Komentari

dubai2.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • jagode

    arapsko poimanje ravnopravnosti... koje su im struke deficitarne?

    avatar

    15.05.2005. (20:54)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    Veterinari za sokolove i deve....;)

    avatar

    15.05.2005. (22:15)    -   -   -   -  

  • nemamblog

    Od pocetka pratim tvoj blog, zainteresirao me Dubai... znas li mozda otprilike za koliko bi se mogao "prodati" i kolika je realna potraznja za covjeka s cca. 5 godina iskustva u razvoju tehnickog softwarea - projektiranje cjevovoda, razne aplikacije pod CAD sustavima, 2 godine iskustva u designu i implementaciji GIS-a...

    avatar

    15.05.2005. (22:17)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    S obzirom da se radi o specificnom znanju mogao bi proci iznimno dobro, samo trebas naletjeti u pravom trenutku na pravu ponudu. Naime, gradjevina i sve vezano uz to je jako dobro placena struka, a i trazena struka.

    avatar

    15.05.2005. (22:21)    -   -   -   -  

  • Studentski Sex & the City

    Ne sviđa mi se ta neravnopravnost prema ženskom spolu...shmrc...:((

    avatar

    17.05.2005. (12:17)    -   -   -   -  

  • zaštitnik

    Nekom poput mene, ko želi nešto više saznati o Dubaiu, blog je jako zanimljiv i koristan. Zahvalan sam na tome. Ono što me još više zanima je: "Ako ciljate na medicinu, pripremite se za novu rundu ucenja nakon 7 godina obrazovanja u Hrvatskoj, jer trebate polagati ispit za UAE licencu. Za detalje ostavite pitanje u komentaru, poznajem nekoga tko ce vam rado odgovoriti... :-)" Pa da onda predjem na stvar. Prijatelj me zamolio da se malo raspitam u vezi posla za naše medicinare u Dubaiu. Kakve je procedura i kakve su mogućnosti da se tamo ode? Kako je plaćeno i postoji li perspektiva u tome? On je prije 5-6 mjeseci završio medicinski fax, trenutno je u vojsci i čim to završi krenuo bi trbuhom za kruhom. Ima 28 godina i služi se Engleskim jezikom.

    avatar

    05.06.2005. (14:39)    -   -   -   -  

  • zaštitnik

    Računar je sam 2 puta poslao komentar da ne bude da sabotiram blog :-) Unaprijed hvala na odgovoru.

    avatar

    05.06.2005. (14:42)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    Zastitnice, reci svom frendu da prije nego sto dodje u Dubai biti doktor da zavrsi neku dobru specijalizaciju jer ovdje bas nije neka ludnica za opcom praksom, barem ne s nasih prostora. Kao prvo, ne prepoznaju nasu licencu (USA, UK, svabija, to priznaju). Ovdje postoji nekoliko licenca, ovisno o emiratu, ja sam ih prebrojila 3-4. U drzavnu sluzbu ako nema doooobru vezu nece nikako uci, isto tako specijalizacija u nekom podrucju bez veza ili para ne postoji. U kratko, u Dubaiu prvo trebas imati poslovnu ponudu da bi izasao na intervju za licencu. Prednost imaju dame jerbo njihove zene nisu za oci drugih muskaraca, pa makar to bili i doktori. Sto se tice ispit-licenca kombinacije, odrzava se svaka tri mjeseca, konkurencija je od 500-600 Indijaca i Pakistanaca, ne objavljuju rezultate a 10% ljudi pozovu na interview i mozda im daju licencu. Ta licenca ne vrijedu u Dubaiu, odnosno vrijedi u 2-3 bolnice i vrijedi samo za privatni sektor za Abu Dhabi, te za sve ostale emirate (citaj: selendre). To sto frend govori engleski i nije neka prednost, bilo bi mu bolje da nauci Arapski i Urdu, to tu prolazi jer je 50% stanovnistva Indijci-Pakistanci. Kad bi uspio nauciti sve jezike s indijskog podkontinenta, bio bi faca medju doktorima.

    avatar

    05.06.2005. (21:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...