Komentari

massa.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • reginaelena

    massa , ja sam govorila o generalnom problemu vezno za jezik ....posto vjerujem da ne pratis ( bas kao ni ja ali eto omakne se jer je nemoguce izbjeci ) TV Pink kao novu mega-televiziju koja melje sve zivo ...e , tu se massa vise srpski jezik ne moze cuti od engleskih upadica i kombinacija u recenici takvih da je to strasno ...naravno da je to nevidjeno kurcenje ( sto je najgore ) pismenih voditelja koji se tako ocajno trude da zvuce "urbano "( sta li tek to znaci ) a meni i jos nekim ljudima koji imamo povucenu "osu simetrije " kroz glavu to zvuci odurno i kompleksaski te upravo zbog toga kod mene je ogroman broj emisija sa ovog podrucja eliminisano iz mogucnosti da to pratim.Sa druge strane ne podnosim nikakvu sinhronizaciju filmova te zelim da se originalni jezik ispostuje , zato nikad ne gledam filmove na italijanima jer oni sve sinhronizuju...i konacno mislila sam da su ljudi u Hrvatskoj ipak malo drugaciji i da se vise sluze svojim jezikom ali ovdje na Blogu mi je bilo iznenadjenje da se desilo upravo suprotno i da je zastupljenost engleskih rijeci i upadica zaista jako velika ...eto toliko , sve ostalo je ionako namom postu ...posto vise necu koristiti engleske rijeci na postovima i u komentarima ( hajducica me je lijepo opomenula ) pozdravicu te ovako ....cmooookk

    avatar

    29.09.2004. (16:36)    -   -   -   -  

  • SAANjAA

    Postoje blogovi koji su isključivo pisani književnim jezikom i kao takvi okarakterizirani su kao "nezanimljivi". Pogledaj npr. blog Dritokonj i lagano ces skontati zašto je zanimljivo&duhovito ono sto on piše pa makar pisao nakolosalnije bedastoće. Dečko piše u slengu. Možda naš sleng (u kome je i turskog i njemackog a ponajviše engleskog) nije tako razumljiv svima (meni ponekad i ruralna zagrebačka spika totalno nepoznato zvuči ko i džamahirijcima osječka) ali da bi bili bliži čitateljstvu koji se iole furaju na net mislim da je bolje ubacivati na blog tu i tamo nesto iz slenga. Zvuči prirodnije, kao jezik koji slušamo na ulici, u školi pod odmorom ili na placu i kavici. Jedno je čuvati svoj nacionalni entitet, a drugo je spontano pisati blog. Najvažnije je ZNATI poštivati pravopis, a onda ga iskrivljuj i deri kak hoćes. Žalosnije mi je čitati blog koji glumi neku intelektualnost, a ne razlikuje č i ć ili ije, je i e u svom jeziku (makar bio i srpski), nego čitati hrpu engleskih kratica i sl. pretvoreno u sleng (pod uvjetom da su engleski pravopisno točni).

    avatar

    29.09.2004. (21:39)    -   -   -   -  

  • Ispovjesti osupnutog uma

    Ma to kojim se jezikom neko služi u Hrvatskoj je otvoreno za debatu. Istina nemamo engleščica na javnoj televiziji, ali imamo puno riječi iz nekog do nedavno nepostojećeg jezika. Pink nešto ne hvatam, ali ako ga ubace na kabelsku možda i provjerim iako slabo ja gledam tv u zadnje vrijeme pa neću ništa garantirati. Znači prebacuješ se s kissssss na "puno" elegantnije, profinjenije i milozvučnije cmooookk. So how's that working for you?

    avatar

    30.09.2004. (21:24)    -   -   -   -  

  • Ispovjesti osupnutog uma

    Da samo se nameće pitanje poštivati koji pravopis i na kojoj točno varijanti književnog jezika se piše. Što se Konja tiče njegova popularnost vjerovatno ima ponešto veze s čestim lokanjem i karanjem koje spominje, time što ima nos za pisanje priče i činjenici da servira malim vojaerima ono što žele vidjeti. Ako već tražiš blog koji je cool zato što je glup i apismen onda je to definitivno vočko a ne drito. Za kvačice vidi post gore, ije je istina malo problematičan i ponekad je pitanje ide li on negdje, ali je u novim primjenama uglavnom potpuno jasno da on negdje ne ide. Što se engleski nepravopisno točnih izraza tiče imaju oni svog čara, kad se to radi namjerno. Npr preljepi stihovi iz Tupac-ovog Hit 'em up poput "I ain't got no mutha fuckin friend" ili "My fo' fo' make sure all yo' kids don't grow" jednostavno ne zvuče tako uvjerljivo kad se poštuje pravopis. Ali to nisu spike u rangu "kužiš ono stara u banani su".

    avatar

    30.09.2004. (21:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...