Komentari

enhu.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • i vidim i čujem

    Evo jos jedna pohvala od mene. Nego mislis li se zadrzavati samo na egiptu ili ces mozda prijeci i na druge mitologije. Bas mi je danas za post u blogu zatrebao naziv one uzasne zene iz grcke mitologije sa zmijama na glavi pred kojom se svak skameni ako je ugleda. Nisam se uspio sjetiti. Da nije meduza? Bilo bi fora da nam napises nesto o staroslavenskim, starogermanski i sl. mitologijama. Mene bi barem zanimalo.

    avatar

    20.09.2004. (23:06)    -   -   -   -  

  • nemiri

    Kako i majka i ćerka? Malo me to zbunjuje. Gargamele jeste meduza.Podržavam tvoj predlog o drugim mitologijama.Pozdrav

    avatar

    21.09.2004. (12:02)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    nemiri: Neit je vrlo staro božanstvo koje se pojavljuje u najranije doba staroga Egipta. Kako se kasnije mijenjaju i jezik i hijeroglifi, moguće je da je netko nešto krivo zapisao ili protumačio. Normalno je da ne može i jedno i drugo, ali tko zna? Znaš, stari Egipćani su vrlo zanimljivi oni ti rade mnoge stavri naopako (barem tako to nama danas izgleda.) Pisat ću i o tome. Potrudit ću se i oko drugih mitologija, a i Meduzu ću napisati za prijatelja kojeg to interesira.

    avatar

    21.09.2004. (13:42)    -   -   -   -  

  • nemiri

    hvala

    avatar

    23.09.2004. (00:34)    -   -   -   -  

  • the mind of archaeus

    Mnoga su Božanstva u isto vrijeme nazivana i Ocem i Sinom tj. Majkom i Kćerkom što je ponekad djelovalo zbunjujuće za one koji su proučavali mitologiju straog Egipta. Ono što se time želi reći je razvoj pojedine siline koju Božanstvo predstavlja. Npr. Otac je nešto Božansko, dok Sin predtavlja spuštanje Božanske sile u meso ... ali radi se o istoj sili stoga Božanstvo ostaje isto. Ponekad se javljaju slučajevi kada jedno Božanstvo prelazi u drugo samo zbog mijenjanja aspekta sile. Npr. Hathoor - božica ljubavi, umjetnosti i ljepote prelazi u Sekhmet božicu razaranja i osvete. No, to je opet ista sila, samo s drugačijom manifestacijom. Mitologija je prije svega vezana uz magiku i psihologiju tako da je nužno poznavati ove znanosti kako bi mitovi mogli biti ispravno shvaćeni.

    avatar

    24.09.2004. (11:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...