Komentari

zupnik.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Franjo, umirovljeni župni

    Ornela,
    Nisi ti završila na hitnoj zbog mojih gadosti, nego od virusa koji je od tvoga kebra prenesen na tebe i - navodno - na tvoje dijete. Pa koliko to ti imaš djece i kad si ih rodila, ili - koliko dugo ti nosiš dijete. Koliko se sjećam ti si još duboko u prošloj gidini tvrdila da si zatrudnjela sa svojim kebrom.

    U ostalom, pa tko tebe i tvoju ujedinjenu klapu komuniste i antifašiste prisiljava da idete na moj Blog.

    Nego, skoro sam zaboravio da vam čestitam 10.ti travnja i osnutak Nezavisne Države Hrvatske. Ako menine vjeruješ onda još imaš mogućnost poslušati emisiju DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN!

    Dana 10. travnja, Franjo Jurčević, umirovljeni župnik

    avatar

    10.04.2020. (09:56)    -   -   -   -  

  • Jurcevic Mile Franjo

    Mobitel,
    Ćako ti je starkelja. Ja sam ipak doživio određenu starost, a pitanje je hoćeš li ti tako blesav i toliko pun mržnje doživjeti moje godine.

    Sretan ti 10. travnja

    avatar

    10.04.2020. (10:25)    -   -   -   -  

  • građanin

    Vezano uz koronavirus, htio bih se osvrnuti na jednu društvenu pojavu koja je u povijesti, ali i danas, uvijek pratila krizne situacije. Svi totalitarni režimi od komunizma do nacional-socijalizma uspon duguju kriznim situacijama ( rat, poratna situacija, gospodarska depresija....), njihovi su nositelji u stabilnim društvenim razdobljima uglavnom bili politički marginalci, a nakon dolaska na vlast takvi bi obično za krizu optužili i progonili jednu ili više društvenih skupina. Iako smo već tridesetak godina zagazili u demokratsko višestranačje, kroz naše se medije i dalje provlače odjeci totalitarnog uma.
    Tako su, eto, dežurni medijski mrzitelji i baštinici totalitarnog uma, poput svojih prošlostoljetnih prethodnika, i u ovoj situaciji odlučili uprti prstom u katolike i Katoličku Crkvu, proglašavajući je zdravstvenom prijetnjom.
    U "dokazivanju" tih teza posebno se trudi Indexov komentator Gordan Duhaček, koji, iznoseći svoje "argumente", ponajprije računa na "kratkoročno pamćenje" čitatelja, (koje je razumljiva posljedica bombardiranja brojnim informacijama), pa priču gradi na velikim neistinama. Dakle, spomenuti Duhaček nas u priču uvodi tvrdnjom kako su se, unatoč ozbiljnim zdravstvenim prijetnjama, katolički biskupi početkom ožujka opirali ograničenjima, vezanim uz javna okupljanja na misama. Ne zanimaju pritom Duhačeka činjenice, koje kažu da su u prvoj polovici prošlog mjeseca tisuće djece još uvijek jedno uz drugo, po sedam sati sjedile u školskim klupama i razredima na međusobnoj udaljenosti od jednog metra. Ne zanima ga niti to što su se početkom ožujka još uvijek odigravala i sportska natjecanja u dvoranama kapaciteta i više od tisuću ljudi, a nije mu, navedimo primjer, zapelo za oko niti to da se na nogometnoj utakmici Rijeka – Hajduk 8. ožujka okupilo gotovo 7 tisuća gledatelja. Na spomenuti datum na viruse ranjiva skupina iz umirovljeničkih udruga održala je minimalno desetak meni poznatih druženja povodom Dana žena. Zanimljivo je da Duhaček "zaboravlja" kako je, za razliku od još uvijek neuvedenih ograničenja na okupljanjima, početkom ožujka jedna od glavnih preporuka državnih vlasti bila da se otkažu turistička putovanja u države gdje se već ukazivalo na ozbiljne probleme, ali su agencije svoje klijente ipak tamo slale.
    Sve spomenute, ali i mnoge druge činjenice Duhačeka i slične njemu ne zanimaju, jer nije njemu cilj utvrditi stvarne uzroke i posljedice svega ovoga što se događa, već iskoristiti krizu za obračun s onima koje smatra ideološkim neprijateljima. Njih proglašava zdravstvenom prijetnjom, na isti način kako su to činili prošlostoljetni totalitarizmi, pokrećući represiju protiv onih različith. Ne zanima tog Duhačeka, čiji šef Matija Babić turistički rado odlazi na egzotična mjesta, to što su se liječnici, sa sklonostima i debelim novčanikom poput Babićevog, početkom ožujka malo odlučili opustiti na talijanskim skijalištima , pa nam je baš tako korona "zalutala" ne samo u državu, već i zdravstvbeni sustav. Ah da, ne bi bilo dobro prozivati turističke agencije koje su organizirale sve te skijaške i slične aranžmane, jer oni su izdašni oglašivači Indexa.hr, a od običnog puka koji odlazi na mise koristi nema, a kako ih, misli Duhaček, beskrajno mrzimo, hajde da ih proglasimo glavnim krivcima.

    avatar

    10.04.2020. (16:51)    -   -   -   -  

  • građanin

    1. Eto što radi ideologija. Svi radimo pogreške u pisanju, ali se nepismenima proglašavaju jedino oni s kojima se ne slažemo, a istomišljenicima, kako se kaže, gledamo kroz prste. Vjerojatno se na to ne bih osvrtao, ali prije prozivanja drugih, pogledaj sebe. Jedna rečenica - Što je, građanine, nema odgovora? U vokativu jednine ti nedostaje nastavak -e, a u jednoj kratkoj rečenici uspio si dvaput izostaviti zarez.
    2. Na čestitanje 10. travnja se ne osvrćem, jer je čestitka upućena tebi i drugovima. Jednostavno, vidjevši tko se na njegov post oglasio komentarima, autor na čestitku nije očekivao veliko i gromoglasno hvala, već je jednom jedinom rečenicom,od vas opet uspio isprovocirati poprilčnu količinu komentara. Sad mirno sjedi, u ekran gledi, i smijulji se kako vas je "navukao" da se, eto, njime bavite od jutra rana, do večeri kasne.
    3.I odgovor na treće pitanje započinjem - eto, šta radi ideologija? Kada Franjo Jurčević kaže da bi ograničenja trebalo ublažiti, onda ga se kroz komentare proglasi neozbiljnim i ludim čovjekom. Kada, pak, Kraljevina Švedska odluči da zbog korone neće prekidati nastavu, reducirati gospodarske aktivnosti, niti zatvarati ugostiteljske objekte, e... onda drug Dominion mirno i bez pretjerane reakcije ostaje sjediti pred tv-ekranom, pa misli... bit će, valjda, da ti razvijeni i napredni Šveđani znaju što rade. Jednako tako, nisam primjetio da su se Duhaček i ekipa posljednjih dana bar jednom naljutili zbog odluka švedske vlade. Možda bi, sudeći po odnosu prema Crkvi, trebali ponešto reći, jer ipak je Švedska malo bliže od Kine. Ipak šute. Zapitaj se zašto? Pa zato jer švedska vlada nije u fokusu njihove proizvodnje ideoloških sukoba. Osobno ću se, kao legalist, pridržavati mjera koje su propisane u Hrvatskoj

    avatar

    10.04.2020. (21:53)    -   -   -   -  

  • građanin

    @ Druže Dominione
    1. Nataša je u petnaestak Franjinih rečenica pronašla 9 pogrešaka, a ti si ih u jednoj jedinoj rečenici imao tri. Jedino što je potencijalno, tj. moguće u cijeloj toj priči jest , da ti se u petnaestak rečenica omakne, čekaj malo... 15x3=... 45 pogrešaka!!! Pet puta više od Franje!
    2. Malo zapinje u hrvatskom jeziku, pa idemo na povijest. E, tu je već vidljiv napredak. Uspjeli smo doći do toga da NDH i ustaša na ovim prostorima nema gotovo 80 godina. I što ćemo sad? Ah da, imamo novi jezični proizvod - ustašoid!!! Ostaje nam, dakle, čekati da otkriješ tko je poglavnikoid, ima li za borbu ornih komunistoida, jer bi ih , koliko ja razumijem tvoje shvaćanje povijesti, trebao voditi nekakav maršaloid.
    3. Svakoga se smije kritizirati, pa i Crkvu, no da bi o nečemu, ili nekome kritički govorio moraš ga poznavati. Kada su jednog komunista pitali, kako je moguće da je, unatoč represiji, Katolička Crkva nadživjela komunističke režime u Europi, ovaj je ponudio zanimljiv odgovor. Veli, dok smo mi svojima branili čitati Bibliju i crkveni tisak, u Crkvi su odlično znali što piše u marksističkim knjigama. Ono što je uočljivo i danas, jest da se i danas najžešći kritičari Crkve ne trude o njoj saznati i naučlti previše.

    avatar

    11.04.2020. (00:15)    -   -   -   -  

  • Jurcevic Mile Franjo

    Drugu Dominionu i tebi sličnima, a posebno Nataši Janjić:

    Nataša Janjić je bez ikakove dvojbe jasno "otkrila" moje - ne gramatičke nego tiskarske nenamjerne greške. Ako je ona shvatila svaku moju "grešku" a kako to ne uspjeva pametnoj glavi Drugu Dominionu?

    Kada sam nekim krivotvoriteljima stvarnih i očitih povijesnim činjenicama o NDH, čestitao 10-ti travnja, a ne nikako neke izmišljene datume Titovih koljača, koristim priliku da ih uputim - ne na ono što su o tim koljačima pisale ili rekle ustaše, nego na njihovo vlastito hvaljenje kako su digli u zrak vlak između Siska i Zagreba koji je bio pun školaraca, radnika i pratnje, kako su postavili eksploziv u glavnu poštu u Jurišićevoj, kako su rušili stupove za stru i telefone, postavljali zasjede regularnoj vojsci, itd.

    Pravi rušitelji i ubojice nisu ustaše nego Titovi partizani. Pogotovo nakon rata kada su hladokrvno poubijali desetke tisuća razorušane i njima na milost i nemilost od Engleza predane hrvatsk vojske i civila.Zar vam ništa o tome ne govore tituće i tisuće znanih i neznanih jama ovih prostora?

    Preko 50 godina punili ste svojimlažima narodu uši o Jasenovcu i ustaškim zločinima a svoj genocid nad hrvatskim narodom ste skrivali i grdno kažnjavali one koji su dolazili do monstruoznim zločinima krvoloka Tita, komunista, nekih partizana i tzv. antifašista.

    Tebi, druže Dominione, Nataši Janjić, SaBorniku, Psihijatru, Mobitelu i vama sličnima bih preporučio da, dok se čuvate i bježite od korona virusa, pročitate knjigu Partizanskog Majora Sime Dubajića: "Život, greh i kajanje - od Kistanja do Kočevskog roga" koju je napisao 2006. godine, pa vam se možda malo otvore vaše slijepe oči.

    Koliko je Hrvata poubijao Simo Dubajić za kratko vrijeme, nisu ustaše poubijale u Jasenovcu za trajanje cijelog rata, a vi dalje lažite i lažite.

    avatar

    11.04.2020. (11:58)    -   -   -   -  

  • Jurcevic Mile Franjo

    Najprije "Građaninovom poznaniku"

    Sudeći po tvome načinu (riječniku) u kojem pokazuješ svu bijedu i siromaštvo svoje (ne)ljudskosti, nikako ne možeš građaninov poznanik, jer poznanstvo ipak uključuje stanovitu pristojnost u izražavanju, a toga nemaš.

    Zatim, nedavno sam objavio "pismo majke nerođenom djetetu" preko kojega vi, kominističko-partizansko-antifašističa koljačka bando prelazite kao da taj vaš - odnosno - vaših očeva, djedova i stričeva ne predstavlja najmonstruoznije što su radili.

    Ustaše su bile nježni janjci prema onome što su samo u mjesecu svibnju učinili gore spomenuti monstrumi. Paveliću i ustašama se može štošta pripisati, ali da su u samo nekoliko dana i noći poubijali na desetke tisuća R A Z O R U Ž A N I H vojnika i civili kao što su učinili razni dubajići i ostali članovi Titove koljačke bande, niti izdaleka. Uostalom, ustaše su se složno digli protiv višegodišnjg terora nad Hrvatima, posebno kralja Aleksandra, a vaši su se digli tek kada je Staljinov i Titin savezvik Hitler napao vašu "majčicu Rusiju".

    Nego vjerojatno ti nije poznato da se zadnja krvava bitka između ustaša i Titovih koljača partizana, i to nakon njemačke kapitulacije 08. svibnja 1945., vodila u ODŽAKU.

    Ostalima iz grupe udruženih komentatora dgovorit ću drugom zgodom.

    Uvijek ZA DOM SPREMAN, Franjo Jurčević, SIN MILE i Marije r. Tominac.

    Onaj tko se odriče ili ovaj lijepi poklič pripisuje ustašama, pa ga stoga i odriču,poručio bih: PA I KUNE SU USTAŠKE, ZAŠTO SE ONDA I NJIH NE ODRIČETE!?

    avatar

    14.04.2020. (11:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...