Komentari

novac.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • haf

    porez, porez... nadam se da ces pisati i o smicalicama odnosno loopholovima u cijeloj prici.. nego zanima me kada je firma recimo kratka s lovom a ja recimo imam jos nesta ustedjevine dal mogu to staviti na racun firme odnosno kak to ide.

    avatar

    06.09.2004. (23:56)    -   -   -   -  

  • novac

    to ide tak da napraviš pozajmicu firmi. Napišeš na komad papira (ugovor) da posuđuješ lovu i uplatiš je na žiro račun.

    avatar

    07.09.2004. (00:01)    -   -   -   -  

  • L.

    odlicni su ti tekstovi, gutam ih svaki put, citam po nekoliko puta, ali covjece, skurit cu na zivce cekajuci da napises tekst o samom otvaranju firme. Nesto kao: Otvaranje firme za neznalice, korak po korak do svog d.o.o. Koja papirologija, koje su procedure, savjeti, di, kako, zasto, koliko...

    avatar

    07.09.2004. (01:38)    -   -   -   -  

  • Jordan

    ovo je dobro: predracun pa onda pravi racun

    avatar

    07.09.2004. (01:39)    -   -   -   -  

  • Karmen

    Bok novac!! Već neko vrijeme pratim tvoj blog i super je. Znaš li možda da li knjiga koju preporučaš "Retire Young retire rich" ima i na hrvatskom jeziku?? Kiyosakijeve knjige "Bogati otac-siromašni otac" te "Kvadrant protoka novca" sam pročitala na hrvatskom, pa bi i ovu rado....

    avatar

    07.09.2004. (07:00)    -   -   -   -  

  • FijuBriju

    Evo još jednog korisnog linka! To je knjiga The CASHFLOW Quadrant u .doc formatu, autora Robert T. Kiyosaki i Sharon L. Lechter, a link je: www.geocities.com/nanako2907/Thecashflowquadrant.doc Raširite prozor koji trenutno gledate prije nego kopirate ovaj link. Ako se u gornjem linku pojavio neki razmak ili crtica (minus), to izbacite i sigurno će raditi!! Ako netko ima link za Retire Young Retire Rich neka ga napiše ovdje, please!

    avatar

    07.09.2004. (10:06)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Link ne funkcionira!

    avatar

    07.09.2004. (11:38)    -   -   -   -  

  • haf

    muz daj si pogledaj kaj ti je covjek rekao.. izbaci razmake i link sljaka...

    avatar

    07.09.2004. (12:20)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    nije problem u razmacima nego "The web site you are trying to access has exceeded its allocated data transfer"

    avatar

    07.09.2004. (14:41)    -   -   -   -  

  • Tony

    Ovo u .docu je katastrofa :-( Ima li tko link u .pdf-u, i koju knjigu od Tracyja ?

    avatar

    07.09.2004. (15:12)    -   -   -   -  

  • ilija

    karmen, gdje bih mogao nabaviti "Bogati otac, siromašni otac" na hrvatskom ?

    avatar

    07.09.2004. (15:33)    -   -   -   -  

  • korisnik

    Daj napisi nesto o otvaranju obrta u odnosu na d.o.o. Postoji li ipak neki slucajevi kad je bolje otvoriti obrt? Recimo da je obujam poslova mali, samo da mogu neku svoju uslugu tu i tamo prodat preko obrta, ali ne i da sam u njemu zaposlen. Dakle radim u nekoj firmi, a sa strane umjesto da radim u fušu radim još nešto preko svog obrta. Dal je to moguće i kak to ide. Ili mi je i u ovom slucaju bolje otvorit doo.

    avatar

    07.09.2004. (15:35)    -   -   -   -  

  • novac

    korisnik, ako otvoriš obrt moraš biti zaposlen u njemu to i je bad. Odnosno moraš plaćati doprinose bez obzira što imaš drugi posao i tamo se već uplaćuju doprinosi za tebe. Ne znam kakav bi to malen obujam poslova trebao biit. Pa neka ti onda isplate honorarno i bok. Nikakvi troškovi za tebe, oni plate malo više i bok. Nek se javi neko s obrtom pa neka nabroji prednosti.

    avatar

    07.09.2004. (20:36)    -   -   -   -  

  • haf

    kako je u doo.. trenutno sam student i otvorim doo. tko mora biti nuzno zaposlen i koliko se minimalno mora isplacitati placa.?!?! ajde neki tekstic....

    avatar

    07.09.2004. (22:37)    -   -   -   -  

  • Karmen

    Ilija, knjigu "Bogati otac, siromašni otac" na hrvatskom mi je posudio neki poznanik koji se bavi Amway-em i znam da je u Networku 21 (mrežni marketing). Mislim da je on to kupio baš preko tog Networka 21 i ne znam da li se može kupiti i u slobodnoj prodaji u nekoj od knjižara. Probat ću saznati točno, pa ću napisati.

    avatar

    08.09.2004. (08:05)    -   -   -   -  

  • korisnik

    Zapravo, ja razmisljam o prodaji jednog svog softwerskog rjesenja preko interneta po principu downloada i placanja kreditnom karticom. Nisam jos sasvim razradio nacin prodaje, ali u svakom slucaju mislim da to ne mogu bez da imam firmu ili obrt (ili?), a buduci da sam zaposlen ne zelim otvarati doo. U ostalom, ne znam kako ce prodaja ici. Vjerojatno u pocetko polako, a mozda i nikako. Mozda poslije krene bolje pa i otvorim vlastitu frmu. No u medjuvremenu me zanima kako bio mogao prodavati svoj proizvod. Da li da otvorim obrt ili mogu kako drugacije?

    avatar

    08.09.2004. (09:33)    -   -   -   -  

  • K0koLO

    Evo stize ti lova od Amazona. Kupio sam obje knjige. Imam par ideja i ako mi ove knjige u tome pomognu, majkemi vodim te na jedrenje next jare. Ako ne, ti meni placas pivo i dajes repeticije iz how to make money.

    avatar

    08.09.2004. (10:13)    -   -   -   -  

  • za korisnika Ja cijeli svoj radni vijek radim u internet firmama, a preko neta ne mozes nista naplacivati ako nemas firmu ( bilo obrt bilo d.o.o) e sad za naplatu kreditnim karticama, morat ces imati d.o.o jer neces dobiti pos kojim ces moci autorizirati kartice, odnosno dobit ces ali samo onaj gdje moras imati kreditnu karticu u rukama. Ako neces traziti pos od banke, onda mozes naplacivati online, ali to ti se ne isplati jer trebas implementirati secure stranice sto opet puno kosta.

    avatar

    08.09.2004. (10:44)    -   -   -   -  

  • novac

    Kokolo, ako zadrzis ovaj entuzijazam godinu dana uspjeh garantiran.

    avatar

    08.09.2004. (11:12)    -   -   -   -  

  • novac

    Korisnik, zaboravi POS uređaj. Odi samo na on-line naplacivanje. Ht sada ima nesto uponudi, a SSL (sigurne stranice) koštaju oko soma kuna godišnje. Samo naprijed, napisat cu i tekst o tome. Hvala na ideji;) Zasto ne zelis otvarati svoj d.o.o jer si zaposlen? Tim bolje jer onda mozes biti nezaposlen u svom d.o.o.-u ;)

    avatar

    08.09.2004. (11:17)    -   -   -   -  

  • korisnik

    Ma nemam ja nista protiv da otvorim doo, ali ne odmah. Htio bi prvo vidjeti dal ce posao krenuti, jer nemam nikakvog iskustva u internet prodaji. Htio bio prvo krenuti na neki drugi nacin bez puno ulaganja, pa ako posao krene otvorim poslije doo. Cuo sam da postoje neki servisi koji rade prodaju umjesto tebe, a tebi salju na racun pare. Naravnu uzimaju neku proviziju. Imam ideju, cini mi se dobra, ali ne znam kako ce trziste reagirati. Mozda ne uspijem nista prodati, al onda nebi htio da jos imam i trosak sto sam uzalud otvorio firmu.

    avatar

    08.09.2004. (11:50)    -   -   -   -  

  • korisnik

    Mislim da sam nasao upravo ono sto mi treba za jednostavnu internet prodaju softwarea. www.shareit.com. Jos nisam shvatio kako radi, ali izgleda da je to to. Jos mi jedino nije jasno kako se to uklapa u nase zakone, poreze i ostolo sto me se moze ticati

    avatar

    08.09.2004. (12:45)    -   -   -   -  

  • Doc Rock

    je, kad ti se odbije pdv za 22% (il manje) ti je dobro. R1 je super. Ali kad treba platit, onda je grdo. Sve je to zapravo zakomplicirano. fala stari na svim informacijama, jer kad tad ću te isprintat i koristit. hvala i na pohvalama. Samo tak nastavi

    avatar

    08.09.2004. (12:57)    -   -   -   -  

  • Marko

    korisnik, pogledaj http://www.2checkout.com za credit card processing online. Oni daju SSL, sign up fee je 49$. Firma već dugo radi, već sam kupovao nešto preko njih, pouzdani su.

    avatar

    08.09.2004. (13:22)    -   -   -   -  

  • cor

    Bok novac, citam te redovito i imas moje pohvale, samo nastavi. Imao bih par pitanja u vezi PDV-a, pa ako mi mozes preporuciti site gdje ga mogu naci, odnosno ako postoji knjiga gdje je netko "preveo" zakon na jezik razumljiv nama laicima. Pozdrav!

    avatar

    09.09.2004. (16:17)    -   -   -   -  

učitavam...