Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • kulerica

    Najbolje je vrijeme za imati djecu upravo ono koje je svakom pojedinom covjeku idealno - nema opcenitog rjesenja. :-)

    avatar

    15.03.2005. (23:37)    -   -   -   -  

  • Pod urom

    Nema pravila. I jednu i drugu kćer rodila sam relativno kasno - prvu u 28. godini, drugu u 36. godini. I što? Lakše sam podnijela ovaj drugi porod, mirnije prihvatila sve velike promjene, više uživam...ali, sada moja malena kaže kako ona ima najstariju mamu od svih u razredu. I vidim da joj nije svejedno. Ali, meni jest - jer ja spadam u biološki starije mame, ali duhovno, mlađa sam od ostalih. Pa ne bih sada bila na blogu, zar ne?

    avatar

    16.03.2005. (00:01)    -   -   -   -  

  • .on.postmodernism.

    vidim neke cure mojih godina s trbuhom i ne znam... ja obozavam djecu, i zelim ih, silno ih zelim. ali pogledaj me, ozbiljna sam, ali glupiram se na blogu, glupiram se i provaljujem u drustvu..cekat cu ja svoje vrijeme. i ljubav. pa ce doc i jedna mini carolina. :) a mozda i ti js stignes, mini pegy..??:):)

    avatar

    16.03.2005. (02:13)    -   -   -   -  

  • rabljeni političar

    Nema parvila, upravo tako. Svi smo isti u svojoj različitosti. Uh, kak mi ovo zvuči pametno. Hehehe

    avatar

    16.03.2005. (08:25)    -   -   -   -  

  • jurop

    Baš sam se pitao ima li blogera koji pišu sam negativno, negativno, negativno i moram priznati da si mi ti pala na pamet (bez ljutnje) i sad mi je drago što si me razuvjerila. Jedna lijepa tema dobro obrađena s finom porukicom. Vidiš nije dobro poopćavati i stavljati ljude u kućice...eto uživaj

    avatar

    16.03.2005. (08:53)    -   -   -   -  

  • pegy

    Jurop, meni je jako žao da si me me doživio kao nekoga ko piše samo kako kažeš „negativno, negativno, negativno“. Ja tvrdim da to ne radim. Jer to bi značilo da sve gledam crnim očima i da sam pesimist. Naprotiv, ja to nisam. Ja istina pišem kritički. Jer i mislim kritički. Ali to znači - i prema sebi, i prema drugima. I prema pojavama koje me smetaju. I ljudskim postupcima koji me ponekad čine nesretnom. Mislim da čovjek treba znati sagledati stvari. Dobre i loše. I onda na temelju ovih zadnjih nastoji biti bolji. To je moje uvjerenje. Takav mi je i blog. A i postovi. Ako ih čitaš, onako kako ja priželjkujem da budu čitani, onda ćeš to i uvidjeti.

    avatar

    16.03.2005. (09:52)    -   -   -   -  

  • simplymay

    Ja sebe ne mogu zamisliti kao majku sad u ovim godinama (recimo tim "vrlo mladim" :)), iako su nasi roditelji vec u tim istim godinama bili na veliko zauzeti mjenjanjem pelena! al sve je to stvar vlastitog izbora - mene osobno groze price mladih cura kojima se desi dijete i onda to za sobom povuce cijeli splet okolnosti za koje realno nisu spremne, ni one a jos manje ti djecaci kao ocevi! ali to je drustveno najprihvatljivije - uskocimo u brak i zivimo, a kako je dalje - nije bitno! mozda sam jako subjektivna, ali ne mogu zamisliti u necem ishitrenom i iskreno - nametnutom, dobru osnovu za kvalitetan bracni zivot! ima vjerojatno i iznimaka, ali.. Ljuti me kad su neplanirane trudnoce razlog za takve akcije! no ja sam sad malo skrenula s teme! sve u svemu ne smatram da su sve zene po prirodi predodredene da imaju djecu, i da im je uroden taj majcinski osjecaj! vjerujem da ima i sretnih bez tog opce pozeljnog modela "savrsene obitelji" - i neka im je! mislim da je bolje ne imati djecu ako mislis da nisi za to, nego ih imati samo zato jer je to "normalno"! ja bih, iako sad sebe ne mogu zamisliti kao majku, negdje u buducnosti voljela imati djecu.. no ako i necu - opet u redu! pobrinut ce se netko drugi za provodenje pronatalitetne politike :).. a druga stvar - i moja mama je mene rodila sa 33, sto je onda bilo malo vise neobicno nego sto je danas! nisam to osjecala kao problem kad sam bila djete, jest da sam bila medu iznimkama, ali moja je mama u tim godinama ionako bila vrlo mladolika! ali valjda ovisi i o sredini u kojoj si! meni je nekako samo po sebi postalo razumljivo da danas obrazovane zene kasnije imaju djecu, kao zrele, samostalne, osigurane zene! tako i sebe eventualno mogu zamisliti! ima sestricnu koja evo sad vec ima 32, nije u braku, ne zivi drustveno prihvacen zivot jedne tridesetogodisnje zene, i dobro joj je! ima posao, osigurana je materjalno a mislim da na stvari gleda s aspekta da nikad nije kasno - ni za djecu (jer vjerujem da bi ih voljela imati, ne nuzno u braku), a ni za brak (koji je u cijeloj prici manje bitna okolnost)! no i ako se ne desi i to je u redu! osim po moju baku koja nikako da doceka prvo praunuce :) eha baka morat ces se strpjeti, najvise samnom:)..

    avatar

    16.03.2005. (10:10)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Ja, kao prvo - nisam žena. Ipak, mogu razmišljati o roditeljstvu. S obzirom da vjerujem u potpunu jednakost spolova, ako i kada postanem otac preuzet ću na sebe relevantni dio tereta. Kada će to biti? Ne znam. Prije par godina sam bio spremniji na to nago što sam sada. Što će biti za par godina... Sada mi to nije ni na popisu dugoročnih prioriteta.

    avatar

    16.03.2005. (16:21)    -   -   -   -  

  • Katarina_S

    Ne vidim te programe,to vec znas,draga. Teska vremena jesu,ne mozes odrediti jel' teze biti roditelj ili djete,tko tu koga odgaja i sl... Ne racunajuci opasnosti izvana,utjecaj drustva,pogotovo u doba adolescencije,ipak...jedna sretna mama Ti ostavlja osmijeh i veliku pusu:)

    avatar

    16.03.2005. (17:29)    -   -   -   -  

  • pegy

    Simply, ma samo da malo razjasnim jednu stvar, koju jučer nisam rekla. I ja mislim da sve žene nisu podređene da budu majke, niti to trebaju biti, ako djecu ne vole. No, ipak kod većine žena ipak ta potreba postoji. Tj. pojavi se u nekom trenutku. Nažalost, ponekad i one koje jesu majke, nisu baš dobre u tome. :((

    avatar

    16.03.2005. (18:49)    -   -   -   -  

  • Matija Gubec

    Sve zene nisu PODREDJENE da budu majke, ali je velikoj vecini OMOGUCENO da budu majke. Toliko o tome. A kada postati majka, odnosno roditelj? Iz svojeg iskustva mogu reci da sam roditelj postao s 26, a supruga, voljena naravno, s 24. Prvi put. Zatim 4 godine kasnije opet. I stvari stoje ovako; suprugi, voljenoj naravno, drugi porod bio je daleko laksi i s manje stresa, ali ustajanje po noci, hranjenje djeteta i sve obaveze oko djeteta bilo je lakse obaviti kada smo prvi put postali roditelji. Sada, s 37, se ne mogu zamisliti da ustajem po noci, nosim malu bebu kako bi zaspala i obavljam sve poslove oko odgajanja i odrastanja nove bebe a niti supruga, voljena naravno, iako bi zeljela jos jedno dijete, ne misli da bi to mogla. Jednostavno, covjek se istrosi valjda. I jos jedna stvar, kada postajemo roditelji u "poznim" godinama, uglavnom cinimo to iz sebicnih razloga. A ne razmisljamo o tome da uskracujemo buducoj djeci par desetaka godina roditeljske ljubavi. Kako? Tako sto, ukoliko rodite s 40 umjesto s 20 (npr) tada ce vase dijete svoje roditelje imati 20 godina manje. Jednostavno, zar ne?

    avatar

    16.03.2005. (19:44)    -   -   -   -  

  • blond lady

    svaka zena mora za sebe odluciti kad su joj najbolje godine i uslovi za djecu, jest da mislim da idealan trenutan i ne postoji, zena se treba osjecati dovoljno zrela i odgovorna da peuzme tu veliku odgovornost na sebe a zauzvrat ce dobiti nezamjenjivu djeciju ljubav i privrzenost

    avatar

    16.03.2005. (20:22)    -   -   -   -  

  • anamarie

    :D

    avatar

    16.03.2005. (21:14)    -   -   -   -  

  • Elena... Mama..drži..me

    sve je to u glavi ...svatko razmišlja na svoj način...možda iz iskustva ili nekakvog viđenja,,,ja mislim da nisu bitne god.bitno je biti spreman za djecu i dati im sve što oni zaslužuju...znači biti zreo prvo u glavi...ja sam npr.rodila sa 20 prvo dijete drugo sa 24 i meni je super imam velike divne klince...pravi smo prijatelji,a to je jako važno...i nikada nisam požalila što sam relativno mlada postala mama...pusa velika tebi draga pegy

    avatar

    16.03.2005. (21:15)    -   -   -   -  

  • pegy

    Mg, kad kažeš «supruga», onda meni po automatizmu ide riječ «voljena naravno». :)) A ti to ponavljaš i ponavljaš. :)) Mora da ju jako jako voliš. :)) I baš mi je drago, kad je toliko ljubavi, sigurno bi «izgurali» i s još jednom bebom, da se dogodi. :))

    avatar

    16.03.2005. (21:34)    -   -   -   -  

  • Matija Gubec

    :-))

    avatar

    17.03.2005. (08:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...