Komentari

riandworld.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Diary little pig :)

    Evo mene prvi puta!!! Ovako moj prvi dojam o tebi i blogu je ispunjen pohvalama,BRAVO,samo tako nastavi pigica moja (to ja kažem iz milja)..vidim da se obro provodiš..hehe =:))))))) baš mi je drago,ajde navrati,pusa

    avatar

    08.04.2005. (22:06)    -   -   -   -  

  • .on.postmodernism.

    vidis, nisam ni primjetila da si se vratila!bas lijepo. ja sam u Becu bila jednom, i to samo na kratko. U buducnosti ce osvanut neka prilika. pusa!

    avatar

    08.04.2005. (22:27)    -   -   -   -  

  • Hedgehog

    Lijepo si sve to opisala.. a moram dodati i da si sasvim u pravu kao pišeš o troškovima liječenja i lijekova, nažalost naš svijet ne prestaje pljuvati po komunizmu, u kojemu je država sipala iz šupljeg u prazno pa smo tako imali besplatnu zdravstvenu zaštitu... Onda smo na sva zvona 10 godina pričali kako je Jugoslavija morala propasti zato što je bila dužna 20 milijardi...

    avatar

    08.04.2005. (22:38)    -   -   -   -  

  • Tošinsko kraljevstvo

    ...ti si ona koju zelim pored sebe uhuhu

    avatar

    08.04.2005. (23:50)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Moj prijatelj još iz osnovne škole, prof. dr. Lucijan Negovetić, često je u boravio u Beču. Sjećam se da je tamo uvježbavao, ja kažem trenirao, jednu vrlo kompliciranu operaciju. Naravno, sve je morao sam platiti. Ja sam ga zezao da je jedini naš čovjek koji plaća 50 dolara za štakora. O "potrošio" ih je priličan broj. Moram vam reći da mi je kompjutor bio u kvaru, pa sam ga morao dati na popravak. Pritom su mi se "izgubile" sve mail adrese. Molim da mi se javite kako bih mogao poslati kojeg miša za mačka, a vama kraj "Povijesti čitanja". Danke lijepa.

    avatar

    09.04.2005. (00:02)    -   -   -   -  

  • kulerica

    I meni je Kohlmarkt najdrazi. :-)

    avatar

    09.04.2005. (00:41)    -   -   -   -  

  • armin

    čekam taj idući put...a o kemoterapijskim emiterima si mogla još malo...to je interesantno;)))šala mala...uradak standardno zadovoljava...

    avatar

    09.04.2005. (01:00)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Lijepo si nam to docarala, bas te je gust citat... ;))

    avatar

    09.04.2005. (01:07)    -   -   -   -  

  • Nevera s Kvarnera

    Ja sam Beč upamtio po strahovitoj skupoći, ali, doduše, možda su mi kriteriji bili poremećeni jer sam došao iz tada turbojeftinog Praga.:)

    avatar

    09.04.2005. (08:45)    -   -   -   -  

  • rabljeni političar

    Možda te podsvijest vodila prema šumici, hehehe. Inače što se medicinskih usluga tiče slažem se da ih se treba platiti. I to iz osiguranja kompletno sve. Ali da treba mijenjati menadžment u zdravstvu - treba. Novac leti na sve strane samo ne tamo kud bi trebao: u opremu i plaće liječnika. Ja sam na svoje oči vidio odbačene kazete za tonere za laserske pisače - 16 komada na kupu. Samo tu se moglo ušparati barem 5-6 tisuća kuna (možda i više) zamjenom kazeta i uzimanjem punjenih rabljenih kazeta. Ali ...

    avatar

    09.04.2005. (10:24)    -   -   -   -  

  • maja

    a jel barem vrijedi tih para ta adjuvantna terapija?

    avatar

    09.04.2005. (11:15)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    @Majo, to je u biti specifična antitumorska terapija za taj određeni tumor - stvore se antitijela na tumorske antigene (baš tog konkretnog tumora) a na njih se adsorbira citostatik, tako da se antitijelo fiksira na tumorsku stanicu te omogući lakše prodiranje lijeka u stanicu. Kažu da imaju izvanrednih rezultata u preoperacijskom down-stageingu tumora, tako da veliki uznapredovali tumori postaju operabilni i na taj način potencijalno kurabilni.

    avatar

    09.04.2005. (11:38)    -   -   -   -  

  • Cookien svijet

    isuse kriste!!! 37 kuna!!! pa to je za nepovjerovat. nakon što osjediš deset godina studirajući i specijalizirajući se, dobiješ satnicu od 37 kuna. strava. osobno mi je kao nepopravljivom idealistu pomisao da ljudi dubljih džepova dobiju kvalitetniju medicinsku njegu od siromašnih užasna, ali, s druge strane, ovaj naš sistem u kojem su svi kao jednaki očigledno ne funkcionira, jer na kraju nitko ne dobije ništa. btw, super ti je reportaža :))

    avatar

    09.04.2005. (11:57)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Da, zanimljivo, meni pogotovo, jer znam neka imena i grad. Nego, situcaija sa zdravstvenim osiguranjem je ovdje sve gora, tj. zdravstveni susutav je sve manje široke ruke prema pacijentima u odnosu na desetak godina ranije, pa se sve više toga podmiruje privatno. Austrijanci se bune, ali i uz takvu situcaiju, puno je bolje nego u domaji i možeš dobiti vrlo dobar tretman u bolnici bez razlike jesi li auslender, (ne)obrazovan, poznati, nepoznati... Ja sam u AKH bila na jednoj operaciji i rodila djevojčicu (iako se više ne može , osim ako imaš rizičnu trudnoću). Nadam se da se nećeš naljutiti ako kažem da se ovdje, što se tiče čitavog funkcioniranja zdravstva, puno sigurnije osjećam nego u domaji...Iako smatram da su hrvatski stručnjaci puno bolji dijagnostičari i snalažljivjiji, ali ni to ne može nadoknaditi ogranizaciju Hitne pomoći (i ostalih sličnih službi) i uvjete i tehniku koja je ovdje dostupna.Zato vjerujem da se dobri i požrtvovni liječnici kao ti uvijek više "istroše" u hrvatskim uvjetima, a još su slabije plaćeni. I to mi je koma. Nisam baš pratila razloge ovog štrajka, ali sam općenito za to da liječnici budu plaćani adekvatno svojim velikim odgovornostima i vrsti posla. Samo se bojim da će to odna pokrenuti lavinu i drugih definitivno zakinutih profesija, pa ne znam koje bi rješenje bilo...Oprosti na kobasici, takve teme me zbediraju...zato se divim svakome tko se bori u takvim okolnostima.

    avatar

    09.04.2005. (14:15)    -   -   -   -  

  • jazzie

    A jel bilo shoppinga???

    avatar

    10.04.2005. (02:19)    -   -   -   -  

  • Hajdučica.blog

    i nisi srela niti jednu blogericu u Beču? :)

    avatar

    10.04.2005. (20:05)    -   -   -   -  

  • maja

    baš mi to logično zvuči, i totalno moguće. neću upropaštavat post gore pa tu pišem. a to samo zasad rade s kolorektalnim ili slično već postoji za druge tumore?

    avatar

    11.04.2005. (15:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...