Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


 • bartimej croata

  Ovo će biti serija od tri, četiri najznačajnija posta koja sam dosad napisao. Dat ću sve od sebe, ako treba i od @blogia :)

  avatar

  14.12.2021. (00:43)    -   -   -   -  

 • blogomoljac

  Nešto mi kaže da se ni ovim nećeš proslavit … ;))

  avatar

  14.12.2021. (04:08)    -   -   -   -  

 • litterula

  Da, sve je zapisano u DNK

  avatar

  14.12.2021. (06:58)    -   -   -   -  

 • tignarius

  Barti
  mislim da si mi jednom prilikom rekao da čovjek ne bi smio biti toliko "znatiželjan"
  ništa senzacionalno nije u otkriću da je Bog ostavio svoj trag u nama
  sad, jel DNK, RNK...
  a gematrija me zbilja ne zanima

  Otkrit će se kad za to dođe vrijeme, kao što i Pavao kaže
  Nije ovaj naraštaj ni blizu dostigao kritičnu točku blesavosti
  (možda neki blogeri...:)))

  avatar

  14.12.2021. (09:08)    -   -   -   -  

 • stara teta

  aj malo biologije: https://edutorij.e-skole.hr/share/proxy/alfresco-noauth/edutorij/api/proxy -guest/074ffbb3-a1b7-4fe1-9f4a-1ea3539d642d/biologija-1/m02/j04/index.html

  d va lanca nisu vezana nikakvim sulfidnim vezama, a prvi put je dna viđen i snimljen pomoću elektronskog mikroskopa tek 2012. https://geek.hr/znanost/clanak/dna-po-prvi-put-snimljena-elektronskim-mikr oskopom/ robotski mikroskopić?

  navodni "molekularni biolog" kaže da je to otkriće o slovcima objavio u časopisu Nature u listopadu 1986. međutim, o tomu ni spomena ni na internetu niti u samim izdanjima časopisa iz te godine! dakle ne samo znanstvena laž o strukturi i metodici, nego i osobna o pisanju članka koji ne postoji.

  cijela ova pričica me podsjeća na one bradate zakrabuljene mudžahedine i vahabije koji po internetu dijele linkiće kako je ime allah upisano u svemiru, nebu, dna, cvijeću, fosilima, dreku i svemu ostalom, ha, ha. princip je isti.

  ne znam zbog čega bi jedan židov išao širiti pričice o Isusu kao u genima zapisanom mesiji, koliko je poznato židovi još svojeg mesiju nisu dočekali niti drže da se to radi i Isusu.

  bajdvej, kakve veze ima sastav dna s cijepljenjem? dijelovi mrna cjepiva ne ugrađuju se u strukturu dna u jezgri naših stanica niti se ugrađuju u strukturu citoplazme niti stanične membrane.

  evo malo jednostavnih informacija o cjepivu: https://www.consilium.europa.eu/hr/infographics/covid-19-mrna-vaccine/

  avatar

  14.12.2021. (09:25)    -   -   -   -  

 • geomir

  Prvi link kod @tetke treba je OVO!

  avatar

  14.12.2021. (11:30)    -   -   -   -  

 • bartimej croata

  @blogi, nek se Bog proslavi,
  @litterula, utješno je da se ovdje netko pojavi normalan, haha
  @tigi, ne bi štel da me neki svećenici vuku za nos i prave budalom. Pa je u tom smislu dobro poznavat hebrejski. Možda je na mene utjecao Rupčić kojem sam ministrirao i koji je znao 15 jezika (hebrejski i aramejski, sanskrt itd) i služio se s još njih desetak, pa eto, od njega mi ostalo da mi je draga i gematrija.
  @stara teta,
  otkud ti ideja da je ovo pisao Židov, ovo je pisao neki dobro upućeni laik katolik ili svećenik koji zna hebrejski i grčki.
  Naravno da su izbrisali sve što je Rubinstein napisao, promjenili su i znanstvene činjenice samo da se na ovo zaboravi.
  Kažeš -dijelovi mrna cjepiva ne ugrađuju se u strukturu dna u jezgri naših stanica niti se ugrađuju u strukturu citoplazme niti stanične membrane.
  Očito nisi upoznata s tim da se izbjegava biologija retropozicije. Izbjegavaju je jer sotonisti hoće promjeniti potpis Božji u stanici.
  Ako već ne vjeruješ Tomislavu Domazetu Loši vjeruješ li Krešimiru Paveliću, znanstveniku koji spada među 2 % najcitiranijih znanstvenika u svijetu, član je Europske akademije znanosti i umjetnosti, ali vidi vraga (@stara teta) nije potkupljiv kao 99 % svjetskih znanstvenika.
  Pregledaj
  Krešimir Pavelić, gost u emisiji podcast k35 - YouTube
  Krešimir Pavelić: U znanost je suptilno ušla korupcija - YouTube

  @stara teta, dobro mi dođeš za vidjet u kojoj mjeri znanost može manipulirati ljudima i čovječanstvom.

  avatar

  14.12.2021. (11:32)    -   -   -   -  

 • vilimstvor

  u bibliji piše da se ime JHVH počelo zazivati tek u doba Enoha,, pa teško da je imao išta sa stvaranjem čovjeka (već su to radili neki drugi Elohimi),, a kamo li da ostavi svoj potpis u ljudskoj dnk
  što se kabale tiče, ona je koncipirana tako da se iz nje može izvući svaki proizvoljni zaključak

  avatar

  14.12.2021. (12:00)    -   -   -   -  

 • geomir

  @barti kažeš:
  "Donji tekst u cjelini sam dobio na mobitel. Nažalost, ne znam tko je autor."
  A onda dodaješ:
  "ovo je pisao neki dobro upućeni laik katolik ili svećenik koji zna hebrejski i grčki."

  Čuvaj se autora koji krije ime kao zmija noge!
  A još k tome kao dokaz koristi vezivanje brojeva sa slovima
  i odatle izvlači tumačenja i značenja.
  Čista znanost na djelu!!! :-)))

  avatar

  14.12.2021. (12:01)    -   -   -   -  

 • stara teta

  @barti iz tvojeg primjera se vidi da ne znaš niti čitati, ha, ha: "Ponavlja se niz: 10,5,6,5- 10,5,6,5........................budući je Rubinstein Židov, on je znao da svako od 22 slova hebrejskog alfabeta ima brojčanu vrijednost (gematrija-objašnjavanje i tumačenje tajanstvenog značenja pojedinih riječi u vezi s nekim brojevima, čiji se brojni primjeri nalaze u Bibliji)..."
  @geo
  ni vremenska disonanca našem bartiju ne predstavlja baš ništa. no linearnost je prispodobiva kršćanima, a preskakanje vremenskih perioda više pripada hinduskim joginima, šamanima i sličnim čudnim spodobama. pa si lijepo možemo zamisliti kako @barti u suknjici od šarenih kožnih vrpci zanesen pleše šamanski ples i laprda muhomlatom, obasipajući se mirisnim cvijećem i zazivajući duha močvare, obilato natopljena mozga ajahuascom i yopom. onda mu se pareidolični pričinjaju kojekakva imena u vlastitim stanicama. jer čitanje i razumijevanje pročitanog je već intelektualno neki drugi stupanj.

  avatar

  14.12.2021. (12:19)    -   -   -   -  

 • blogomoljac

  @barti, opet si se nasadil. I opet … i opet … Kak ti to ne dosadi? :))

  avatar

  14.12.2021. (12:33)    -   -   -   -  

 • stara teta

  i spominje pavelića koji je diskreditiran upravo u svojem fahu, ah, koliko ljudski mozak može odlutati od stvarnosti, ccc... da mi je znati kako će neke stvari predavati na tom katoličkom medicinskom fakultetu, npr psihijatriju i neke endokrine bolesti (npr turnera ili klinefeltera i tak) pa onda shizofreniju, valjda grijehom drkice iz mladosti ili nekog pretka u nekom sedmom koljenu, a kao terapiju tri zdravomarije i očenaša uz dobrovoljni prilog u škrabicu. i, voila, bolest odlazi božjom rukom odnesena...

  avatar

  14.12.2021. (13:01)    -   -   -   -  

 • bartimej croata

  @geo, zašto u prilogu nema broj aminokiselina u lancima polinukleotida ?
  @vilim, Jahve stvorio čovjeka pa mu kroz određeno vrijeme objavio kroz Jakovljev san o DNK. Možeš li to ukapirat? Nije odmah Adamu sve objasnio!!! pa znači da ne postoji. Sve što odmah nije objašnjeno i napisano ne postoji po tvojoj didaktici.
  @teta, tebi za informaciju prvi je prorok Danijel kroz svoje apokaliptične tekstove promovirao linearno vrijeme, o tome sam detaljno pisao prije 10 godina. Za detaljno upoznavanje s ovom tematikom pročitati Filozofija povijesti od Berđajeva. (oko 1925)
  samo si mi ti još trebala sa svojom skromnom načitanošću :), dosta mi je @blogia, a @geo ima super priloge pa mu zahvaljujem.

  avatar

  14.12.2021. (16:19)    -   -   -   -  

 • bartimej croata

  Otkrio sam gdje je članak napisan - Croativ net -potpis Uredništvo.
  Možda pošaljem Loši upit, on će odmah znat mi odgovoriti, vidjet ću, priču mogu osloniti i na transhumanizam koji otvoreno zagovara mijenjanje po potrebi dnk kod čovjeka i spajanje mozga sa super komjutorima u tzv oblaku itd

  avatar

  14.12.2021. (16:25)    -   -   -   -  

 • bartimej croata

  Živa bića sama sintetiziraju svoje proteine, a kao gradivni elementi za izgradnju proteina potrebne su im aminokiseline do kojih dolaze prehranom. Prehranom unosimo proteine biljnog i životinjskog podrijetla koje probavni sustav razgrađuje na aminokiseline. Uputa za sintezu proteina svakog organizma zapisana je u njegovoj molekuli DNA jer redoslijed dušičnih baza molekule DNA određuje redoslijed aminokiselina u proteinu.

  Sinteza proteina događa se u dva koraka, koje nazivamo transkripcija (prepisivanje) i translacija (prevođenje). Transkripcija je prepisivanje genetske upute iz DNA u glasničku molekulu RNA ili mRNA (engl. messenger = glasnik), a događa se u jezgri stanice. Na mjestu gdje se nalazi gen koji se prepisuje pucaju vodikove veze između dva lanca molekule DNA te jedan od lanaca služi kao kalup za sintezu mRNA. Genetska uputa prepisuje se prema pravilu komplementarnosti.


  Iz @geovog priloga. Kad se pročita ovaj drugi dio teksta i laiku je jasno da mRNA koji dolazi izvana može prodrijet u jezgru stanice. Samo je pitanje vremena i broja doza cjepiva.

  avatar

  14.12.2021. (16:29)    -   -   -   -  

 • stara teta

  @barti, barti, opet imaš problema s razumijevanjem teksta!
  nisam napisala da linearnost počinje s kršćanstvom, nego da je prispodobiva kršćanstuv, a ne kako ti pakosno i zlobno pokušavaš insinuirati da ne znam, poturajući nekakav biblijski tekstić. bahatost, uobražženost i oholost spadaju u gadne grijehe, zar ne, a tek poturanje laži da bi se oblatilo tuđe znanje, ccccccc.....

  kaj se tiče genskog objašnjenja, očito si slab i u razumijevanju nekih postulata biokemije. gleč, endogena mrna izlazi iz jezgre, a ne ulazi u nju, izlazi s gomilom informacija koje prenosi drugim strukturama stanice koje imaju određenu funkciju u sklopu svega toga. no izvana unesena mrna, točnije, samo onaj segment koji sadrži uputu za stvaranje jednog inertnog dijela virusa koji sam ne uzrokuje bolest, ne ulazi u jezgru, nego u citoplazmi odradi onu ulogu kojoj je namijenjen: daje uputu u citoplazmi (ne u jezgri jer ne može samo tako ući u jezgru, a kamoli se priheftati na naš dna!) da se naprave ti segmenti koji služe kao antigeni, i na temelju kojih naše vlastite obrambene stanice rade gomilu antitijela. koja će reagirati na svaki virus koji uđe u organizam ii prepoznati ga kao strano tijelo upravo prema modeliću kojeg je dala upute mrna. no, očito je za neke to potpuno nerazumljivo područje, ppa si ga tumači po vlastitoj mozgovnoj špranci. da znaš mehanizme aktivnog transporta na pembranama onda bi ti bilo jasno da si ne laik nego notorna neznalica.

  avatar

  14.12.2021. (17:15)    -   -   -   -  

 • blogomoljac

  Ne more, jer ne prodire nit kad oboliš od Covida (korona nije retro-virus i RNA joj nema potrebne enzime za pretvorbu u DNA), taj „put izvana“ je i za vlastiti mRNA zatvoren, more van iz jezgre, al nemre natrag. Obavi posel, razgradi se i papaaa … ;))

  A @teta je bar jedno tisuću puta načitanija od tebe, tj. zna kaj čita i razlučit bedasto od pametnog. Ti u sebe svakaj nalevaš i niš ne koristi, sve se smućka … ;))

  avatar

  14.12.2021. (17:25)    -   -   -   -  

 • vilimstvor

  da uistinu postoji takvo veličanstveno biće poput boga, sumnjam da bi bio toliko tašt da bi morao ostavljati svoj potpis igdje,,,

  avatar

  14.12.2021. (17:31)    -   -   -   -  

 • bartimej croata

  @vilim, očito nisi nikad naslikao sliku jer se nisi potpisao na istu.
  @teta, malo te na ljuljački....
  Nemoj potcjenjivat proroka Danijela, moćan je to prorok.
  @blogi, stručnjače, pogledaj najnoviji video Domazeta Loše
  Odgovor Indexovoj petorci i prof Đikiću
  Đe mene nađe uvodit u biologiju, ti bioloče

  avatar

  14.12.2021. (17:38)    -   -   -   -  

 • blogomoljac

  @Lošo je ko i onaj tvoj dr. Terzin. Veli da je Zemlja stara 6000 let i centar svemira. Ima milijune argunmenata protiv, al ne da se ;))

  Spada u ono @tetino: „… ah, koliko ljudski mozak može odlutati od stvarnosti, ccc...“

  Vidimo i kod tebe, kad ti ga dobrano properu i splahnu, sve je „moguće“ … :)))

  avatar

  14.12.2021. (17:59)    -   -   -   -  

 • geomir

  @barti, dva puta se referiraš na MOJ PRILOG!!!

  Pa kažeš;
  "@geo, zašto u prilogu nema broj aminokiselina u lancima polinukleotida ?"

  "Iz @geovog priloga. Kad se pročita ......"

  Nije to moj prilog!
  Samo sam ispravio štamparsku grešku u linku koji je dala @stara teta,
  a u njenom komentaru se zbog te greške nije mogo otvorit.

  Usput, nisi odgovorio na komentar koji sam ostavio kod @tigija.

  avatar

  14.12.2021. (18:29)    -   -   -   -  

 • blogomoljac

  Naravno, taj croativ.net je neš ko „logično“. Dno dna! I evo mam bartija ko priljepak, ak ga traziš, kod takvih ga buš našel … :)))

  avatar

  14.12.2021. (20:26)    -   -   -   -  

 • bartimej croata

  Lošo je totalni evolucionista, pa zar nisi preslušao video?

  avatar

  14.12.2021. (22:53)    -   -   -   -  

 • blogomoljac

  I Terzin je „profesor molekularne biologije“ pa kaka. Jedan dio glave mu nije čul da je profesor …

  avatar

  15.12.2021. (00:05)    -   -   -   -  

 • vilimstvor

  hebiga!!! nisam bog

  avatar

  15.12.2021. (09:31)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...