Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • Dada canada

    Bog svim uskopljanima ja sam rođena u Bugojnu i prvi put sam na ovom blogu i ovo je veoma lijep nacin da se razmijenu misljenja o nekim lijepim stvarima pa cak i o tom ruznom ratu zbog koda sam i napustila moj grad. Do sada sam posjecivala neke bugojanske stranice zbog dobrih slika i midi fajlova a preporucujem i vama pa ih posjetite to su http://www.bugojno.cwc.net/ i http://www.mojebugojno.net/ * Bog i Hrvati *

    avatar

    19.02.2005. (09:50)    -   -   -   -  

  • Katil

    Zar ima Hrvata u Bugojnu

    avatar

    19.02.2005. (09:51)    -   -   -   -  

  • Mario

    Bog i Hrvati Uskoplja , autorica ovog bloga se dobro maskira u muskarca. Koji Quod koga farbas mislis da te neznam, znam i tebe i Leipziga i Matu i Sarku .

    avatar

    19.02.2005. (10:03)    -   -   -   -  

  • Vuk Uskopoljski

    Treba navesti i danas često prešućivanu činjenicu da je "hercegovački car" Ali-paša Rizvanbegović (1832.-1851.) u svojoj buni vojevao pod hrvatskom zastavom, trobojnicom crven-bijel-plav, a on je osobno dao urezati kocke hrvatskog grba na svoj skupocjeni sat. Njegovom vojvodi i bajraktaru zabili su hrvatski trobojni barjak vrh mezara i ondje je ostao dok nije istrunuo

    avatar

    19.02.2005. (11:14)    -   -   -   -  

  • Del Ponte

    Moram priznati da su vam komentari na blogu o heraldici u stilu osogodisnjeg djeteta. Pazi molim te, kaze: Kockice oznacavaju "sahovnicu", to sve govori. Pitam se sta crna pticurina oznacava. Mozda Oslobodilacku vojsku Kosova. Na grbu RH nalazi se kruna plave boje. Na prvom zubcu je polumjesec. To "sigurno" sve govori. Hahaha. Samo se prosipate, ko varenjika...

    avatar

    19.02.2005. (12:43)    -   -   -   -  

  • Hedgehog

    Bože, kakvi komentari! Pozdrav od autorice bloga Quod scripsi, scripsi, iz Sarajeva. Ma ljudi, zovite me kako god želite, samo me nemojte razbiti! Treba biti star i pamtiti malo više, a trebalo bi i završiti neke škole, fakultete i tome slično, pa onda raspravljati o povijesti/istoriji/historiji, a da grbove i grbovnike i ne spominjem! Nadasve plediram na toleranciju i etiku.

    avatar

    19.02.2005. (13:21)    -   -   -   -  

  • lovac

    isuse,interesantni su svi ti grbovi od hrvatskih katolickih obitelji vladara srednje bosne . defakto mnogo vrijedi taj nas fojnicki grbovnik,koliko samo kaze o nama i nasim starim hrvatima bosne. BILI,JESMO I BITI CEMO KONSTUTATIVNI I U SVEMU RAVNOPRAVNI SA OSTALIM NARODIMA U BIH . imam sevap da evo i ja napisem jednu dvije rijeci . postovanim federalnim jaranima koji bi da blate i seru po ovom lijepom blogu ko da su u babinom im krevetu imam savijet lupite par puta tim vasim glavam od zid dok vam ne zazvoni zeru ,pa onda lipo sidite i skontajte kako bi se trebalo ponasat u gostima ,mislim ipak. autor je stvarno PRETOLERANTAN ; a ti jarane federalni imaj DAMU i pokazi puno vise dobre volje negoli do sada kada navratis ovdje. nemojte sami sebe izbacit iz tekme U GOSTIMA . ajde bog svima

    avatar

    19.02.2005. (17:32)    -   -   -   -  

  • Del Ponte

    Ma ne mogu se ja vise sa vama nadlahivat.Vas je vise na ovom blogu.Jebite se svi hrvati. Grrrrrrrr.................

    avatar

    19.02.2005. (20:16)    -   -   -   -  

  • Mato

    Šahovnica je popularan naziv za hrvatski grb, a na grbu Republike Hrvatske (koja je samo jedna od hrvatskih država, druga je BiH) nalazi se kruna na kojoj su najstariji hrvatski (ilirski) grb (i nije to nikakav zubac, kojeg ti Del Ponte spominješ, a zanimljiv ti je, očito, po polumjesecu i zvijezdi) i grbovi hrvatskih zemalja.

    avatar

    19.02.2005. (20:45)    -   -   -   -  

  • lovac

    ´malo nas je al nas ima ´ ZNA SE ta stvar i u kod nas bosni a to je vidite dragi prijatelji point cijele price,to jos samo MUFLONI na SULJAGI ne kuze.

    avatar

    19.02.2005. (21:07)    -   -   -   -  

  • Dobar post! Hrvatska nacionalna obilježja bila su, a to se danas zaboravlja, dubogo ukorijenjena među i muslimanima i katolicima u BiH. U mnogim muslimanskim obiteljima, kao na primjer kod Kulenovića, čuvala se još iz turskih vremena hrvatska trobojnica kao obiteljski amanet. Čak su i neke džamije kao Fetija u Bihaću i džamija u Krupi, bile obojene bojama hrvatske zastave. To su činjenice, a od njih nitko danas ne bi trebao imati štete, pa ih zato niti ne negirati.

    avatar

    19.02.2005. (21:50)    -   -   -   -  

  • Del Ponte

    Samo da kazem, da osoba koja se potpisala kao ja, tj koristila moj nik u 20:16, nisam ja. Ovaj seljak sto psuje...Ocito je cilj da se ja kompromituje, pa da me banujete. ali dzaba providni ste. Lako se na osnovu IP adresa moze utvrditi da se neko drugi potpisao...Ako cemo igrati prljavo, mozemo. Onda se i ja mogu potpisivati, kao Mato, lovac, Vuk i sl.

    avatar

    20.02.2005. (00:50)    -   -   -   -  

  • Del Ponte

    Lovac, tebi savjetujem par casova maternjeg jezika, prije nego sto nesto napises!!! A za nepotpisanog, koji se lako prepoznaje sa cuvnim Vakufskim izrazom "tko" :), da kazem, da je rekao jednu veliku glupost! "Hrvatska nacionalna obiljezja su bila ukorijenjena..." OVO JE SMIJESNO, a govori o tvome slabom poznavanju historije. Nacije su nastale tek u 19.vijeku...ostalo je bajka...!

    avatar

    20.02.2005. (00:56)    -   -   -   -  

  • lovac

    more profosore ili namicatelju LAZI I NEISTNE ti mi prosim daj budi mentor. he he. moja ti zbilja si luda!sta vise sizis . oko savjetovanja tvojih i za tvoja savjetovanja,idi bona u travnik grad,tamo priupitaj raju koju sretnes za jednog ljekara strucnjaka,zove se DR ZUKIC,kazu kome on NEMERE pomoc,tome jarane nema spasa . NI OD HODZE, NI OD POPA,NITI OD UJAKA. to ti svi znaju,u skopaljskom i lasvanskom kraju, i krsteni i nekrsteni .idi sada bog ti pamet dao,vidi jel jos ziv i probaj se spasit sinko,ako ne molim te da razmotris ovaj prijedLOG : sutra oko 14.00 casova skoci smosta u vrbas pa odroni na dah do vakufa donjeg . ja ne vidim drugog EXIT-a za tebe kumo.

    avatar

    20.02.2005. (08:47)    -   -   -   -  

  • lovac

    ko rano rani dvije srece grabi .

    avatar

    20.02.2005. (08:51)    -   -   -   -  

  • lovac

    NIKAD SVOJ GAZDA NECE BIT

    avatar

    20.02.2005. (08:51)    -   -   -   -  

  • Del Ponte

    Djecak, ponovo u skolu! Osnovnu, naravno!

    avatar

    20.02.2005. (12:51)    -   -   -   -  

  • Ĺ arka

    Kakve ostavštine i trobojke i križeve spominjete kod muslimana , nemojte bit budale kakve su vam to neutemeljene priće . A vi neznam koliko poznajete svoju vjeru ali i vi kristijani prije nego što ste to postali ste prelaskom na krščanstvo naslijedili paganske crkve i zadržali njihove obićaje. To se desilo i sa prelaskom cjelokupnog krščanskog stanovništva na Islam u nekim mjestima oni su i tu crkvu koja je bila njihova prepravili u džamiju i to je normalna stvar, a ta trobojka ako postoji to je slikovita poruka da Vlasi ne ulaze u nju.

    avatar

    20.02.2005. (18:22)    -   -   -   -  

  • Vuk Uskopoljski

    Govoriš o dvjema različitim stvarima, Šarka. Simboli kršćanstva su se zadržavali do današnjeg dana kod muslimana i to je sve potanko obrađeno u knjigama o kripto katolicima. Druga stvar su hrvatski nacionalni simboli, koje mnogi čuvaju i danas, a u povijesti je bezbroj primjera. Ali, eto, provjeri istinitost ovdje navedenog, ono o Rizvanbegoviću, Kulenovićima, Fetiji u Bihaću i dr. Šaljem ti pozdrave. Naše, tople, uskopaljske.

    avatar

    20.02.2005. (21:49)    -   -   -   -  

  • Gluhima pričaš Vuče. Šarki nisu bitne činjenice

    avatar

    21.02.2005. (16:40)    -   -   -   -  

  • Ĺ arka

    Daj kakvi kripto katolici to prepisuješ od one koke, a neznaš ni šta je to , kad znaš objasni mi šta su kripto katolici, ali nemoj reći da su to šifrirani katolici.

    avatar

    21.02.2005. (16:53)    -   -   -   -  

  • Ĺ arka

    Još nisi odgovorio

    avatar

    21.02.2005. (21:56)    -   -   -   -  

  • Ĺ arka

    Znaš li kako su 1571 fratri u Zvorniku prodali muslimanima sve nekretnine uključujući i crkvu i odselili se iz tih krajeva, ali ne bog muslimanskog stanovništva već zbog pritiska pravoslavaca. A kad su muslimani kupili tu crkvu mogli su da prave i džamiju od nje jer je bila njihova.

    avatar

    21.02.2005. (22:00)    -   -   -   -  

  • Titin medvid

    Ko je pucao u mene

    avatar

    21.02.2005. (22:28)    -   -   -   -  

  • Vuk Uskopaljski

    Kripto katolicima, odn. kripto kršćanima nazivaju se oni, među poturicama koji su potajno i dalje, kroz dulje vrijeme, vršili kršćanske obrede i kriomice držali u svojim kućama kršćanske simbole. O njima su napisane brojne stranice povijesnih knjiga, pa te upućujem da ih potražiš. Ali, ti, izgleda, svjesno želiš razvodniti svaku raspravu i skrenuti ju s teme. Ovdje, naime nije riječ o kršćanskim, nego o hrvatskim simbolima. A za to eto, Šarka, primjer Parage (Hanefije Prijića) koji je početkom rata izvjesio hrvatsku zastavu na svoju kuću. Eto primjer njegova rođaka u Zagrebu, koji se i danas osjeća Hrvatom. O tome mi ovdje govorimo.

    avatar

    22.02.2005. (12:09)    -   -   -   -  

učitavam...