Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • pastoralni kupus

    upravo tako, TI se opredjeljuješ...a za ostale je najbitnije da su sretni...a sreća se javlja u najrazličitijim oblicima (pri čemu naravno mislim na to da svi akteri pristaju na određeno ponašanje i da nema varanja i muljanja...to mi se ne sviđa...ako netko nema problema s dijeljenjem svog partnera, samo naprijed...)

    avatar

    23.03.2005. (22:12)    -   -   -   -  

  • .on.postmodernism.

    a lipoto moja..lijep post!nego ovako, brak je po meni degree nad degrees, mogu imati 550 majora i minora,zanimanja i nula na godisnjoj placi,ali ako jednom u zivotu ne iskusim "ovo je moj muz,gledajte" pokopam se..sto posto...samo da mi ga uvatit negdje!:):):):)pusa

    avatar

    23.03.2005. (22:47)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Posve se slazem s tobom, brak je zajednica dvoje, a ne troje, cetvero ili bilo koliko ljudi. A sto se tice gospodina Makaje, taj propovijeda sve i svasta, vidjela sam famoznih "osam tocaka" koje su vrhunske zapovijedi njegove sekte, zahtijeva od svojih sljedbenika odricanje od sveg zivot i apsolutnu podredjenost, a on sam uredno cuga i pusi travu.

    avatar

    23.03.2005. (23:14)    -   -   -   -  

  • dnevnik živčanog mede

    čim sam došla do dijela posta s Makajom, osmijeh mi je zatitrao na licu:)) Znam za njega dosta dugo, i uviek me zaista nasmijavao. Mislim, svašta!! A u vezi otvorenih veza i brakova - takvo što mi se čini jednostavno nemogučim, ma ne drži vodu. Nema šanse da su u takvim vezama partneri zadovoljni, ne vjerujem i točka. Ljubav je ljubav isključivo između dvije osobe, sve ostalo je... orgijanje:)

    avatar

    23.03.2005. (23:20)    -   -   -   -  

  • dnevnik živčanog mede

    ć a ne č

    avatar

    23.03.2005. (23:21)    -   -   -   -  

  • Goldeneye

    jako volim tvoj blog

    avatar

    24.03.2005. (07:34)    -   -   -   -  

  • rabljeni političar

    Slažem se. Ne mogu razlagati zašto jer bi to bio odurno dugačak komentar. Možda su mi razlozi zašto se slažem drugačiji ali rezultat je isti.

    avatar

    24.03.2005. (08:05)    -   -   -   -  

  • pegy

    Rabljeni, sad si me baš zainteresirao za tvoje razloge. :)) Kod mene nema ograničenja na broj riječi. :))

    avatar

    24.03.2005. (08:33)    -   -   -   -  

  • freestyler

    vizija ti je izvrsna, ali da bi bila ostvariva kao takva apsolutno sve ono što si nabrojala mora postojati, nedostatak samo jednoga, bitno otežava stvar.....:)))

    avatar

    24.03.2005. (11:10)    -   -   -   -  

  • verde

    Ako postoje SVE ove tvoje postavke između dvoje ljudi, onda su to uvjeti za idealan brak. Školski primjerak. Ali kako život nije savršen, često nešto od nabrojenog fali, pa svejedno brak funkcionira. S vremenom se većina postavki izliže, promijeni, čak nestane....a brak i dalje funkcionira. Dobije drugačiju kavalitetu i odnosi među ljudima postaju drugačiji, ali bitno se ne mjenja. Jer, dok ima ljubavi sve štima. I ne treba se previše umarati teorijom, iskrene i prave stvari ionako detektiraš srcem.

    avatar

    24.03.2005. (13:19)    -   -   -   -  

  • Pod urom

    Iako jesam za tzv. zatvoreni brak, užasno volim slobodu, ali ne u smislu nevjere. Sloboda za mene znači mogućnost samostalnog kreiranja unutar zajednice. Razumijevanje supruga za samo moje trenutke. Eto npr. večeras idem sama na jedan koncert koji njega ne zanima, ali zato mi nije palo na pamet da ostanem s njim kod kuće...Ili odabir i kupnja odjeće, naprimjer. Neki muževi sve kontroliraju - i što si kupila i koliko si potrošila....Ne daj Bože, živjeti s takvima....

    avatar

    24.03.2005. (14:05)    -   -   -   -  

  • Katarina_S

    Ti si jedno nacitano,inteligentno ali i jako znatizeljno bice.:) No da...mozda bi bilo bolje da sam bila vise informirana o kljucnoj tocki teme,nemam Ti pojma kamo bih sada mogla svrstati svoj:-/ Pusa velika.

    avatar

    24.03.2005. (17:21)    -   -   -   -  

  • rabljeni političar

    Nisam stigel ranije. Idemo razvezati. Brak dvoje ljudi je civilizacijska tekovina.

    avatar

    24.03.2005. (20:43)    -   -   -   -  

  • pegy

    Verde, slažem se da pokoja od ovih «točaka» može biti i malo «labavija» da baš brak ne bude utopističko-marksistički, nego realistički. :)) No, nije baš svejedno o čemu je riječ. Npr. ako varira – vjernost – onda tu ne može, po mome sudu biti ljubavi. Jer nevjera je nepoštivanje bračnog druga, a to NE MOŽEŠ napraviti nekome koga voliš, i ako voliš. To je teorija, ali i praksa. :)

    avatar

    24.03.2005. (21:35)    -   -   -   -  

  • pegy

    Esperanza, meni se ta sloboda o kojoj pišeš PODRAZUMIJEVA u svakoj normalnoj vezi dvoje ljudi, čak i ne samo ovoj između muškarca i žene. Kontroliranjem nekoga potvrđuje se nepovjerenje, a to nikako nije dobro. Ova sloboda da odeš sama na koncert je sasvim prirodna i normalna, iako šteta da se i njemu ne ide pa da uživate zajedno. :) Možda bi ga zanimalo da si rekla da ideš s prijateljem. :))

    avatar

    24.03.2005. (21:40)    -   -   -   -  

  • pegy

    Sad sam jako znatiželjna pa me zanima, Katya, kako si došla do gore navedenog zaključka mog psihološkog profila? :))) Znatiželjna sam i vezano za Rabljenog kojemu je "razvezivanje" izričaj u jednoj rečenici. :)) Osim ako ne sprema nešto MEGA. :)) No, u ženskom smislu "razvezati" znači bla, bla, bla ... do sutra ujutro. :)))

    avatar

    24.03.2005. (21:45)    -   -   -   -  

  • Promašaj

    NE DOPUSTITE DA NAM PLJUJU U LICE! Podrzite kampanju protiv "oglasavanja na ljudskom tijelu"! Napisite komentar na blogu "Promasaj", iskopirajte Lovrinu sliku sa zaglavlja bloga i objavite ga sa vlastitim postom protiv oglasavanja po tijelu, stavite nas u linkove, posaljite mejlove prijateljima, galamaite!!!

    avatar

    25.03.2005. (03:38)    -   -   -   -  

  • lovesex

    dobru definiciju braka ne znam, a kada jednom budem imala svoj, nadam se da će biti sve samo ne liberalan... povjerenje je po meni ključna riječ (uz ljubav, naravno). Pusa :-*

    avatar

    25.03.2005. (10:06)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Slažem se s tobom. Nažalost, mislim da dolazi vrijeme kada smo sve usamljeniji i sve nabrojano je utopija. Od ljubavi pa nadalje. A što se tiče liberalizma, to je za mene stav da pustim ljude da oblikuju svoj život kako sami žele ukoliko time ne oštećuju druge ljude. Prema tome, kome nije do braka ili do zatvorenog braka, neka mu bude.

    avatar

    25.03.2005. (11:56)    -   -   -   -  

  • lonely girl

    lijepo je ponekad pročitati mišljenje koje se slaže s mojim :))

    avatar

    25.03.2005. (13:31)    -   -   -   -  

  • POLIGLOTNA od-do!

    Uh, malo kasnim, o ovoj temi bi se dalo nadugo i naširoko, znam da kod tebe nema ograničenja u komentarima, ali ipak... Da mi je uz kavicu s tobom... Iz perspektive udane žene koja je u sretnom braku, mogu samo reći da, ma kako to "prožvakano" zvučalo, prava ljubav postoji i "zatvoren" (onako kako si ga ti opisala) brak može biti itekako sretan i pun slobode i razumijevanja. Go for it, draga! :))

    avatar

    29.03.2005. (01:00)    -   -   -   -  

  • Bez dobrog naslova

    "A sto se tice gospodina Makaje, taj propovijeda sve i svasta, vidjela sam famoznih "osam tocaka" koje su vrhunske zapovijedi njegove sekte, zahtijeva od svojih sljedbenika odricanje od sveg zivot i apsolutnu podredjenost, a on sam uredno cuga i pusi travu." Ne zelim da ulazim u rasprave glede koji nacin zajednickog zivota je za koga dobar vec samo da obavestim one koji su ovo gore procitali da je to cista laz. Poznajem Makaju vec 20 godina, vidjam ga relativno cesto i do sada ga ni jedan jedini put nisam video da pije alkohol, niti da pusi (a pogotovo ne travu). "Apsolutna podredjenost" i "odricanje od svega zivog" su isto tako laz (ili zlobna neobavestenost). Osim ako se pod tim ne podrazumevaju "odricanja" od droga, alkohola, duvana i jedenja leseva zivotinja ?

    avatar

    21.04.2005. (22:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...