ne narezane, nego *oguljene* rajčice. kako se rajčice gule? dolaze oguljene ovih dana :D ... I, da ne bude zabune: na ulju se pirjaju luk i češnjak. luk ne mora biti crven, može i plavi i srebrni, nije tako bitno. bitnije je da se pirja na laganoj vatri. kobasica ne smije biti neka od naših bogatih paprikom, niti neka goveđa ili tako nešto. božesačuvaj. u sljedećem broju: kako od krvi iz onoga što bi trebao biti prvi pasus (kada bi fss poznavala pojam pasusa;) napraviti krvavice ;)
04.03.2005. (08:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uh... divljač se (kao i svako drugo meso) bode na debelim mjestima, a nikako površinski. pravi će kuhar prepoznati i po boji sokova koji cure van, ali to se nemre bez puno prakse :)
04.03.2005. (08:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Skuhaj rižu. Samelji čvarke i dodaj krv. Sve pomiješaj i dodaj sol, papar i mljeveni češnjak. Smjesom napuni crijeva, dobro zaveži krajeve. Kuhaj pola sata. Poslužiti kuhane i pečene sa slanim krumpirom i kiselim zeljem.
04.03.2005. (08:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
to nisu krvavice! možda ni ono nije malloreddus, doduše :) riža u krvavice ide koliko i svinjetina u kus-kus. stoljećima su slavonski seljaci marljivo u porječju Save (ne Kupe ovaj puta:) sadili (ne sijali:) rižu da bi imali prvorazredne krvavice? rižu više ne uzgajaju, a ostali su seljaci :)
04.03.2005. (08:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
onaj koji jesam :-
ne narezane, nego *oguljene* rajčice. kako se rajčice gule? dolaze oguljene ovih dana :D ... I, da ne bude zabune: na ulju se pirjaju luk i češnjak. luk ne mora biti crven, može i plavi i srebrni, nije tako bitno. bitnije je da se pirja na laganoj vatri. kobasica ne smije biti neka od naših bogatih paprikom, niti neka goveđa ili tako nešto. božesačuvaj. u sljedećem broju: kako od krvi iz onoga što bi trebao biti prvi pasus (kada bi fss poznavala pojam pasusa;) napraviti krvavice ;)
04.03.2005. (08:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uh... divljač se (kao i svako drugo meso) bode na debelim mjestima, a nikako površinski. pravi će kuhar prepoznati i po boji sokova koji cure van, ali to se nemre bez puno prakse :)
04.03.2005. (08:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mlijeko je zločesto
Skuhaj rižu. Samelji čvarke i dodaj krv. Sve pomiješaj i dodaj sol, papar i mljeveni češnjak. Smjesom napuni crijeva, dobro zaveži krajeve. Kuhaj pola sata. Poslužiti kuhane i pečene sa slanim krumpirom i kiselim zeljem.
04.03.2005. (08:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
to nisu krvavice! možda ni ono nije malloreddus, doduše :) riža u krvavice ide koliko i svinjetina u kus-kus. stoljećima su slavonski seljaci marljivo u porječju Save (ne Kupe ovaj puta:) sadili (ne sijali:) rižu da bi imali prvorazredne krvavice? rižu više ne uzgajaju, a ostali su seljaci :)
04.03.2005. (08:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eviltwin
wow kulinarska rasprava se zavezla. mislim da bi bilo dobro kombinirati krv i rajčice
04.03.2005. (09:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
turn around bitch I got a use for you
kuham samo po posebnim receptima, ovaj jedan od tih.... ;)
04.03.2005. (09:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mlijeko je zločesto
zaboravljaš da sam ja Goranka koliko i Slavonka, a kao da ja tebe pitam čime ti miješaš salatu
04.03.2005. (09:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
salatu iz principa ne pripravljam, u njojzi se nađe i vitamina pa neču neču i neču! želim skorbut! skorbut, skorbut rajo, il' još gore bit će!
04.03.2005. (09:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
POD STAKLENIM ZVONOM
Necete vjerovati, ali u primorskim krajevima u krvavice stavljaju i grozdjice..
04.03.2005. (09:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mlijeko je zločesto
hehe, čuješ li, grožđice, evo taman nešto za tebe, stari...a skorbut bi ti? nije bed, što ćeš dat za njega? križa?
04.03.2005. (09:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
to bi bila dobra pogodba.toliko su u kurcu, da ni skorbuta ne vrijede:D
04.03.2005. (09:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marisi
bog te mazo, koje preverzije. ;)
04.03.2005. (12:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
KGB is watching!
Ajde, baš ću probat!
04.03.2005. (12:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
anspik.
prvo ću malo bolit onda idem skuhat ručak.
04.03.2005. (13:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jednorog
ja da kuham? Ne, ne...
04.03.2005. (13:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.on.postmodernism.
hm..taman pojedoh svoju vocnu salatu i zitarice, ali evo nakon ovog tvog receptica..ajoj...sad mi kruli u zeludcu..:):))
04.03.2005. (15:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.on.postmodernism.
p.s.to me ne sprjecava da kuham kad dodjem doma..hehehe...ja volim kuhat..jako!pusa :)
04.03.2005. (15:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
KISELO ČARANJE by MISERY
kuharice draga imaš mail;)
04.03.2005. (15:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
KISELO ČARANJE by MISERY
ajd sad probaj....
04.03.2005. (15:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
beskraj vjecnosti
:))
04.03.2005. (15:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
...fool if you think it's over...
....volim pastu,ali bez krvi,molim ;)....
04.03.2005. (16:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Amorfia
...bol je gotovo uvijek jača...
04.03.2005. (17:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GUSAR IZ TVOJE KADE
What about VEGETA?!...
06.03.2005. (16:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
Ne kvari sa vegetom...
06.03.2005. (19:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...