Komentari

kanuny.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • gringo

    Ustavni sud je u pravu kadkaze da Anex G ne govori o pravnim institutima socijalistickog uredenja. To Anex G ne zanima ;socijalisticko ili nesocijalisticko je nebitno bitno je 31.12.1990 a ostalo je NUL AND VOID sto znaci N E V A Z E C E, Bez pravnih posljedica.

    avatar

    27.05.2005. (00:33)    -   -   -   -  

  • * *Ciciban! Dobar dan ......

    ...jest zakoni jesu mrtvo slovo na papiru a ne provode se, moja iskustva i praksa koja se po Zakonu?? provodi ne govore mi isti jer uz odbacivanja kao neosnovano,ili kao odbijanje dovodi u zabludu suprotno tom i takovom postupanju,,..jer nije mi više jasno komu i kojemu sudu staviti prigovor ili tužbu jer se vidi da najviši sudovi ne obaziru na podnešene prijave ..komentar bih mogao pisati kao post a to ne želim..pozdravljeni..

    avatar

    27.05.2005. (00:43)    -   -   -   -  

  • gringo

    Da li se povrat na stanje 31.12.1990 postize sa Brisovnom Tuzbom ako je neko mimo Vlasnika upisan u ZK nakon 31.12.1990 temeljem Famoznih Uredbi ili postoji drugi nacin?

    avatar

    27.05.2005. (00:46)    -   -   -   -  

  • * *Ciciban! Dobar dan ......

    Odgovoriti ću Vam Ja ..prepisivanje vlasništva mimo znanja vlasnika u ZK bez obzira jer je to bio 31.12.1990.je Kazneno djelo pa je stoga ništavno upisivanje, također su te famozne uredbe kažnjive po Zakonu..ako se primjenjuje ANEX G i nema drugog modusa..

    avatar

    27.05.2005. (01:02)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Dragi prijatelji, Zakoni se primjenjuju pokretanjem postupka protiv ne zakonitih akata ili uskračivanja prava protiv svih koji su prekršili Zakon. Da su građani manje bezvoljni, a imaju razloga za bezvoljnost obzirom na praksu pravosuđa i svih institucija, štiteći svoje pravo bez kompromisno dižući tužbe protiv kršitelja naših prava , bez obzira na ime i položaj uveli bi pravnu državu. Nitko se ne bi doveo u situaciju da ne provodi Zakon ako mu naredi politika ili šef jer bi individualno odgovarao , pa bi dobro razmislio isplatili se za šefa ili politiku kršiti Zakone. Postupke za zaštitu naših prava opisanih u Zakonima je nužno pokrenuti da se stvori odgovornost onih koji trebaju provoditi Zakone i da praksa ispravnih odluka stvori sigurnost kod građana. Država će biti pravna kad zaživi vladavina primjene Zakona jednobrazno, " svi jednaki pred Zakonom " i kad ne budemo sumnjali u ispravnost i zakonitost odluka institucija sustava.

    avatar

    27.05.2005. (09:04)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Brisovna tužba je određena rokom i to je zabluda koju zagovaraju sudovi u rješenjima ili Presudama. Gospodo moja N I Š T A V znači bez pravnih posljedica od 31.12.1990. gospoda u sudovima koja su sudjelovala u kolektivnom ludilu otimačine i to pravdali Uredbama moraju otići , moraju biti procesuirana inače nema rješenja. Od 1996. godine nisu imali pravo ni po famoznim Uredbama vršiti prijenos vlasništva. međunarodni ugovor RH SRJ koji nitko od vas ne komentira je izričito naredio vraćanje imovine i poništenje tekvih upisa bez s u d s k i h p o s t u p a k a jer je tad već Hrvatska sa SRJ potisala A N E X - G . Mišljenja ministarstva pravosuđa na upite građana o mogučnosti odnosno ne mogučnosti upisa nekretnina temeljem uredbi i Zakona variraju od Zabranjeno do samo sae vi upisujte i onako će te sve sami platiti. Tko će za to odgovarati ?

    avatar

    27.05.2005. (09:15)    -   -   -   -  

  • gringo

    Da li ste upoznati sa "Pokretanjem postupka ocjene suglasnosti s Ustavom Zakona o zabrani raspolaganja i preuzimanja....Broj :U-1-1348/2001,U-1-2529/2001 od 4/4/2002. Tu nitko ne spominje sporazum o normalizaciji....RH SRJ.

    avatar

    27.05.2005. (12:38)    -   -   -   -  

  • gringo

    Ukoliko sam vad dobro razumjela Sudovi bi po sluzbenoj duznosti trebali korigirati "navaljani , nistavni, bez pravnih posljedica" upis sukladno Anexu G. Medjutim ocito je da to oni ne cine, nemaju namjeru ciniti cak sto vise upuceni su od strane Drzavnog odvjetnistva (Iako su po zakonu neovisni ) da to ne cine. Sada me zanima od K O G A i K A K O konkretno treba zahtjevati korekciju upisa, od Zemljisnoknjiznog suda ? Znam da ce oni odbiti to izvrsiti no moje iskustvo sa trulog Zapada kaze da je uvjek dobro imati more papirologije koja potvrduje da ste cinili sve moguce dozvoljene metode da zastitite svoje vlasnistvo i svoje zakonom garantirano pravo, te da je dobro da imate cak i njihove odbijajuce odluke i reakcije jer ce to u konacnici ipak zanimati medjunarodne politicke i pravne institucije koje ce se , a uostalom vec jesu umjesale u korekciju naseg pravosudja.

    avatar

    27.05.2005. (13:05)    -   -   -   -  

  • phidea

    Bok. Nešto sam ti švrljnula u komentare prošlog posta, no zaboravila sam jedno pitanjce. Prema Kaznenom zakonu utaja poreza je kazneno djelo. Ja se bavim porezima i vidjela sam hrpu Poreznih rješenja po inspekcijskom nadzoru (od kojih su neka doduše real joke) no nisam vidjela da je ikada itko podigao optužnicu za utaju poreza. Jel ti možda znaš nešto o tome?

    avatar

    27.05.2005. (14:34)    -   -   -   -  

  • Euro hoper prijevara u Hotelu I

    Drago mi je da ima još ljudi koji se bave nepoštenjem u ovoj državi Baci pogled i na eurohoper.blog.hr trenutno je vrlo aktualno i sve će ti biti jasno kako je u lijepoj našoj sve još dozvoljeno i koliko će trebati državi da nešto poduzme oko toga.

    avatar

    27.05.2005. (14:55)    -   -   -   -  

  • One and only:sara

    ajde malo o školskom zakoniku..plizz

    avatar

    27.05.2005. (21:29)    -   -   -   -  

  • Mike

    Blog vam je odlican, nažalost prikazuje svu tragediju našeg pravosudja i naina rada gruntovnice. Tekstovi u vašem blogu meni osobno od velike su pomoci jer je moja obitelj direktno involvirana tokom pretvorbe i privatizacije nezakonitim nacinom uknjižbe novopecenog "vlasnika" u gruntovnicu, a sve to uz blagoslov HFP-a. Uslijed toga poduzece koje postaje novim "vlasnikom" sudskom tužbom želi nas iseliti iz stana koji je 1991. pripadao poduzecu iz Srbije. Zasada ne želim navoditi imena, iako, istaknuo bih, jako sam zainteresiran gospodine kanuny da se u toj prijavi potpišem zajedno s vama i svima onima koji imaju volje i hrabrosti da vam se pridruže. Nisam dobro razumio što ste mislili pod tim da Zakon o normalizaciji odnosa izmeu RH i SRJ (SiCG) direktno ukida Uredbe iz 1992 i 1994. Bilo bi super da je to tako. Ukoliko neki drugi zakon to ukida molim vas da to navedete. uz pozdrav MM moj email mikemikes900@hotmail.com

    avatar

    28.05.2005. (22:04)    -   -   -   -  

  • Mike

    Kanuny, spomenuli ste da je Hrvatska usuglasila mnoge zakone s europskim zakonodavstvom tj. zakonima koji poništavaju djelovanje famoznih Uredbi iz 1991-1992 itd. Konkretno o kojim se zakonima radi i u kojem broju Službenog lista su objavljeni. Pitanje svih pitanja je kako natjerati sudove da se više ne ravnaju prema Uredbama s početka 90-setih. Puno bi mi značilo,ako možete napisati imate li neku informaciju hoće li Ministarstvo pravosuđa konačno otpočeti s nalogom o brisanju kvazi-vlasnika nakon 31. 12. 1990. ? Da li je o svemu ovome obaviješten i OSCE u Hrvatskoj ? uz pozdrav MM moj email mikemikes900@hotmail.com

    avatar

    28.05.2005. (22:48)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Poštovane kolege blogeri, Zakon o normalizaciji je objašnjen u postu "Tko to tamo miriše" ugodan dan samo pročitaj te.

    avatar

    29.05.2005. (13:48)    -   -   -   -  

  • Mike

    Poštovani Kanuny, pročitao sam sve vaše postove, međutim, nigdje se ne navodi u kojem zakonu se ukidaju Uredbe s početka 90-setih, u smislu Čl. zakona taj i taj ukida Uredbe itd...- Zakon o normalizaciji odnosa potvrđuje neprikosnoveno pravo na nekretnine, OK; također još je jasniji i novi sukcesijski sporazum sa Aneksom G. Međutim nigdje direktno ne piše da se Uredbe stavljaju van snage. Uredbe su bile privremenoga karaktera, što i piše u Uredbama, međutim to "privremeno" ostalo je do daljnjeg. Imam kopiju iz Narodnih Novina Zakona o normalizaciji odnosa iz 1996.g., ali bez aneksa. Molim vas da mi napišete kako mogu doći do Aneksa G iz 1996.g. kao i zakona koji ukida važenje Uredbi(ali da je to izravno tako i napisano i navedeno u zakonu tj. da se Uredbe stavljaju van snage). Upravo to i omoguuje toliko interpretacija jer trebalo je uz Aneks G donijeti automatski i zakon koji ukida važenje uredbi. Tim više, ako će Aneks G provoditi Ministarstvo pravosuđa, a što bi već trebali učiniti tako da se iz zemljišnih knjiga izbrišu "vlasnici" koji su to postali temeljem uredbi, tada je Ministarstvo pravosuđa već trebalo reagirati. Šef zemljišno-knjižnog odjela objasnio mi je da se brisanje takvih "vlasnika" može učiniti jedino ako oni ( ZK ured ) dobiju nalog putem objave u Narodnim Novinama,a do tada ništa. Dakle, sve je u rukama Ministarstva pravosuđa da brzom reakcijom "ispravi krive Drine", imate li Kanuny neke naznake da li bi se to moglo ostvariti tokom ove godine ? Srdačan pozdrav. MM900 - mikemikes900@hotmail.com

    avatar

    29.05.2005. (21:06)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Poštovani, Šef zamljišno-knjižnog Odjela je i počinio te upise i izdao lažne zk izvadke tj. netočne podatke, pa bi se on malo amnestirao. Kad bi netko naredio ili objavio kako se treba primjeniti ništavost onda bi to bilo od dana objave provođenja, što nije intencija Zakona nego proglasiti sve upise bez pravnih posljedica. Zna on jako dobro da u Zakonu o zemljišnim knjigama Članak 112. stav 2. kaže: zemljišno knjižni sud će po službenoj dužnosti ispraviti rješenje o upisu.

    avatar

    31.05.2005. (12:01)    -   -   -   -  

  • rusch

    halo, trebam pomoć!!!

    ja sam posjednik koji je u nekretninu uložio 70000€ . Vlasnik nekretnine je preko posrednika prodao ( fingirana prodaja) nekretninu za 8000€ , čime je prodao i moja ulaganja. Što da radim?

    avatar

    08.04.2008. (22:36)    -   -   -   -  

  • ozibozi

    Stanarska prava su neprenosiva, jer su, uvjetno rečeno, vlasništvo na neko pravo pa tako i na pravo na stan. - ovo ne stoji zato jer svako pravo mora imati i obvezu da bi se smatralo legalističko, zato je jasno da stanarsko pravo nije pravo već nedemokratska mjera koja se pod palicom svjetskih mocnika nastoji legalizirati.

    avatar

    15.01.2010. (13:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...