Komentari

nediljkonedic.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • Pero

  O "Enigmatskim vlakovima" već sam ti jednom pisao ali, vidim badave.
  1. Kvizorama nije nikada ništa organizirala osim natječaja u vlastitom listu
  2. Vjerovao ili ne, sve Vlakove organizirao je VAZAK!
  Moraš mi vjerovati, jer ja sam bio na skoro svim, a za ovaj spomenuti sam pomogao u organizaciji (prijem u Feniksu, spavanje u Uvali Scott po sportskim cijenama, izlet u Bašku i Jurandvor, gdje je nađena Baščanska ploča i posjet grobu Dragutina Barbalića u Dobrinju.
  O svemu smo tome pisali ali džabe pored "kroničara"....

  avatar

  21.09.2018. (13:38)    -   -   -   -  

 • Neki Tip

  Ne znam Pero, što ti je Nedjeljko skrivio, ali treba pomoći i biti sretan da netko ipak bilježi nešto. I s godinama mnogo toga se zaboravlja, pa onda se pokušava tumačiti kako kamu paše. I ja možda napišem koji podatak krivo, a uvijek molim da se dopuni jer možda ovo nikad više nitko neće pročitati, ali tu je, bar neko vrijeme.
  Ja ti vjerujem mnogo toga, ali konstatacija pod dva NIJE TOČNA. Na tvoju žalost.
  Zvonimir Jurković u "Zagonetaču" br. 246 od 11. travnja 1981. godine piše:
  EK "Naussus" (Niš), ZDV (Vinkovci) i ZK "Pliva" (Zagreb) u surdnji s putničkom agencijom "Croatia-express" (Zagreb) organizirali su enigmatsku propagandnu manifestaciju pod nazivom "Enigmatski vlak". Sve se događalo u kompoziciji poslovnog vlaka "Sava-express" (21. ožujka 1981.) na relaciji Beograd-Zagreb-Ljubljana. Također, neposredno su sudjelovali preko svojih predstavnika EKB, EUČ, VAZAK i redakcija "Orbisa", a posredno, izdanjima stavljenim na raspolaganje putnicima, redakcije listova "Čvor", "Enigma", "Eureka", "KIH", "Mozaik", "Orbis" i "Vjesnikov Kviz".
  Meni bi osobno, bilo vrlo drago, kada bi ti svojim sjećanjima, obogatio neke gole činjenice vezane uz pojedine susrete, natjecanja i priredbe, kolko gd one bile osobne. A i Hrvatski zagonetački savez bi trebao na tome više raditi, jer nakon deset godine mojeg izostanka u enigmatskim zbivanjima, hrvatska enigmatika se svela na ono što je talijanska bila prije četrdeset godina.

  avatar

  21.09.2018. (17:19)    -   -   -   -  

 • Deseta umjetnost-enigmatika

  Pero, vjerujem ti, ali i ti meni moraš povjerovati da sam ove podatke pronašao u Vazakovom biltenu. Sve dosadašnje tvoje primjedbe sam prihvatio, no kod ovoga EV-a mi se nije činilo nenormalnim da ga je organizirala Kvizorama kada već polazi iz Zagreba. Zamolit ću Čotića ili Sabolčeca da provjere podatke o Enigmatskim vlakovima.

  U vezi EV-a iz 1981. Štefove tvrdnje su posve točne.

  avatar

  21.09.2018. (20:37)    -   -   -   -  

 • Vlašar

  21.09.1793. - MAGARAŠEVIĆ GEORGIJE - rođen u Adaševcima (LSE, strana 190)

  Vlašar

  avatar

  22.09.2018. (13:12)    -   -   -   -  

 • Deseta umjetnost-enigmatika

  Ide.

  avatar

  22.09.2018. (14:10)    -   -   -   -  

 • Pero

  Nedjeljko dragi, vjerojatno si nešto pomiješao u svojim zapisima. Te godine je ekipa "Kvizorame" pobijedila na Vlaku, a organizator je bio Vazak (Darko Galić je napravio sve zagonetke) i KUD pri Hrvatskim željeznicama, putnicima su se dijelile "Kvizorame" i "Feniksi", a "Feniks" je i osigurao nagrade). O onom 1. vlaku ne znam ništa, tada sam radio u "Ini" u Donjem Miholjcu i bio mladi nadobudni naftaš. Pozdrav.

  avatar

  22.09.2018. (14:54)    -   -   -   -  

 • Deseta umjetnost-enigmatika

  Nemam više, Pero, taj broj Vazakova biltena. Riješit ću to na SOZAH-u. Nisam znao da si bio naftaš.

  avatar

  22.09.2018. (19:31)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...