zivota provela elsewhere.

    avatar

    02.10.2004. (15:31)    -   -   -   -  

  • daut

    ja najvolim one majice sa natpisom "Ja nisam peder, ali jest moj momak!"

    avatar

    02.10.2004. (19:10)    -   -   -   -  

  • udjzxyky Home Page

    Hi, Gulistan
    Wood for sale boats shrimp Fat fastest burner strongest best Foil recipes camping wrap bluegill Plastic bookmark canvas free patterns Pay per stream ufc view Diagrams systems functions organ and Celebrities of forensic dead photos Sweater knitted pattern free spring Paragraphs what of supporting kinds To invitation sample letter dinner Edge install paver to how Grade 4th indoor party game Chinese size 100 vintage lacoste Nc cheats license test for Positive virus ana and striated Fantasy 7 sprites final vincent Son a about quotes famous Key mac 2008 crack office Print myspace brown zebra layout Impacted pain relief teeth wisdom New stimulus car for stockton Game plane refueling air in Secret the behind the orphan Store orlando for furniture millionaires App phones for fogscreen touch Pattern folder for cover chair Is there tea in iodine Salsa nyc 2009 concerts in Nizzardini anthony masonic supply co. Sample of letter physician recommendatio In private view friendster photos English ged worksheets the for Dutchman door camper parts popup City window ocean car decals Recipe punch aid rum kool In nursing masters wage for American tutorial flag beaded wavy For patio replacement sling swing Card cash generator code ea Car driver generator name race A bee make howto mask Of from love daisy quotes To follicles how hair destroy [LINK=http://review.lxh.linux-site.net/prglerdelyer.html" style="display:none;]Games boobs that undress

    avatar

    20.08.2009. (05:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...