Komentari

livno1.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • LIVNJAK !

    Jeli se morate nekom uvlacit u supak! Pa nismo ni Hercegovci ni Bosanci , nego jednostavno Hrvati Livnjaci. i tocka

    avatar

    08.03.2005. (14:21)    -   -   -   -  

  • nick

    ma Dodig je u pravu, dobar i obrazovan čovjek, nije ništa pogrešno rekao. Nego, administratore, kad već ovdje nema foruma, tj. nijedan forum livanjskih stranica ne može biti sam dovoljno popularan, zašto ne staviš forum Poskoka kao svoj default, ionako tamo ima puno Livnjaka pa da se tamo sastajemo na jednom mjestu, a ne da se rasipamo svugdje... to je valjda svima u interesu...

    avatar

    08.03.2005. (18:35)    -   -   -   -  

  • Iko

    Vlasti su dolazile i odlazile a mi smo ostali ono sto smo bili i uvijek.Mogu nas zvati svakako ali Livnjak ostaje Livnjak Hrvat i Katolik i to je jedino bitno.Malo vise sloge i zajednistva nam nebi falilo. Pozdrav Rode

    avatar

    08.03.2005. (19:48)    -   -   -   -  

  • mali obièni bosanac

    Ma ko se tu samo kome uvlači. Priznati svoje porjeklo za Livnjake je izgleda pitanje velike hrabrosti. Ma nismo mi ni Bosanci ni Hercegovci, pa smo onda nitko i ništa. Mene su u školi učili da je Livno u Bosni, kao i sve Vas druge, pa sam ja dijete iz Bosne i nije me niti malo sramota.

    avatar

    08.03.2005. (20:31)    -   -   -   -  

  • ~

    Livno u Bosni, kulturološki, zemljopisno,etnički, kako? Kulturom sigurno ne, mislim da o tome ne treba ni raspravljati, zemljopisno isto ne (Bosna je vazda bila od Kupreških vrata), a etnički da ne govorimo... Ne, nikada zapravo nismo bili u Hercegovini, ali ono o čemu se sada priča jest redefiniranje samog pojma Hercegovina, kao hrvatski dio BiH... Pa i pojam Dalmacija je evoluirao, baš kako i Hercegovina treba... Ali ako ćemo gledati baš prave činjenice, onda bi Livno (eh da nije proklete Dinare ne bi ni bilo dvojbe) mentalitetom, povezanošću sa Splitom, običajima, govorom i svime ostalim bili najbliže dalmatinskoj zagori. Jer smo najsličniji Sinjanima, a i većina Livnjaka potječe baš iz Sinja i okolice.

    avatar

    08.03.2005. (22:45)    -   -   -   -  

  • Livnjak

    Ne vidim razloga zašto bi uopće morali pripadati nekoj regiji. Ako je tako, pripadamo regiji Livno i nigdje vise! Mi NISMO ni Bosanci ni Hercegovci! Poruka "malom običnom bosancu". Da su te u školi učili da si iz Tunguzije bio bi jednako ponosan ko sad svojoj Bosnom.

    avatar

    09.03.2005. (11:52)    -   -   -   -  

  • ~

    Tko te u školi učio da je Livno u Bosni, pogrešno te učio. Učitelj ili učiteljica ti je bio komunist, jer su komunisti za vrijeme Tita, iz mnogo poznatih razloga, gurali Livno u Bosnu. Komunistička propaganda. Ali nije ni čudno da su te pogrešno učili, kada nam je prosvjeta u tako lošem stanju a profesori poluobrazovani. Nama je profesor u Gimnaziji fino objasnio da je Livno zemljopisno visoka Hercegovina. Ako treba objasniti zašto, nema problema, samo napiši da treba.

    avatar

    09.03.2005. (13:32)    -   -   -   -  

  • Livnjak

    Kako ti je mogao objasnit da je Livno Hercegovina kad je taj profesor poluobrazovan? Pa kako ti nije jasno da, ako Livno nije Bosna, to automatski ne znači da je Hercegovina? Livno nije ni Bosna ni Hercegovina, zar je to tako teško primit?

    avatar

    09.03.2005. (14:45)    -   -   -   -  

  • ~

    ne, nije Bosna, to je jedino sigurno. Možda nije ni Hercegovina u užem smislu, onako kako mi to ovdje navodimo, ali zemljopisno jest, jer je Bosna od kupreških vrata, a pogledaj recimo opća obilježja: kojim slivovima pripada Livno, bosanskim ili hercegovačkim (ujedno i dalmatinskim), je li Livno šumovito kao Bosna (mislim da je razlika od kupreških vrata nadalje preočita) itd... a o kulturi uopće neću raspravljati (mislim da je više besmisleno da mi Hrvati ulazimo u rasprave o stvarima koje su čiste činjenice) osim toga, ovaj profesor je jedan od rijetkih obrazovanih i zna svoj posao. Neću sad prozivati pa reći tko ne zna. Ja ti govorim o redefiniranju pojma (pa npr. Dalmacija je prije 500 godina obuhvaćala i gore Kvarner, a što je sada), Hercegovina sada treba označavati hr teritorij u bih.

    avatar

    09.03.2005. (19:14)    -   -   -   -  

  • LIVNJAK =U=USTASA

    JA CU SE I DALJE KURCITI PO HRVATSKOM LIVNU, A VI BALIJE ILI KOMUNISTI MOZETE DA MI PUSITE KITU HEHEHEHEHEHEHEHEHEH HEHEHEHEHEHEHEHHEEH

    avatar

    09.03.2005. (20:42)    -   -   -   -  

  • nedvojbeno je da nije bilo turskog fašizma kako bi Livno danas potpalo pod regiju dalmatinska zagora ali isto tako da nije bilo Herceg Stjepana i Hercegovina bi danas bila dio dalmacije i dalmatinske zagore. Pogledajte samo povijesno kako se prostirala rimska provincija Dalmacija : ona je bila u obliku pravokutnika paralelna sa jadranskim morem u dubini od mora do glamoča i tako sve do neretvanskog kraja. onda dođoše turci mala zemljica bosna koja je po površini bila najmanja zemljica na balkanu manja površinski od današnje rep srpske krenu se širiti pa tako bihać danas zapadniji grad od zagreba potpade pod regiju Bosna? Isto se dogodi i Livnu? Onda komunisti 45-e sve to fino pojednostaviše i tursku tiraniju legaliziraše na način da Bosnom označiše ono što Bosni nikad nije pripadalo. Zapadna granica BIH nema nikakve veze s Bosnom a ponajmanje Duvno i Livno . Cazinska krajina i sada je u nekim atlasima Turca Croatica i ja te ljude nikada neću smatrati Bosancima kao ni vas Livnjake . pozdrav! Nazivajte se i Livnjaci i Dalmatinci i Hercegovci kako hoćete . Bosanci ste samo od 45-e po učenju drugova. poskok.info

    avatar

    10.03.2005. (01:33)    -   -   -   -  

  • ~Sentinel~

    Tako je, bravo, nema ništa bolje od ovakvih argumenata... živio Poskok.info!!!

    avatar

    10.03.2005. (14:52)    -   -   -   -  

  • hrkljus

    U Livnu dobrim djelom zive i Bosnjaci kojih je u gradu i danas najvise samo se necijom maloumnoscu negiraju i guraju sto dalje od Livna.Livno je Bosna i Hercegovina i tocka ili tacka svejedno je.Nemoj da nas gurate od nemila do nedraga jer Livno nije nicija prcija nego grad njegovih Livnjaka.

    avatar

    10.03.2005. (20:52)    -   -   -   -  

  • U Livnu je 85% Hrvata, htjeli vi to ili ne, a u gradu ih nema najviše, pogledaj recimo da u prosjeku po jednom razredu od 30 učenika dođe 5 muslimana. Hrvatski grad Livno, stolni grad sjeverne Hercegovine, drugi najveći hrvatski grad u BiH..

    avatar

    10.03.2005. (21:16)    -   -   -   -  

  • Ispravak: U Livnu je manje) 85% Hrvata, htjeli vi to ili ne, a u gradu muslimana nema najviše, pogledaj recimo da u prosjeku po jednom razredu od 30 učenika dođe 5 muslimana. Hrvatski grad Livno, stolni grad sjeverne Hercegovine, drugi najveći hrvatski grad u BiH..

    avatar

    10.03.2005. (21:17)    -   -   -   -  

  • Ispravak: U Livnu je (najmanje) 85% Hrvata, htjeli vi to ili ne, a u gradu muslimana nema najviše, pogledaj recimo da u prosjeku po jednom razredu od 30 učenika dođe 5 muslimana. Hrvatski grad Livno, stolni grad sjeverne Hercegovine, drugi najveći hrvatski grad u BiH..

    avatar

    10.03.2005. (21:18)    -   -   -   -  

  • Livnjak

    Livnjaci nisu nikad bili ni Bosanci a ni Hercegovci a niti ce kada biti. Sve ostalo je naklapanje i izvrcanje nadrihistoricara kao što je dotični Dodig, ne onaj Milorad nego ovaj Hercorad. Dodoig nije u pravu i vidi se da prezire HB županiju nazivajući je bezličnijom od Livna, kojeg isto označava izšprdavajućim i ponizavajućim i krajnje prezirnim nazivom "bezličnim" i onaj koji naziva Livnjake i Duvnjake "Titovim nesvrstanim" otvoreno pokazuje mržnju i prezir prema Livnu i Duvnu i njegove nakane nisu časne niti dobrnamjerne. Svi koji podržavaju u bilo kakvom smislu Dodigovo zloglasje o Livnu i Duvnu u bilo kakvoj vezi ili sastavu sa Hercegovinim samo mogu prezirati Livno i Duvno kao i on sam ili gore od njega. Naime, niti Livno niti Duvno nisu nikakav dio Hercegovine. Ako se neko kao on vadi na Delmate onda je jasno da se Hercegovci mogu najviše smatrati malim podanicima Delmata a ne obrnuto da je Livno i Duvno dio istih, što Hercegovcima očito ne odgovara. I ludjački naziv "..o Hercegovini u rimsko doba" je stvarno samo proizvod bolesnog pomanitalog uma, jer Hercegovina nastaje tek 1000 godina kasnije. Livnjaci su Livnjaci i ništa od ništavila bilo Bosanaca ili Hercegovaca. Kome Livno ne znači ništa, nego traži porijeklo negdje drugo, neka se seli tamo gdje ima više smisla i ponosa. Ako je tako, pripadamo regiji Livno i nigdje vise! Mi NISMO ni Bosanci ni Hercegovci! Nezamislivo je da se Livno naziva "visoka Hercegovina" jer to nije a taj profesor je sigurno predavao za vrijeme hercegovačko-trgovačke propagande, u vrijeme već propale Herceg-Bosne. Hercegovina nije ni u jednom smislu a sigurno ne u širem, a niti ni u geografskom. Hercegovci smo samo od 91 po ucenju bescarinskih uvoznika i raznih predsjednickih dodvornika.

    avatar

    11.03.2005. (03:58)    -   -   -   -  

  • hrkljus

    Koliko to vi stolnih gradova imate jos malo pa ce i svaka cosa u Bosni i Hercegovini biti stolna i Hrvatska.Priberite se malo i pogledajte realnu sliku svega oko vas.

    avatar

    11.03.2005. (10:55)    -   -   -   -  

  • living

    livno više nije livno kakvo je nekad bilo. vidi se to po većini gore napisanih, polupismenih i nadmenih komentara. Seljačija i primitivizam zavladali su nekad kulturnim događajima bogatim, perspektivnim malim bosanskim gradom-Livnom. Usput, bio je to i najrokerskiji grad dok nisu zavladali narodnjaci koji vrište po svim našim ulicama. Svaki pravi Livnjak sve se manje tako osjeća Livnjakom.

    avatar

    12.03.2005. (17:16)    -   -   -   -  

  • ok, samo je pogrešno to bosanskim... prije nego što provališ te gluposti, bar pročitaj gore komentare koji su sve samo ne polupismeni.

    avatar

    12.03.2005. (23:57)    -   -   -   -  

  • Seljooo

    Livno je jedini grad na potezu od Bihaca do Mostara.Njegovi stanovnici nisu ni hercegovci ni bosanci vec jednostavno LIVNJACI !!!!!

    avatar

    14.03.2005. (01:59)    -   -   -   -  

  • AB

    Očito ovom komunjari livingu nedostaju stara vremena kad su oni vladali Livnom. Ti nisi Livnjak, vrati se u mišju rupu odakle i dolaziš.

    avatar

    14.03.2005. (13:07)    -   -   -   -  

  • Jednostavno LIVNJACI i LIVNJACI i ostali LIVNJACI

    avatar

    14.03.2005. (23:02)    -   -   -   -  

  • LIVNJAK =U=USTASA -

    JA CU SE I DALJE KURCITI PO HRVATSKOM LIVNU, A VI BALIJE ILI KOMUNISTI MOZETE DA MI PUSITE KITU HEHEHEHEHEHEHEHEHEH HEHEHEHEHEHEHEHHEEH LIVNJAK =U=USTASA -

    avatar

    16.03.2005. (17:11)    -   -   -   -  

  • gost

    Livnjaci su vam otpad Duvanjski

    avatar

    16.03.2005. (20:32)    -   -   -   -  

učitavam...