Komentari

kanuny.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • gringo

    Vidim da si informiran, medjutim da li znas da je Drzavno odvjetnistvo rRH , 6.12.2004 uputilo Misljenje svojim Zupanijskim Odvjetnistvima sa slijedecim textom: Nadlezna drzavna odvjetnistva nakon stupanja na snagu ugovora o pitanjima sukcesije pocela su zaprimati prijedloge za mirno rijesenje spra pozivom na Zakon o parnicnim postupku, odnosno Anexa G. Takodjer , su u tijeku i odredjeni parnicni postupci povodom tuzbi pravnih osoba iz RSiCG za povrat nekretnina, gdje se tuzitelji glede ostvarivanja svojih prava pozivaju na Aneks G Ugovora o pitanjima sukcesije. U takvoj situaciji, a radi jednoobraznog postupanja, potrebno je u svim takvim predmetima zauzeti jednaka stajalista i PROTIVITI se prijedlogu za mirno rjesenje spora, odnosno tuzbenom zahtjevu. Naravno sudovi sukladna tome donose odbijajuce presude. Toliko o sprovodjenju Medjunarodnih zakona

    avatar

    19.05.2005. (13:46)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Poštovani , kolega blogeru Hag je upravo objavio optužnicu za civilne vlasti koji su svojim djelovanjem ili ne djelovanjem potpali pod jurisdikciju Haga. SVI KOJI U IME NEČEG OPSTRUIRAJU PROVOĐENJE MEĐUNARODNIH UGOVORA krše Ustavne odredbe ove naše pravne Države. Ujedno potpadaju pod kaznenu odgovornost onog navedenog Zakona o kaznenoj odgovornosti pa tko voli nek izvoli za koga će odgovarati zbog opstrukcije i biti član Haškog folklornog društva ANEX G Sretno im bilo. Europa traži provođenje ovog Anex_a bez pogovorno

    avatar

    19.05.2005. (21:07)    -   -   -   -  

  • gringo

    Slazem se.Medjutim interesantno je kako se sluzbeno interpretira i primjenjuje Anex G pozivajuci se na zakone. Za ilustraciju ako vec niste, pogledajte materijal sa savjetovanja "Nekretnine kao objekti imovinskih prava-Aktuelna pitanja ",odrzanog 15. lipnja 2004. u hotel Sheratonu u Zagrebu, pod naslovom "Prava na nekretninama po Ugovoru o sukcesiji i bilateralminm ugovorima o imovinskopravnim odnosima" autor Boris Koketi, pompcnik ministarice pravosudja.

    avatar

    20.05.2005. (15:23)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Poštovani, tko je Boris Koketi, čovjek sa diplomom pravnog fakulteta koji dnevno politički tumači Zakone po naruđbi. Čovjek ne razumije pravo, ali kao glasnogovornik službene politike je spreman tvrditi da usred oluje sija sunce. Boris Koketi nije relevantan kao nitko od nas relevantni su zakoni i njihova primjena . Hrvatska će biti pravna država kad se budu primjenjivali, odnosno da budem precizan, kad se budu primjenjivali zakoni, a ne tumačili od strane koketija.

    avatar

    20.05.2005. (22:36)    -   -   -   -  

  • gringo

    Dobro ste rekli kada se budu primjenjivali a ne tumacili zakoni. No sto u medjuvremenu?. Sudski sporovi traju godinama , troskovi sporova rastu, imovina se topi ili propada. U slucaju spora RH -Jugobanka za povrat nekretnine Jugobanke , odmaralista u Dubrovniku , Sud donosi presudu u kojoj doslovno tvrdi da se ne radi o NAVODNOM prijenosu vlasnickih prava pod prisilom, na RH temeljem famozne Uredbe i time uklapa u Cl 2b Aneksa G , vec se radi o STVARNOM prijenosu prava po zakonima RH ,a da li je pod prisilom sud ne moze znati" ?????( To da je prijenos napravljen bez prava na zalbu, bez posebnog sudskog akta , po sluzbenoj duznosti sud ne impresionira). Dio Anexa G koji kaze da su navodni prinosi prava nacinjeni pod prisilom i u suprotnosti sa Cl 1 Anexa G "Null and Void" , odnosno bez pravnog znacaja Sud u Dubrovniku ne uzbudjuje. Cak sto vise Sud ne drzi da su Famozne Uredbe derogirane Sporazumom o sukcesiji. To bi znacilo da su i danas na snazi. Da jos i to , Sprovodjenje spotazuma o sukcesiji nije u nadleznosti suda vec nadleznih ministarstava (citaj Koketija) koji ce jednog dana. ne zna se kada i kako to pitanj rijesiti. Tko ce tu napraviti konacnu presudu? Evropa? Tko ce platiti sve nepotrebne troskove? Hrvatski porezni obveznici? A do tada....?

    avatar

    20.05.2005. (23:31)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Kolega blogeru Jugobanka odmaralište ul. Vlahe Bukovca je u posjedu fratara franjevaca temeljem ugovora o najmu potpisanom od HFP- a isto kao i odmaralište Općine Voždovac na otoku Jakljanu koje je u posjedu Crkve na kamenu fra Joze Zovka . Ugovorom o normalizaciji odnosa između SRJ i RH 1996. godine ( NN br. međ ugov 10/96 ) vidi moje prethodne postove poništene su uredbe sve kao i zakon o zabrani... sve bez sudskih postupaka jer su radnje HFP-a i gruntovnica ništave. Za vaše zananje pišem Kaznenu prijavu protiv pojedinaca u institucijama sustava koji kršeći Ustav i međunarodne ugovore stvaraju troškove i podrivaju ekonomsku stabilnost zemlje.

    avatar

    21.05.2005. (14:12)    -   -   -   -  

  • * *Ciciban! Dobar dan ......

    Štovani evo javljam se ponovno, Vaša Kaznena prijava koju pišete proti pojedinaca i institucija u sustavu, potvrđuje moj postupak koji sam ja pokrenuo još unatrag nekoliko godina. Hoću reći da nikakvih saznanja o postupanju svezi kriminala HFP-u i drugima, i pojedinaca pa i grupa; ne dobivam ni od DO-a, USKOK-a,KP-e, kao ni od Ministarstva Pravosuđa, slutimo pa i znamo i Vi i ja zašto je to tako, Pravna država ne postoji. Pravosuđe i sudstvo su stup svakog sustava pravnih država jedino je naše Sudstvo daleko od svega što bi moralo biti. Za sada toliko.. pozdrav..

    avatar

    22.05.2005. (08:04)    -   -   -   -  

  • ODMARALIŠTE JUGOBANKE JE PRODATO

    avatar

    17.04.2006. (11:57)    -   -   -   -  

  • mali

    dali netko zna dali se može povratiti novac koji je bio položen u jugobanku

    avatar

    10.07.2007. (19:09)    -   -   -   -  

  • BJ.26

    MESIĆ IMA SPOMENICU GENERAL ŠTABA JNA

    Spomenica Domovinskog rata, na kojoj je ime Stjepana Mesića, pronađena je u kanti za smeće ispred zgrade u kojoj živi bivši hrvatski predsjednik

    Na Britanskom trgu je prije 15-ak dana na prodaju ponuđen jedan vrlo zanimljiv predmet kojeg nećete baš tako često naći na tom popularnom zagrebačkom trgu na kojem se uglavnom prodaju antikviteti i stare knjige.

    Riječ je o je Spomenici Domovinskog rata koja je pripadala bivšem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću!

    Prema našim informacijama, čovjek, koji je Spomenicu prodavao na Britancu, do nje je došao kopajući kantu za smeće ispred haustora zgrade u kojoj živi bivši predsjednik.

    Spomenicu je inače potpisao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a kako je dospjela u smeće to možemo samo nagađati.

    Međutim, očito je Mesića sama Spomenica dugo smetala pa je u jednom trenutku, da se konačno riješi te "frustracije", odlučio je baciti u kantu za smeće.

    Inače, Spomenica je prodana po simboličnoj cijeni jednom Zagrepčaninu.

    ............................................................. ....
    BRANKO STOKOVIĆ
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    B J E L O V A R

    avatar

    07.10.2014. (14:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...