Komentari

hidradenitissuppurativa.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Snježana

    Pozdrav,
    javljam se jer sam se isto tako 15 godina borila sa HS-om. Od kroničnih upala, stanja mirovanja, antibiotika, kirurških zahvata...do 7. mjeseca prošle godine. Preko raznih poliklinika koje sam obilazila na kraju sam došla do poliklinike Poliderma u Zagrebu. Primio me je doktor Kaliterna, koji je pri prvom pogledu rekao da imam HS, bez ikakvih pitanja. Da skratim, napravio mi je laserski zahvat (spaljivanje) ili bar mislim da se to tako zove, svih žarišta pod lokalnom anestezijom. Zahvat je učinjen 10.07.2017.godine. Prva reakcija je bila ponovno naticanje, bol, ali uz hladne obloge, polako se smirivalo. To mi je i rekao da će tako biti. Iza toga iz dana u dan, sve je krenulo na bolje...do danas, skoro punih 7 mjeseci živim bez ijedne upale, boli...sve se smirilo. Ožiljci su ostali, ali oni koji su proživjeli muke te bolesti, znaju da su ožiljci najmanji i totalno nebitan estetski problem. Ako netko ima bilo kakva pitanja u vezi ovog, može me slobodno kontaktirati na mob:091 8864058

    avatar

    02.02.2018. (08:15)    -   -   -   -  

  • Hidradenitis Suppurativa

    Pozdrav Snježana!!

    Baš mi je drago zbog tebe!! Tvoje iskustvo govori da treba sve probati i nikada odustajati!!

    avatar

    06.02.2018. (21:33)    -   -   -   -  

  • taki

    Pozdrav svima koji upravo čitaju!
    Tijekom istraživanja ove boleštine, prvo sam naletila na ovaj blog!
    Volila bih da ga nastavite pisati jer je ljudima svaka informacija, podrška i razmjena bitna!!!
    Nadam se da će nekome pomoći moje iskustvo.
    Nažalost i ja sam oboljela od HS sa 40+1mj, što tvrde da je rijetkost, no još je čudnije da je istovremeno obolio i moj sin od tek navršenih 8 god što je još rijeđe!!!
    Za sad bolujemo od blažeg oblika, no uvelike nam pomaže Octenisept i špricanje (to mi je naknano potvrdila i dermatologica) zahvaćenih regija, ali samo u poćetnom stadiju!!!
    Ukoliko je tvorba već u razvijenijem obliku, slabo pomaže.
    No skužila sam da se klincima tvorbe puno brže razvijaju i u svega 3-4 dana dođe do dreniranja gustog gnjoja pomješanog s krvi, a nakon toga slijedi dobrano krvarenje od nekih 1-2min baš iz dubine kože ili potkožnog tkiva. Meni se tvorbe formiraju po 10+ dana i teže sazrijevaju, te tek tamo 11 dan uz primjenu ili bez primjene antibiotika puknu i drenira se sadržaj van uz naknadno krvarenje.
    Ukoliko ostane apces i neizdrenira se van zajedno s krvlju, pomaže Crna mast koja u ljekarni dođe oko 20kn. Nekima Crna mast pomaže i u razvojnim fazama, no još nisam ju u takvim fazama iskušala. Naime skužila sam da što manje mazanja kože i prozračnost iste (gola koža bez odjeće mi najviše paše). A od mazanja i prekrvanja flasterima samo polude još više. E da, naše drenaže su bez neprijatnog mirisa što mi je pak malo čudno 🤔
    Držite se svi, posebno Ivica koji svojim iskustvom sve nas inspirira i podiže u borbi sa HS-om!
    Živili!!!

    avatar

    13.06.2020. (00:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...