Komentari

novac.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Onaj kome se ne da

    Upravo tako. U tekstu si dodirnuo glavnu misao. Svoje troškove treba prilagoditi tako da trošite manje nego li zarađujete. Dok god tako živite, imati ćete uvijek dovoljno. Kako se višak koji vam ostaje uvećava, tako ga vi ulažite. Konzervativno, iako ni tu nemojte pretjerivati. Sva je prilika da ćete tom metodom dočekati starost osigurani, ako ne i prilično dobro osigurani. To što bogataši ponekad pretjeruju u štednji može biti i zato što ne žele da se vidi da imaju, ali može imati i veze s patologijom. Nekad je i kombinacija ovo dvoje. Većina ljudi kad je riječ o novcu, nelako si približava mentalitet hrčka. A "hrčci" su u pravilu najbogatiji ljudi. Iako to po njihovoj vanjštini vjerojatno nikad ne biste rekli.

    avatar

    22.09.2004. (01:25)    -   -   -   -  

  • FijuBriju

    Hrčci su oni koji su bogati, ali ne uživaju u svom bogatstvu. Suprotna krajnost su oni koji maksimalno trenutno uživaju u onome što imaju, ali zato nikad ne skupe dovoljno da bi bili bogati. Dakle, treba pronaći zlatnu sredinu i odrediti od ukupnih prihoda postotak koji možemo odvajati za štednju. Kao što sam naveo u komentaru kod prethodnog posta, 1000 kn mjesečno bi bila dobra suma za početak dok se lova ne zavrti i ne počne sama sebe proizvoditi. A naravno u svomu tome je bitno odricanje. Na promjer, Robert Kiyosaki je neko vrijeme živio kao beskućnik ne želeći potrošiti novac na kredit za kuću, a sada je jaaaako bogat! Naravno, ovo je drastičan primjer, ali dobro objašnjava strategiju! Zanima me kakva je vaša strategija trošenja mjesečnih prihoda? Imate li strategiju ili kupite sve što vas se svidi sve dok imate karticu i čekove?

    avatar

    22.09.2004. (07:28)    -   -   -   -  

  • N/A

    Osobno, potrošio sam skoro sav ušteđeni (godinama i godinama šteđeni) novac na kupovinu stambenog prostora u Zagrebu. Do tada nisam živio previse raskošno, a s obzirom da više nemam ni te novce, neću ni tako skoro. No, u šali volim reći da sam "investirao u nekretnine". :-))

    avatar

    22.09.2004. (09:06)    -   -   -   -  

  • FijuBriju

    Ako je to stambeni prostor u kojem žiivš, onda i nije investicija nego trošak. Međutim, ako ga iznajmljuješ, ili si ga kupio povoljno pa ga namjeravaš prodati skuplje, onda je riječ o pravoj investiciji! A što se investiranja u nekretnine općenito tiče, na našim prostorima je jedino isplativo investiranje u poslovne prostore, dok je investiranje u stambene prostore puno manje isplativo. Ako neko ima drukčijih iskustava, neka ih navede.

    avatar

    22.09.2004. (09:34)    -   -   -   -  

  • Pezo

    Vec odavno je poznato da nije bogat onaj koji zaradi 10 kn a postrosi 11 nego onaj koji zaradi 3 a potrosi 1. Uglavnom znam ljude iz svoje blize okoline koji su dobili od 10 tisuca DM do 600 tisuca DM u raznim nasljedstvima. I svima im je zajednicka jedna stvar, sav su novac spiskali na gluposti, jedina je razlika u vremenu, oni koji su dobili vise duze su trosili. I druga stvar najednom ih rodbina i "prijatelji" cesce posjecuju.

    avatar

    22.09.2004. (10:07)    -   -   -   -  

  • Onaj kome se ne da

    "Hrčci su oni koji su bogati, ali ne uživaju u svom bogatstvu." Potrošnja svakako nije jedini oblik uživanja. Gledaj na to kao na uređivanje vrta koji buja u punom cvatu, a ti dođeš ko vrtlar sa grabljicama i lopaticom.

    avatar

    22.09.2004. (14:10)    -   -   -   -  

  • FijuBriju

    Kužim što misliš, ali da bi netko došao do toga, morao je kao prvo imati gdje zasijati cvijeće, morao je kupiti sjeme, morao ga je redovito špricati i održavati sredstvima protiv bolesti, morao je imati kosilicu da pokosi travu oko cvijeća, mora imati grabljice i lopaticu i, na kraju, mora imati dovoljno vremena da uživa u tome! A hrčci su zaokupljeni skupljanjem bogatstva!

    avatar

    22.09.2004. (14:32)    -   -   -   -  

  • novac

    pa ako je "onaj kome se ne da" u stvari "gospodin kojem se ne da";)) mislim da zna uživati u svom vrtu i da tu i tamo ubere i koju ružu....

    avatar

    23.09.2004. (14:29)    -   -   -   -  

  • pjesak u gacama Cjtox

    Hi, Novac
    Apple paint sour green ppg Bonnie autopsy photos clyde Paper graph patterns geometric worksheet Hack website naughty into america Professional blair building college park Designs for friendship yarn bracelets V sacred rapidshare -torrent treasures Inches sheet and feet math Pecan pumpkin recipe pie coconut Of letter permit recommendation gun On on codes myspace. writeing Serials for 2008 spyware doctor Loved about ones quotes dying Codes platinum action pokerus replay Oregano pregnancy of and oil Quilt guitar paper piece pattern Make to tab curtains how With mittens fingerless pattern flaps Pain does leg cause lamicatal The decorate kindergarten letter e Siding cement board siding drop Microsoft directory publisher phone temp Cover fax letter templates free Chip chewy cookies chocolate oatmeal Get girl clothes ripped off Head vertigo when moving sudden Before and pictures after nude Patterns catologs for purge leather Play free for bejeweled quest Styles hair for thickwavy hair Consent contract sample to massage Golf texas course burleson homes Lettering tattoo fonts free alphabet Fatigue cold can you a Pain chewing ear cheek while Metal for house numbers frames Testosterone inject to self how Mean call gays to names Solder how xbox gpu to Boat transducer pontoon on installing Bridesmaid lunche for wording invitation Skin on red raised patch High sch reading exercises comprehension [LINK=http://review.dgaxm.linux-site.net/lemmaimash.html" sty

    avatar

    20.08.2009. (05:00)    -   -   -   -  

  • DaleConnelly

    In today's eco-conscious society, the use of cloth bags has surged as a sustainable alternative to plastic bags. These reusable totes not only contribute to reducing plastic pollution but also offer a stylish and practical accessory for daily use. Moreover, the trend of replica designer clothes has influenced the freplica designer shoes, prompting the creation of cloth bags mimicking high-end designer brands. These replica designer cloth bags provide consumers with an affordable yet fashionable option, allowing them to express their style while also promoting environmental responsibility.

    avatar

    19.02.2024. (15:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...