Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Del Ponte

    Posto je sada vec svima jasno, da autor bloga forsira rjecnik hrvatskih rijeci (i neka tako i treba), simpaticno je da "pjesnik" s Trnovace "pjeva" o nogostupu "kojeg nema", kao sto ga nema ni na Mackovicu, al hajd sve je to simpa. Ipak je vidljivo da je autor i postavio ovu pjesmu samo radi NOGOSTUPA, kako bi dokazao i pokazao kako katolici vakufa odvajkada "pjevaju" o saobracajnim temama. Da li sam u pravu gospodine Autor, da si postavio ovu pjesmu radi nogostupa, a ne radi pjesme (ja vjerujem da je covjek napisao i boljih pjesama)? Dobronamjerno je pitanje, stvarno, jer ova pjesmica stvarno je jedan od hiljade klonova "pjesmica iz bukvara"...I opet postavljam po ko zna koji put pitanje, sta znaci VIDOZOR? Rijec sam cuo od jednog hrvatskog intelektualca, i cijenio bih zaista objasnjenje, jer me interesuje znacenje...Pozdrav

    avatar

    20.03.2005. (18:31)    -   -   -   -  

  • Del Ponte

    A pjesniku, naravno sretan rodjendan!

    avatar

    20.03.2005. (18:34)    -   -   -   -  

  • Postoji jedna institucija na svijetu gdje ima 0.0001% normalnih osoba, i da je sve kako treba niko od tih osoba tu ne bi bio, gdje prestaje logičan slijed događaja i stvari se sele u drugu dimenziju koja se zove "kurca graha".Del Ponte je ime ove mašine za pravljenje beskonačnih sranja koja u normalnom čovjeku izazivaju zgražanje i revolt.

    avatar

    20.03.2005. (20:50)    -   -   -   -  

  • E sad ga j... Del Ponte. Što god autor napiše na ovome blogu, ti ćeš u tome vidjeti nacionalizam! Tebi izgleda smeta što neki Hrvat još k tome iz Uskoplja uopće išta piše. Nogostup je u rječniku iz 19 stoljeća, kojeg je onaj hodža pronašao. Moram priznati nisi mi jasan.

    avatar

    20.03.2005. (21:22)    -   -   -   -  

  • Del Ponte

    "Nogostup je u rječniku iz 19 stoljeća, kojeg je onaj hodža pronašao. Moram priznati nisi mi jasan." NETOCNO, kako biste vi katolici nakon 92. rekli, a vala i kazali :) Kometar, nije zlonamjeran, nego je precizan i mislim da dobro dijagnosticira stvari, ako sam u krivu, moja greska, zato sam i pitao autora, da li je stavio pjesmicu radi nogostupa ili radi pjesmice. Nego, deder, hocel mi iko reci sta znaci VIDOZOR? Joj, kao da je u pitanju vojna tajna, pa sutite?!

    avatar

    20.03.2005. (22:20)    -   -   -   -  

  • Del Ponte

    "Nogostup je u rječniku iz 19 stoljeća, kojeg je onaj hodža pronašao. Moram priznati nisi mi jasan." NETOCNO, kako biste vi katolici nakon 92. rekli, a vala i kazali :) Komentar, nije zlonamjeran, nego je precizan i mislim da dobro dijagnosticira stvari, ako sam u krivu, moja greska, zato sam i pitao autora, da li je stavio pjesmicu radi nogostupa ili radi pjesmice. Nego, deder, hocel mi iko reci sta znaci VIDOZOR? Joj, kao da je u pitanju vojna tajna, pa sutite?!

    avatar

    20.03.2005. (22:23)    -   -   -   -  

  • T L

    Del Ponte. Po novom hrvatskom pravopisu VIDOZOR znači: JEBO TI PAS MATER !

    avatar

    20.03.2005. (22:47)    -   -   -   -  

  • Del Ponte

    Da ti nisi s Mackovca ili iz Dobrosina?! Samo seljacine tog kalibra tako laju! Zamolio bih nekog kulturnijeg da mi objasni sta je vidozor. Siguran sam da nisu naocale niti durbin!

    avatar

    20.03.2005. (23:50)    -   -   -   -  

  • Ponekad si stvarno naporan DP. Ili ne čitaš: "Riječ vidozor, Del Ponte, ne postoji u hrvatskom književnom jeziku. Ne bilježi ju niti jedan hrvatski rječnik, pa tako ni onaj kojega je pronašao ef. Štulanović. Nevjerojatno je s kolikom ti upornošću forsiraš riječi koje su nastale kao zajebancija, ali ta zajebancija je davno bila in, pa sada vjerujem da nitko u tome ne vidi nikakvu duhovitost. ( 11.03.2005. 08:49)"

    avatar

    21.03.2005. (07:18)    -   -   -   -  

  • Dek Ponte

    Nije zajebancija, mada tako izgleda! Pa i zrakomplat je bio zajebancija, pa se ispostavilo da je stvarno rijec. Nasao sam konacno objasnjenje na hrvatskoj wikipediji...Vidozor znaci "tocka motrista"?! A ja mislio da se radi o nekakvim optickim instrumentima...

    avatar

    21.03.2005. (08:37)    -   -   -   -  

  • bošnjak

    Ja molim da mi Del Ponte odgovori što na njegovom lijepom jeziku znači:zvrk hanuma i šejtan bager.

    avatar

    21.03.2005. (16:57)    -   -   -   -  

  • Del Ponte

    Znaci parodiju na hrvatski novokomponovani jezik. Od kako su Hrvati poceli izmisljati rijeci, onda je to postala opca zezancija, pa se raja pocela sprdati izmisljanjem novih k'o fol slozenica...nrp. na hrvatskom zoroklik (pijetao) je "postao" sabah-kukurikalo :)

    avatar

    21.03.2005. (17:29)    -   -   -   -  

  • bošnjak

    Mi izmišljamo riječi ali vi izmišljate naciju u dvadeset i prvom stolječu.Došo Muhamed Filipovič kod Alije na prelo i dogovoriše se vaši INTELEKTUALCI.Uspavaše vas ko muslimane a probudiše vas ko BOŠNJAKE.

    avatar

    21.03.2005. (19:27)    -   -   -   -  

  • Del Ponte

    Ma nemoj mi reci. "Ljiljani" zive i na steccima Bosnjana (1094. godina) i na baslucima Bosnjaka(2005.). Bosnjo je vazda bio Bosnjo (uostalom pitaj Papu i njegovu bogati arhivu, a koji je krunisao najveceg medju Bosnjacima Tvrtka I Kotromanica). Nas su tjerali da se izjasnjavamo kao Srbi i Hrvati, ucinjena nam je velika nepravda u Jugoslaviji, a opet smo pokazali da smo vrlo vitalan narod, koji je ocuvao svoj identitet, i koji se tog identita nece nikada odreci. S druge strane, Vlasi (vasi preci) su jedno bili prije, pa su sada nesto, a nazivaju se kao nesto trece,a da bi se dokazali koliki su vele Hrvati, odreci ce se i maternjeg jezika. To rade mekusci. A one u Zagrebu boli briga za vas (ljude koji su se odrekli domovine). To je barem jasno nakon laziranja izbora za predsjednika RH, kada su mrtvaci izasli na biralista. Valjda cete i vi doci pameti nekad. Poslusajte barem savjet bosanskih franjevaca...

    avatar

    21.03.2005. (19:47)    -   -   -   -  

  • Ispravljac

    Moj Delponte, pusti ove "supak-meraklije", nisu vrijedni tvog intelektualnog misljenja.

    avatar

    21.03.2005. (20:19)    -   -   -   -  

  • bošnjak

    Ljiljani su znak čistoće vama baš i ne pristaje vi ste malo puno pesinluk narod.Da nisu Tvrtko i Stjepan stara Balinska imena.Vi niste vitalan nego VITAK narod savijate se kako vjetar puše.Slušamo glas franjevaca a ne Oršulića-Sejde Bajramovića.Što se tiče našeg -vašeg predsjednika on ti je Cigan ko i ti tu iz šeste vilaje.

    avatar

    21.03.2005. (21:06)    -   -   -   -  

  • A zasto se ti Del Ponte toliko brines za Hrvate iz Bosne da li za njih brinu oni u Zagrebu ili ne??? Ja koliko znam da su svi Hrvati sirom svijeta jedna nacija i da im je Hrvatska domovina, kao i zemlja u kojoj zive. Isto tako znam da svi Hrvati sirom svijeta imaju Hrvatsko drzavljanstvo, sto znaci da su drzavljani te drzave. Koliko znam da sa Hrvatskom domovnicom se moze na Zapad bez vize. Koliko god ti prizeljkivao da Hrvati ostanu zarobljeni u toj jadnoj Bosni, to se nikada nece desiti. Samo ti zelim da sto prije prestanes sa tom ljubomorom jer ce da te ubije, ako ne ljubomora a onda mrznja. Svojom domovinom smatram bivsu Jugu, i tako ne mogu da kazem da je Bosna moja a da Hrvatska nije. Pa obadvije te drzavice su moje originalne domovine. Moja kcerka je rodjena u Sloveniji pa prema tome i Slovenija je moja domovina. U Srbiji imam mnogo rodbine i prijatelja pa prema to me i Srbija je moja domovina.

    avatar

    21.03.2005. (21:37)    -   -   -   -  

  • Del Ponte

    "A zasto se ti Del Ponte toliko brines za Hrvate iz Bosne da li za njih brinu oni u Zagrebu ili ne??? Ja koliko znam da su svi Hrvati sirom svijeta jedna nacija i da im je Hrvatska domovina..." Zato sto se ponizavate, a samim tim ponizavate i moju domovinu Bosnu i Hercegovinu, koju na taj nacin, prezentirajuci samim sebe (sa svim devijacijama o kojima sam pricao, pocevsi od mrtvaca glasaca, jezika i sl.) predstavljate. Uvijek igrate na kartu patetike i price o ugrozenosti. Gdje vam je ponos bosanski? Zar mislite da ce vas tamo u zagrebu smatrati Hrvatima? Uvijek ce govoriti za vas ili Hercegovci ili Bosanci (pogledaj hrvatsku stampu, pa se sam uvjeri). Vi ste za njih stranci, koji se ponasaju k'o prosjaci. Brukate i sebe i BiH.

    avatar

    25.03.2005. (23:13)    -   -   -   -  

  • Vuk Uskopoljski ponovo ja

    Tvoj govor je apsurdan DP. Naš hrvatski, bosanski ponos je još uvijek tu, unatoč kompromitaciji A. Izetbegovića i njegovih sljedbenika (obrati pozornost: ne kažem svih Muslimana Bošnjaka), unatoč tvome tragikomičnom razmišljanju. Bosna je bila i bit će (i) hrvatska.

    avatar

    27.03.2005. (13:56)    -   -   -   -  

  • Vuk Uskopoljski

    ovo je trebalo biti: ponovo jaše, a ne ponovo ja. OK? Šaljem vam pozdrave. Naše, tople uskopaljske.

    avatar

    27.03.2005. (13:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...