Komentari

wolfwoodscrowd.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Linux nije spreman na desktop jer: 1) open-source model je ekonomski neodriz 2) broj ISV-ova koji ga podrzavaju je smijesno mali 3) nedovoljno je homogena platforma 4) windows su kao platforma za razvoj softvera 1000 puta napredniji 5) Linus je vrlo los inzenjer etc.

    avatar

    10.06.2005. (01:45)    -   -   -   -  

  • Wolfwood's Crowd

    1000 puta napredniji. VisualStudio 2003, kao perjanica i ponos svakog MS developera tek u 2005. ce dobiti feature s osvjetljavanjem parnjaka zagrade na kojoj se nalazi pokazivač, a to već više desetljeća ima svaki normalan tekst editor. VS uporno producira nestandardni html kod (tagovi s velikim slovima, vrijednost atributa nisu smješteni u zagrade). Hrpa stvari koje ce donijeti 2005 inačica već su odavno poznate open source developerima (NUnit je prepjev JUnita, MS je zaposlio autora NUnita da uglavi to u novi VS, PyUnit je u Pythonu već odavno dio standardne distribucije). Znaš li koliko ima biblioteka koje vrijedni C# developeri prepisuju iz Jave? Zašto kad je ta platforma 1000 puta naprednija? :-)

    avatar

    10.06.2005. (09:52)    -   -   -   -  

  • Tomislav

    MS Access je vrlo živ i zdrav - nikako nije "neka stara baza podataka", što možeš provjeriti ako baciš oko na neku od microsoft.public.access.* grupa. Ako radim namjenski desktop program koji planiram prodavati po knjižarama, a za koji bi mi priručna baza podataka bila dobro rješenje, teško da ću upute za instalaciju započeti riječima "instalirajte instancu (MSDE) SQL servera...". Jet se vrlo lako instalira, a mislim da već dolazi predinstaliran na Windowsima XP. Posljednji SP je izdan, mislim, u 8. mjesecu 2003.

    avatar

    30.06.2005. (21:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...