Komentari

kanuny.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • KemoTerapija

    Ohohohohooo! Dobro došli u obitelj. Molim vas, pokušajte s kraćim tekstovima, jer je ovaj tekst zapravo studija.

    avatar

    18.04.2005. (14:07)    -   -   -   -  

  • rabljeni političar

    Ja razlikujem pojmove pravna država i država prava. Pravna država je ova naša u kojo se donose zakoni bez reda i koji se kose među sobom. U pravnoj državi se ono što nije propisano zakonom ne može provoditi. Recimo primjer skutera sa četiri kotača. Svi znamo da oni imaju sve potrebno da mogu sudjelovati u prometu na isti način kao i motori sa prikolicama, ali nisu mogli dok neki činovnik nije rekao da mogu i o tome donio pravilnik. U državi prava bi trebalo biti zakonom propisano što se ne smije raditi. I gotovo, bez nepotrebnih tumačenja zakona. Zakon mora biti razumljiv svakom građaninu sa završenom srednjom školom (čak i sa osnovnom).

    avatar

    21.04.2005. (09:26)    -   -   -   -  

  • lol,cestitam ako ti uspio shvatiti pojmove pravna drzava i pravo...zanimljivodase njaveci teoreticari prava vec stoljecima svadaju oko toga sto je pravo a sto pravna drzava

    avatar

    21.04.2005. (23:48)    -   -   -   -  

  • hatepogodak

    jedan prijatelj je rekao da postoji velika razlika između pravne i pravedne države. i nacistička njemačka je bila pravna država koja je prema tada važećim zakonima provodila genocid nad cijelim narodima. u Hrvatskoj su opljačkali ljude po zakonima naše pravne države. svaka čast za pokretanje bloga. nadam se da će izrasti u jedno besplatno prano savjetovalište za obespravljene. oni ionako nemaju love za astronomske odvjetničke satnice, a mogla bi biti i dobra prilika za mlade pravnike da dobiju malo prakse na stvarnim slučajevima čak i prije dobivanja diplome i licence. samo naprijed. galvanize

    avatar

    22.04.2005. (00:37)    -   -   -   -  

  • ja

    svaka cast! nadam se da ces nastaviti pisati o ovim stvarima jer eto u tisku, ni bilo kojim dr. medijima nazalost ne mogu se naci ovakve informacije. kako si i sam rekao - nisu ti htjeli objaviti tekst. ali ne mogu vjerovati, sta bas nitko od medija? eto ti naseg slobodnog novinarstva... bravo!

    avatar

    30.04.2005. (19:06)    -   -   -   -  

  • Inspektor

    Sve je to lijepo što si napisao ali ako građanin nije bio, recimo 5 dana na poslu - mogao je dobiti otkaz. Pitanje je samo jesu li lijepo napisana rješenja, te propisno uručena (u krajnjem slučaju pribijanjem na vrata poslijednje poznate adrese ili stavljena na oglasnu ploču). Isto tako što se tiče dionica, ukoliko su dijeljene besplatno, a većinom nisu, onda treba vidjeti jesu li na dan dijeljenja bili radnici tog poduzeća i slično a sve po općem aktu poduzeća.

    Što se tiče zaliha, zalihe nisu vječne već se moraju prodati, o tome postoji skladišna i materijalno knjigovodstvena dokumentacija. Sve lijepo crno na bijelome.

    Ukoliko netko nije bio u stanu nekoliko tjedana a ne mjeseci mogao je izgubiti stanarsko pravo. Itd. itd.

    avatar

    25.08.2008. (01:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...