Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • Petra 23-10

    Ovaj prvi dio kao da si mene piknula...Simon le Bon...bila sam faca jer sam imala njegovu orginal autogram kartu dobivenu od frendice iz Londona.Razlikujemo se u ovom domaćem stupnju prošlosti...tu sam slušala Bajagu, Orkestar,Orgazam, EKV, Denis&Denis itd....pratila sam Hit meseca kao svetinju i top listu na Radio Velikoj Gorici.Zbog DD na Austrijskom radiju išla je Američka top lista dugo u noć...slušalice u uhu i pisanje na papirić svakog mjesta...

    avatar

    29.05.2005. (22:44)    -   -   -   -  

  • strijelac

    ne slušam tako staru mjuzu.. remixeve eventualno! volim slušati motivirajuću i opuštajuću mjuzu... nešto pozitivno... mora imati red... na žalost metalci ne dolaze u obzir :(( omiljeni mi je trance, tehno, house, a onda i r'n'b, hip hop, rep, pa zabavnjaci pop, rock i varijacije na temu! sad se netko može zapitati zašto obožavam elektroničku glazbu!?! zato što je posebna (ne sva, ali ono što ja slušam, definitivno je posebno!), što ima red, matematičku preciznost a opet bogatsvo sitnih zvukova, što je opuštajuća, što je pozitivna, puna energije, što je čista tehnologija, nešto futurističko, zato što mogu 6-8 sati skakati, plesati ili bilo što treće raditi slušajući samo takvu vrstu muzike, ali opet mogu i zaspati ko mala beba slušajući taj ritam... to je neka duhovna brija, teško za objasniti... kao da netko cijelo moje shvaćanje života nabije u taj ritam koji ide i ide, mijenja se, diže spušta.... i needa mi mira.. kao što sam rekao, teško je to za objasniti! :)) nadam se da me netko shvaća!

    avatar

    29.05.2005. (22:59)    -   -   -   -  

  • Lady Di

    spandau...obožavala sam ih.općenito, ta muzika osamdesetih bila je nešto. brian adams, sviđa mi se.a azra?nisi ih spomenula.onda ih nisam baš slušala...ali sada, sada bi ih mogla slušati danima...znaš ono:''ili je nemir,ili je strah,ima tog ovdje i suviše..''još bi se toga dalo nabrojati. možemo nastaviti drugom prilikom.odoh u krevet!

    avatar

    29.05.2005. (23:24)    -   -   -   -  

  • dnevnik živčanog mede

    mlađa sam od tebe tako da mi većina nabrojanih imena ne znači puno, ali zato imam svoja: nirvana, bon jovi, roxette, 2 unlimited, take that, dr.alban, u2, joooj ni ne sjećam se, ali slušala sam stvarno sve i svašta :) i ja volim onu pjesmu od taji :) a danas sam baš pjevala pjesmu od novih fosila Rijeka ljubavi, mislim da se tako zove... :)

    avatar

    29.05.2005. (23:28)    -   -   -   -  

  • maja

    ja sam puno mlađa, al sam Tajči obožavala...prva kazeta koju sam kupila bila je njezina. prije četiri godine sam je upoznala, to sam joj rekla i smijale smo se zajedno... tajči je baš zakon žena. a moja ljubav najveća vezana je jako uz Gibonnija... makar više nje nema, Gibo je uvijek tu...i nitko mi ga ne može nadmašiti. a uz njega Đole i tako...svi pjesnici među pjevačima.

    avatar

    29.05.2005. (23:36)    -   -   -   -  

  • sama, pa šta

    joj, pogodi me sa ovim postom ravno u srce. iako sam i ja pisala već o tome, drago mi je pročitati i šta drugi misle o tom razdoblju....obožavam 80-e jer mi je to bio najlipši period života i naravno glazbu iz tog razdoblja. i ja sam kupovala Bravo koji nije bio baš jeftin, samo da bi mogla uzeti postere. imala sam velikog Paul Younga, a soba mi je bila puna ostalih manjih, iz tvom postu navedenih grupa i pjevača a i ostalih. kako si zaboravila spomenuti "Wild boys"?...da, Ljiljana Nikolovska je bilo najbolja pjevačica Magazina i imala je (tada) jako zgodnog brata:-), a kokolo je bila neizostavna pisma u CE-CE-u..očito imamo isti ukus kad smo o istim stvarima pisale:-)

    avatar

    29.05.2005. (23:37)    -   -   -   -  

  • beštijica

    O pa ti si tu prošetala kroz puno previše razdoblja. Kod mene je situacija slijedeća: kad sam bila skroz mala (čitaj prvi i drugi osnovne), Fosili i Magazin (sa Nikoloskom) su mi bili zakon. Onda sam otkrila Nenu, Boy Georga i Princea, pa su mi oni bili zakon. Zatim Duran Duran. I onda sam pred kraj osnovne otkrila U2, Depeche Mode, Bajagu... i ode moje opredjeljenje u drugom smjeru. Zatim je došao Nick Cave. Cave, Depeche i U2 su preživjeli i do danas i sa jednakim guštom ih slušam. :)

    avatar

    29.05.2005. (23:39)    -   -   -   -  

  • espadrila

    izgleda da bi mi trebala platiti pizzu:) svega toga ne samo da se sjecam, vec imam i pravu poslasticu - sve te spotove koje si gore navela:)duran duran, samanthu fox, sabrinu,pa malo depeche mode-a, ma svega i svacega. cesto ih gledamo i nema osobe koja se ne raspekmezi kad pocne gledati. svemu ovome sto si nabrojala pridruzujem i nove fosile sa djurdjicom - volim ih, puno.

    avatar

    29.05.2005. (23:41)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Što reći...čitam ovaj tekst i prisjećam se sebe i svoje frendice kako smo kupovale Bravo (koga briga što ništa nismo razumjele jer je bio na njemačkom), pa posteri i naljepnice...George Michael,onda ona faza hita Take my breath away, kad je Top Gun žario i palio u kinima. A tek Jason Donovan i Kylie Minogue i ona romantična pjesmica...pa onda, dakako, faze G'N'R - neke pjesme, a isto tako i Scorpions, a jooj, kad se sjetim.Erosove ljubavne i danas rado poslušam. Od naših - odrasle smo uz Crvenu jabuku. Ok, Bijelo dugme, ali nije to onaj izbor da bih se uputila na koncert, ali zato je Jabuka u mom odrastanju - prvi koncert takve vrste na kojem sam bila, tako je počeo moj glazbeni pohod na koncerte. Eto, zahvaljujući tvom postu, prisjetih se nekih krasnih stvari ;)

    avatar

    30.05.2005. (00:11)    -   -   -   -  

  • trill

    Voljela sam gledat Duran Duran, dečki su mi bili baš zgodni i sjećam se kad se Simon zaručio s nekom manekenkom Jasmin, da sam mislila kako mu je ta cura bez veze :)) ali nisam baš slušala tu vrstu glazbe. Više sam bila u daljnjoj prošlosti sa Stonsima, Dorsima i tako..Od naših su me držali u to vrijeme Azra, Dugme, Čorba, Buldožeri, Balašević..a Đavoli su mi bili i ostali bezvremenski :)))

    avatar

    30.05.2005. (07:39)    -   -   -   -  

  • freestyler

    eh odrastanje uz Duran Duran, Human League, Depeche Mode, Echo & The Bunnymen,Cure, Morrisseya i Smithse, James, Japan, Police, Eurythmics, Culture Club, Princea, Pretenders, Madness, Men At Work, Spandau Ballet, Classix Nouveaux......Film, Idole, Orgazam, EKV, Šarlo, Disciplina kičme, Azra, Pankrte ..... ajme nemogu se svega ni sjetiti, no i dan danas rado zavrtim ponesto od toga, neki od njih kao Duran Duran koje nisam slusao sigurno 20 godina danas mi zvuce nevjerojatno dobro, bolje nego ikada (svakako poslusati Duran Duran - Acoustic World (MTV Unplugged))... ma sto reci.... uh koliko godina imam.... uzivaj....:))))

    avatar

    30.05.2005. (08:03)    -   -   -   -  

  • mayday

    A pa imali su i Dugmići svoj "November Rain". tj. "Sve će to mila moja, prekriti snjegovi, ruzmarin i šaš" npr. Uz Azru kao no.1, meni je Haustor dijelil prvo mjesto. Sjećam se Duranovaca i "new romanticsa", ali nisam previše sentimentalna oko toga....odlušam si tu i tam Azru, ali trenutno mi je Elemental baš po volji.

    avatar

    30.05.2005. (08:07)    -   -   -   -  

  • Dalibor

    to je bila glazba, a ne ovo sad! ovi naši domaći glazbenici danas snimaju albume samo zbog para!

    avatar

    30.05.2005. (10:26)    -   -   -   -  

  • Goldeneye

    gdje treba doći po pizzu. naime, fan sam duranovaca, pa očekujem obećano ;)

    avatar

    30.05.2005. (12:34)    -   -   -   -  

  • Goldeneye

    ...a kao dokaz - potpis pod sliku - s lijeva na desno -Simon, John i Nick. imam pizzu?

    avatar

    30.05.2005. (12:37)    -   -   -   -  

  • Let me know...

    Stara dobra vremena....Cool.... Moj brat je bio lud za Duran Duran i za Pet Shop Boys... Baš je neki dan bila "Retromanija" na VH1--- poludila sam i plesala na krevetu....Pusa

    avatar

    30.05.2005. (13:34)    -   -   -   -  

  • ŠKORPION12

    ...da i ja sam voljela Rogera...pusa

    avatar

    30.05.2005. (15:05)    -   -   -   -  

  • Friva

    Ah, Simon le Bon...ah...luda sam bila za njim...mislim da bih i ja bila na tom tvom čašćenju pizzom...sve sam slušala i voljela osim Nirvane...da, novine Bravo, lijepljenje postera na korice bilježnica, još imam neke sa Nenom. Neki dan sam čula da ima četvero djece...ali nešto nije bilo u redu s jednim djetetom...ne znam točno, ali sam je vidjela i nije se ništa promijenila. "Magazin" tih vremena je bio super..Pozdrav!

    avatar

    30.05.2005. (15:10)    -   -   -   -  

  • circadian

    hihi, hvala da si me podsjetila; i ja jos uvijek znam napamet par tih sjetnijih Tajcinih pjesmuljaka; npr. 'znam da postojis negdje medju zvijezdama; tvoje ime je ljubav i ona zna da boli...ti mi trebas jer gori mi pod nogama; ova luda vatra ne gasi se suzama...' ili 'Uzeo si moje proljece, sakrio ga iza oblaka...' i naravno tvoje 'Dvije zvijezdice' ;)

    avatar

    30.05.2005. (16:20)    -   -   -   -  

  • tammie

    uf...uf...nisam ništa pretjerano slušala...moje godine su valjda krive...premalo ih je da bi sad mogla napisati listu stvari :) ali kada se ta brojkica poveća, Đole će sigurno biti na popisu :)

    avatar

    30.05.2005. (16:32)    -   -   -   -  

  • ~ Kokica ~

    i ja sam bila DUran Duran i Spandau Ballet fan....inače, nekak sam više slušala domaću glazbu...apsolutni favorit svih vremena mi je Balašević, zatim Drugi način, Crvenu jabuku, Fosile, Dugme, Animatore.....

    avatar

    30.05.2005. (17:47)    -   -   -   -  

  • blog of a down

    Od svih silnih grupa što si ih nabrojala, slušao sam (a i danas slušam) Gun's and Roses i Nirvanu. Preomercijalne lake note me ne privlače. Ne nasijedam njihovoj propagandi. Za razlikovati ono što stvarno valja i ostalo smeće potrebno je imati izgrađen glazbeni ukus.

    avatar

    30.05.2005. (20:18)    -   -   -   -  

  • :: e - storm ::

    polovicu od navedenih ne znam, ali zato dobro znam gunse i november rain, rolling stonse i angie, eric clepton i tears in heaven, wonderful tonight, u2 i sve njihovo, r.e.m., eagles i hotel california, deep purple i smoke on the water, child in time, pink floyde(iako slušam rijetko i samo neke, al definitivno najbolja i najljepša wish you were here!), a od naših uz sve navedno kod tebe još bih dodala prljavce, parni valjak, azru, zabranjeno pušenje... sve navedeno obožavam, ali definitivno izdvajam U2 koji je trenutno kod mene na 1. mjestu! :o)

    avatar

    30.05.2005. (21:44)    -   -   -   -  

  • ....Demjan

    sve mi je to jako poznato, da, da, to je i moje djetinjstvo i tineđerska dob. A kad si je Kokolo davao ime igrao je na kartu; kako kakše napisati, a ne zbog idola. On je strašno lijeni dalmatinac i dok pišeš "kokolo" pogledaj samo kako se ne moraš previše truditi (pravi oriđiđi dalmatinac) :D :D :D

    avatar

    30.05.2005. (23:50)    -   -   -   -  

  • Blokče F. Kobajaši

    Ja sam isto kupovala bravo, zakon mi je bio. Što se tiče muzike ja sam ti u 80-ima bila poprilično mala, ali bio je očit utjecaj starije sestre pa sam ti ja slušala sve što i ona. Totalno drugačije od moje generacije, znala sam sve pjesme Iggy Popa napamet. Tko bi se sad svega sjetio...Teška sam ti ja po pitanju muzike, jako malo slušam našu glazbu.Sve više volim jazz, smiruje me. Volim jako Lou Reeda, R.E.M, Pink Floyde, Stounse. Neka starija rock generacija,recimo.

    avatar

    31.05.2005. (01:25)    -   -   -   -  

učitavam...