Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (41)

Marketing


  • a ko je bio taj vlaho?

    avatar

    11.05.2005. (20:53)    -   -   -   -  

  • Novinar

    Mislim da je tragikomično citirat na svakom postu glasilo Skopaljskog vijesnika, glasila HVO-a, odnosno strane u sukobu. To ti je isto kako kada bi citirao glasilo SS devizije u ratu sa partizanima. A pogotovo citiranje bez navođenja autora, ne daje nikakvu vrijednost članku. Zato ako nešto citiraš navedi ime novinara, to je barem neka elementarna novinarska etika, ovako stvarno izlgeda žalosno.

    avatar

    11.05.2005. (23:15)    -   -   -   -  

  • Novinar

    Ali ipak mi je jasno zašto ne navodiš imena novinara. Zbog toga što se radi o običnoj ratnoj propagandi jedne strane u sukobu, pa bi te ljude danas bila sramota da vide što su pisali.

    avatar

    11.05.2005. (23:18)    -   -   -   -  

  • Nepotpisani tekstovi, pa čak i komentari, prisutni su u svim dobrim novinama svijeta: tada se kaže da recimo komentar odražava stav redakcije itd.(tako je Chris Cviić dugo vremena pisao članke za The Economist, a da nitko nije znao da su to njegovi članci). Kronika koja se ovdje iznosi vjerojatno je u vrijeme kada je pisana (ne zaboravimo u njoj nema "naknadne pameti") u redakciji SV smatrana minornom, odnosno, sastavljana je vjerojatno od pabirčenih informacija koje su svakodnevno stizale u redakciju (te kao takva smatrana minornim dijelom novina), te uz načelo brevitas (kratkoće) nije, pretpostavljam, bilo smatrano nikakvim autorskim uratkom da bi ispod njega stajalo jedno ime. Dakako, da citiranje informacija iz SV ima svojih mana, a jedna je i pristranost (djelomična kompenzacija za taj nedostatak jest potpuna sloboda komentiranja uz pridržavanje elementarnih normi lijepoga ponašanja), ali nikako se ne smije i jednostavno ne može SV odbaciti kao izvor informacija, budući da boljeg izvora u Uskoplju, ni kod Hrvata ni kod Muslimana-Bošnjaka, jednostavno nema. I na kraju, ne znam je li novinare SV danas sramota onoga što su pisali (ako je i neka je!), ali ja znam da, iščitavajući danas te novine, mene ne bi bila. I još: budi sretan da se na ovom blogu ne citira Behar press. Tad bi tek vidio što je sramota.

    avatar

    11.05.2005. (23:45)    -   -   -   -  

  • Novinar

    Prvo, porediti glasilo HVO sa ozbiljnim novinama koje su stekle svoju reputaciju nema smisla. Drugo, SV je bilo lokalno glasilo oružane formacije HVO-a, nastale pod dirigentskom palicom HDZ-a, koji se ako ništa drugo iskompromitovao svojom lošom reputacijom, ne od strane probosanskih medija, nego baš od strane hrvatskih medija, koji su mnogo pisali i o podjeli BiH i o agresiji RH na BiH itd. Dakle, mnogo ozbiljnije novine su pisale o kriminalnoj ulozi HVO, HDZ-a i struktura srodnih njima. Da li to znači da takva pisanja treba odbaciti kao izvor informacija, s obzirom da ti upravo naglašavaš da SV, (lokalnu i bez ikakve reputacije novinu), treba uzeti kao izvor informacija?

    avatar

    12.05.2005. (02:22)    -   -   -   -  

  • uskoplje

    Ja sam među posjetiteljima ovoga bloga, čini se već stekao svoje odvjetnike (u pozitivnom smislu te riječi), pa tako i ovom prilikom mogu reći da se gotovo u svemu slažem s nepostpisanim posjetiteljem (11.05.2005. (23:45)). Iz Skopaljskog vjesnika na ovom blogu ne prenosim komentare i mišljenja, nego tek kratke i suhe rečenice kojima je zabilježen neki događaj ili neka pojava, a one nikako nemaju ambiciju stvaranja uzročno-posljedičnih veza među tim događajima, nego do tih veza dolazimo mi sami čitajući ih danas, kao što smo ih i u vrijeme njihova nastanka čitali. Dakle, ako je SV zabilježio da je npr. u 13:05 sati pala granata na određeno mjesto, onda je to činjenica iz koje, dakako, svatko od nas ponaosob može izvlačiti zaključke. No i uz tu činjenicu, djelomice stoji Vaša primjedba o određenoj pristranosti i to zbog svjesne ili nesvjesne (mi to danas ne znamo - možemo tek pretpostavljati) selektivnosti pri bilježenju događaja. No, ako ste novinar vjerojatno znate da nema potpuno objektivne informacije. Vama, a i svima drugima je zato omogućeno da komentirate svaki od tekstova, da ispravljate i da dodajete podatke i informacije o zajedničkoj nam prošlosti. Samo na taj način, ako želite, možete se suprostaviti činjenicama, a nikako otrcanim komentarima političkog hohštapleraja (kako se najčešće čini). Ovaj blog, nadalje, bavi se uskom, lokalnom tematikom, to jest svime onim što je na ovaj ili onaj način vezano za Uskoplje, pa zbog toga, ali i zbog nepostojanja bilo kakve veze rečenih napisa i komentara sa stvarnim događajima i nije logično da se na ovom mjestu njima bavimo. Srdačno Vas pozdravljam.

    avatar

    12.05.2005. (08:20)    -   -   -   -  

  • Canada

    Autor ovog bloga je dao pravo svakom pojedincu da iznese svoje misljenje i komentare. Nikada nije uvrijeio nkoga a u isto vrijeme je vrijedjan skoro svakog dana. Mogu da razumijem da se neko ne slaze sa nekim komentarom, ali cinjenice koje su vezane za nasu proslost ne mozemo da mijenjamo, samo mozemo da ih razlicito tumacimo. Zato svi mi koji posjecujemo ovaj blog iz ovog ili onog razloga treba da budemo zahvalni autoru na ovako iscrpnim informacijama. Meni licno se mnogi komentari ne svidjaju, boze moj razliciti smo pa prema tome imamo i razlicita misljenja, iskustva, obrazovanje i slicno. Mogu samo da kazem autoru veliko hvala, jer svako jutro kad dodjem na posao prvo pogledam sta ima novo u mome Vakufu/Uskoplju, pa tek onda prionem na posao.

    avatar

    12.05.2005. (15:18)    -   -   -   -  

  • Bistrica

    Canada imas li veze neke s Krupom ili Podgradem ili grijesim unaprijed hvala na odgovoru!

    avatar

    12.05.2005. (17:41)    -   -   -   -  

  • Canada

    Odgovor Bistrici: ne nemam, osim sto sam prolazila i kroz Krupu i kroz Podgrade. Ali imam veze sa Bistricom. Pozdrav

    avatar

    12.05.2005. (19:05)    -   -   -   -  

  • Bistrica

    Hvala , hvala mala greska neznam ili barem mislim nikog iz Bistrice u Kanadi

    avatar

    12.05.2005. (19:15)    -   -   -   -  

  • Canada

    Izvinjavam se drugim posjetiocima sto malo privatizujem ovaj blog. Samo kratki odgovor Bistrici: Pa ako si mladja generacija mene ne mozes ni znati. Otisla sam iz uskoplja '82, a u Kanadi sam od '94 Da budem iskrena ne znam ni ja mnoge Bistricane, mislim da ih sada ne znam 90%. Ali je ipak fino cuti o svima vama. Pozdrav

    avatar

    12.05.2005. (19:25)    -   -   -   -  

  • pa ti canada onda imaš preko 30 godina!!

    avatar

    12.05.2005. (21:56)    -   -   -   -  

  • Canada

    Zar osobe starije od 30 godina ne smiju biti na internetu????. Vezano za 30 godina... da ti ispricam vic: Stvorio Bog magarca i rekao mu: "ti ces da vuces i radis cijeli zivot, i morat ces da slusas svakoga, prema tome zivjet ces 30 godina" Magarac mu odgovori: "Boze hvala ti ali je meni puno 30 godia, mogu li ja da zivim samo 10?" Bog mu uslisi molitve. Zatim Bog stvori psa i rece mu:"ti ces cijeli zivot provesti kod kuce i slusat ces sve one koji su u kuci. Bit ces vjeran i zivjet ces 25 godina" Pas odgovori: "Boze hvala ti ali meni je puno 25, mogu li ja da zivim 10 godina???" Bog mu uslisi molitve. Zatim Bog stvori majmun i rece mu:"ti ces da skaces sa drva na drvo da pravis svakojake majmunarije da zabavljas druge koji ti dodju u blizinu i zivjet ces 30 godina" Majmun rece:"Hvala Boze ali meni je puno 30 mogu li ja da zivim 20 godina?" Bog mu uslisi molitve. Napokon Bog stvori covjeka i rece mu:"ti ces biti najinteligntnije bice na zemlji i upravljat ces svim zivotinjama i svime ostalim na zemlji i zivjet ces 30 godina" Covjek rece: "Dobro Boze hvala ti , ali meni je malo 30 godina , mogu li ja da dobijem onih 20 godina sto je ostalo od magarca, 15 godina sto je ostalo od psa i onih 10 godina sto je ostalo od majmuna ??" Bog mu uslisi molitve i tako do dana danasjnjeg covjek zivi 30 godina ljudski zivot, zatim se ozeni i zivi 20 godina magareci radeci, zatim 15 pseci i 10 godina majmunski zivot. Da li si mislio/la na ovo kad si rekao/la : "pa ti imas preko 30 godina???"

    avatar

    12.05.2005. (22:36)    -   -   -   -  

  • malo sam razmisljao o ovoj bistricki iz canade i ne mogu nikako dase sjetim koja bi mogla biti. 82 otisla, znaci generacija Tome Lagetara, Cove Sarica, Djeke Jerkovica, Kviska Mlakica...odustajem. ili...ne nije...ova takodje nije....ova je u zg...ova u D.. ipak odustajem!!

    avatar

    13.05.2005. (08:02)    -   -   -   -  

  • bare

    u kanadi je iz bistrice kolko ja znam samo nafura, ali on nije žensko, izuzev u mačkarama (vazda glumio mladu: on i jerko). e sad ne znam koga je oženio. možda po tome canada ima veze s bistricom. možda je ona nafurovca. he he he

    avatar

    13.05.2005. (09:19)    -   -   -   -  

  • nafura je u chikagu,a to nije canada

    avatar

    13.05.2005. (10:25)    -   -   -   -  

  • Canada

    Pa nikad nisam ni rekla da sam iz Bistrice,(ali sam jako blizu), ali imam jako veliku vezu sa Bistricom na primjer: u Bistrici sam se krizmala, pricestila, isla u crkvu svake nedjelje, isla na vjeronauku, igrala se i druzila sa svim nabrojanim bistricanima koji su moja generacija. Sad vam je mnogo lakse da znate ko sam. Ako hocete mogu i da kazem jer vjerovatno mnogi od vas me i ne znaju (kao sto sam to ranije rekla). Samo ne znam ko je taj "nafura" da li ima ime???. Tomo, Pavo (covo), Djeko, hmmm ko je kvisko, ne znam, valjda sam zaboravila. Pozdrav

    avatar

    13.05.2005. (14:42)    -   -   -   -  

  • Bistrica

    E sad Kanada da znas da se pitam ko si ?Jel znas nekog iz Krupe u Kanadi i ja imam preko 30 pozdrav od Bistricanke ....

    avatar

    13.05.2005. (18:21)    -   -   -   -  

  • pa da se jos igramo pogadjanja sa canadom. jesi li zavrsila ekonomsku i druzila se sa Gazilj M. ?

    avatar

    13.05.2005. (18:23)    -   -   -   -  

  • Bistrica

    pa bas je interesantno zar ne....

    avatar

    13.05.2005. (18:27)    -   -   -   -  

  • hej Bistrica, ako si preko 30 ja bi te morao znati

    avatar

    13.05.2005. (18:29)    -   -   -   -  

  • Bistrica

    prvo nije iz Bistrice , drugo isla kod nas u crkvu, trece igrala se sa nasim deckima iz sela ,sta jos znamo ?

    avatar

    13.05.2005. (18:30)    -   -   -   -  

  • Bistrica

    pa zasto ne

    avatar

    13.05.2005. (18:30)    -   -   -   -  

  • Bistrica

    a ti jesi isto iz bistrice

    avatar

    13.05.2005. (18:31)    -   -   -   -  

  • ti si u Becu ?

    avatar

    13.05.2005. (18:32)    -   -   -   -  

učitavam...