Komentari

anamarija.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • xiola bleu

    Dobro receno. :)

    avatar

    10.04.2005. (15:05)    -   -   -   -  

  • Hedgehog

    U jednom se apsolutno slažem s tobom, najlakše je sve svaliti na genetiku, a da se čovjek malo potrudi i "ispravi" tu genetiku, e to je već malo teži slučaj...

    avatar

    10.04.2005. (15:46)    -   -   -   -  

  • bugenvilija

    To su klasicne spike roditelja bez autoriteta, ja se ne zamaram s tim. Svak to dela na svoj nacin, a krajnji rezultat je jos nepoznat ;))

    avatar

    10.04.2005. (15:51)    -   -   -   -  

  • bugenvilija

    Tesko je reci sto je dobar odgoj a sto los jer kad gledam po sebi ja sam bas izbjegavala raditi neke pogreske koje su radili moji starci i za koje sam mislila da su cista glupost, a sad mi te iste stvari predbacuje moj najstariji sin govoreci kako ce on raditi to bas onako kako su to radili moji starci, pa sad ti budi pametan, a njegovi ce klinci sigurno to skuziti kao gresku i tako se povijest ponavlja ;)))

    avatar

    10.04.2005. (15:53)    -   -   -   -  

  • verde

    Bogme si se potrudila izanalizirat verbalne delikte i praktične greške. Potpuno si u pravu. Nemoj se opterećivat previše tuđim teorijama i savjetima, slušaj sebe i slijedi svoju intuiciju i gledaj i slušaj potrebe svog djeteta. Postoje, naravno, neki stereotipi u ponašanju djece, ali to skužiš jako brzo i svo to pozivanje na iskustvo je zbilja pretjerano.

    avatar

    10.04.2005. (16:52)    -   -   -   -  

  • Hajdučica.blog

    hmm... vjerujem da ima teške djece, ja nisam razgovarala niti danas puno razgovaram s ostalim roditeljima od djeci, kod nas se sve odvijalo spontano, Stella je do 2 godine spavala 2 puta dnevno po par sati, a noću je od rođenja prespavala od 7 pa najmanje do 7 ujutro a i sad tako spava - najmanje 12 sati noću i jednom dnevno...

    avatar

    10.04.2005. (18:07)    -   -   -   -  

  • tu i tamo .. u epizodi ..

    slušaj intuiciju i gledaj signale koje ti dijete šalje. I nećeš pogriješiti ;)

    avatar

    10.04.2005. (21:04)    -   -   -   -  

  • pegy

    Ja nemam djecu. No, često se nađem u situaciji da me oni koji imaju zasipaju pričama o djeci. Ja djecu volim, no ipak ne toliko patološki da o ničemu drugome ne znam pričati. Zato, kad se počnem čudit baš oko spavanja u krevetu mame i tate, obavezno dobijem "Vidjet ćeš" kako si i ti rekla. Mislim da nije baš dobro pretjerano titrat oko djece, jer vidim kod nekih roditelja da i kad im djeca dođu u srednje 20-te još uvijek jednako drhture pred njima.

    avatar

    10.04.2005. (22:49)    -   -   -   -  

  • Dolka

    Najbolja je metoda vlastite kože, malo nas je spremno učiti na tuđim pogreškama. Ja sm izuzetno zadovoljna odgojem svoje djece, što ne znači da nekada nema nekih ispada, ali to je vrlo rijetko, gotovo nikada i zato zaslužuje post (Noć, npr). Danas bih neke stvari drukčije. Najljepše mi je bilo kada su djeca UJUTRO vikendom, dojurila u naš krevet i kad bismo proveli dvadesetak minuta pričajući, smijući se i škakljajući (i rugajući se meni, naravno, svi troje)...

    avatar

    11.04.2005. (10:09)    -   -   -   -  

  • dva

    baš si to dobro napisala;) Moj prilog raspravi je: "vidjet ćeš, djevojčice su (uglavnom) lakše odgojive od dječaka"! mašala! :)))

    avatar

    11.04.2005. (10:45)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Da, u trudnoci sam dobila par takvih komentara, istina, uvijek od istih ljudi, no vec mjesecima nista. :-) Uh, a ovo memoriranje komentara, je li to kompliment ili razlog za zabrinutost? :-)))

    avatar

    13.04.2005. (23:07)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Nedosljedni, potpuno suprotni, dakle neiskreni komentari su po meni za zabrinuti se...a ja svim svojim posjetiteljima pridajem uvijek punu pažnju.

    avatar

    13.04.2005. (23:32)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Pa se i ja pitam bih li te kontrirajuće ili negativno nabijene komentare, obavezno nakon što ja napišem neko svoje iskreno mišljenje u komentaru, a koje se u potpunosti ne poklapa s tvojim, trebala shvatiti kao zabrinjavajuće?

    avatar

    13.04.2005. (23:39)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    To ti je nasljednica na slicici? Ako je, preslatka je, bas na mamu, a ako nije, svejedno je preslatka ;)))

    avatar

    14.04.2005. (01:00)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    A inace imamo mi jednog poznatog koji je meni i muzu stalno govorio, da vidjeti cemo mi svoga boga kad nam se blizanci rode ali jos ga nismo vidjeli, pa ja mislim da on ne zna o cemu prica jer ionako nema blizance pa nemre ni znat. Pusa :)))

    avatar

    14.04.2005. (01:02)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Je bugo, to je djevojčica...a na koga je slatka (očito svima, a ne samo nama) ne znam, svatko ima svoju varijantu...A što se komentara gore opisanih tiče, vidim da ih puno roditelja dobiva (htio to netko priznati ili ne). Hvala na ponovnom javljanju...

    avatar

    14.04.2005. (12:20)    -   -   -   -  

  • SheDevil

    Slažem se s napisanim kako puno ovisi o načinu odgoja i dosljednosti roditelja. Genetika je, isto, važna. Osobno sam pročitala preporučenu knjigu i metode mi se ne sviđaju u cijelosti. I moja Kćer je, bez knjige, htjela prespavati noć već sa 3, 4 mjeseca, međutim ja sam je budila i stavljala na prsa jer bih, u suprotnom, zaradila upalu dojki tak sam je navikla da se sama budi. Sama bi zaspala i po danu i po noći sve do, negdje, do kada sam počela raditi, cca godinu dana.Tada su nastale frke. Počela je shvaćati da nekamo idem, bez nje, da je čuva nona, pa se budila i provjeravala gdje sam, pa, navečer, nije htjela ići zaspati...Teško je biti odmoran, funkcinirati, na poslu, i biti dosljedan. Ja sam išla linijom manjeg otpora: kada želi dođe kod nas u krevet (i tu mogućnost ne koristi često), ako bi tražila mlijeko po noći, bila je spremna termosica (sama je odustala od mlijeka po noći kada je bila spremna), kada želi ostane budna do kasno pa je "slomi" i zaspi na kauču, želi da i ja idem leći kada i ona osim ak oje, stvarno, umorna i čim legne zaspi...Dobro njoj, dobro nama. Pusa!

    avatar

    14.04.2005. (14:38)    -   -   -   -  

  • SheDevil

    I još nešto, te prijetnje u stilu "budeš već vidjela" najčešće daju nezadovoljni roditelji i u, tim prijetnjama, često leži priželjkivanje da se, doista, neđeš u istim problemima i istom nezadovoljstvo. Odgoj dijeteta nije egzaktna znanost, ne odvija se po, poznatoj, formuli...Ishod ovisi o, nebrojeno puno, varijabli...Slijediti intuiciju, najbolja je stvar. Sjetila sam se kako, američki pedijatri i dječji psiholozi, trenutno, preporučuju da djeca spavaju u istom krevetu kao i roditelji i da su takva djeca većeg samopouzdanja, emocionalno stabilnija...pa, sad ti budi pametan?! Moja deviza je -radi po svom!

    avatar

    14.04.2005. (14:49)    -   -   -   -  

  • VEDRAN MUDAN

    bez veze

    avatar

    14.04.2005. (17:28)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Slažem se She Devil s tvojim razmišljanjima! Što se tiče uvijek novih pedagoških savjeta i ja sam čula za tu varijantu spavanja s roditeljima koje navodno izgrađuje djecu većeg sampouzdanja...ali eto ne vjerujme baš Amerima previše, tako su u naše doba izbrijali dr. Spock-a čije metode su se kasnije pokazale vrlo lošima. Mislim da se samopouzdanje i ljubav mogu dobiti i na drugim područjima, a ne u krevetu s roditeljima (ponekad o.k.) jer se pitam što je onda s tim roditeljima i njihovim bračnim, a ne samo roditeljskim životom. Koma mi je kada klinci ne nauče da su roditelji i bračni partneri, pa krenu raditti scene kada se ovi zagrle ili slično. Mislim da se i to uči...kao i sve drugo. To je u spomenutom primjeru moja deviza, što ne znači da je najbolja...samo sam htjela potvrditi da se slažem s time da treba raditi po vlstitoj logici, to mi nije upitno. Muče me oni koji rade različito, a smatraju to jedinim načinom...

    avatar

    15.04.2005. (12:24)    -   -   -   -  

  • Juliere

    odlicno receno.... ja sam u fazi kada mi kazu "sta cekas... cekaj cekaj pa ces vidjeti kako neces imat vise zivaca" i slicne gluposti... svako dijete je za sebe a ulogu u odgajanju imaju najvise roditelji pa onda babe i babice...

    avatar

    16.04.2005. (12:53)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    A kad ideš i samo malo logički pogledati, kako možeš ti (a posebno netko drugi) znati bi li kao mlađi imao više živaca i sl? Možda baš neke mlađe roditelje krasi nestrpljivost ili isključivost, uostalom kao da je to bitno...ljudi vole blebetati fraze.

    avatar

    17.04.2005. (20:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...