Komentari

nachtfresser.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


 • turn around bitch I got a use for you

  pusa, dobra fotka ;)

  avatar

  24.02.2005. (12:31)    -   -   -   -  

 • Esma

  Nalicje komunikacije: makijavelizam Osjetimo zaoku, drskost, cinizam, laz u komunikaciji s nekim…Po svemu sudeci razgovaramo s debelokoscem koji je politicki ambiciozan. Njegove ambicije, formulisane ili podsvjesne, tjeraju ga da stalno vjezba kako, kad se domogne vlasti, moze biti spreman nositi se sa bilo kakvim politickim protivnicima. Kako se osjecate u drustvu takvih osoba ako nemate iste ambicije? Vjerujem prilicno neprijatno. Prici ce laskavo, lazno, potom ce provjeravati ima li se u cemu s vama nadmetati, tj. pokazivati svoju nadmoc u komuniciranju. Ako ga kojim slucajem ostavite po nekom pitanju bez argumenata ispratit ce vas bar nadmenim, prezrivim pogledom, ako ne uvredama. Vecina njih se odusevljava Makijavelijem, navodnim humanistom. Slazem se da je Makijaveli humanista, ali samo za one zeljne vlasti koji ne prezaju ni pred cim, koriste bilo kakva sredstva da bi dosli do cilja. Da biste postali uspjesan vladar, po Makijaveliju, morate se pridrzavati mudrosti ne vezujuci se sentimentalnim i moralnim obzirima. Morate biti istovremeno lisica i lav. Savrsenom osmozom lisice i lava Makijaveli je smatrao i stavove: - bolje je biti okrutan kad je to potrebno no nepotrebno milosrdan - bolje je izazvati strah i postovanje nego biti voljen, a nedovoljno postovan - bolje je znati izgledati vjeran, iskren i human, a znati ne biti takav - bolje je ne udaljavati se od dobra, ali znati uci i u zlo …. Odusevljavaju li vas makijavelisti? Mene ne.

  avatar

  24.02.2005. (15:39)    -   -   -   -  

 • Esma

  Postati policajac... Znam: - slijediti tragove u snijegu; - se skriti u mišiju rupu; - se smješkati; - imati doušnike; - napisati zapisnik; - ćutati o nečem; - tražiti podršku; - mnogo spavati; - gurati glavu u pijesak; - klizati na ledu; - kasniti; - predugo ponešto iščitavati… Kad bih još znala: - ne reći istinu; - prodati dušu; - varati; - poštovati vlast; - laskati moćnima; - nestati kad je najteže; - nositi značku; - opijati se; - buditi se u tuđem krevetu; - biti plašljiva …možda bih mogla postati policajac… ;)

  avatar

  24.02.2005. (15:47)    -   -   -   -  

 • Damir

  Ne seri Esma.........

  avatar

  24.02.2005. (15:49)    -   -   -   -  

 • lady Bonham

  vech si me zabrinuo;)

  avatar

  24.02.2005. (15:55)    -   -   -   -  

 • spidernet

  čovječe, već sam si zabrijao da ti se neš' dogodilo, ali sve je u redu...vidim...pozdrav

  avatar

  24.02.2005. (18:53)    -   -   -   -  

 • satie

  ajde popolako, i ja jedva stižem, al kradem snovima pa nekako...drž se:)

  avatar

  25.02.2005. (00:53)    -   -   -   -  

 • papalagi

  Mene lovi panika od pomisli za što bi nas se sve trebalo senzibilizirati, ali slažem se sa Satie.

  avatar

  25.02.2005. (01:26)    -   -   -   -  

 • pg

  mora da se mjesec opet igra, vrijeme nestasnosti... prati njegov krug kako mijenja oblike i polako... sve u svoje...a? da li vjerujemo u vrijeme?

  avatar

  25.02.2005. (16:08)    -   -   -   -  

 • lady Bonham

  woohooo! i have been linked!:)

  avatar

  25.02.2005. (20:26)    -   -   -   -  

 • slučaj s jabukom

  nisam se prehladila. imam puno kose :)

  avatar

  25.02.2005. (20:57)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...