Komentari

izmedu.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • meroveus

    nedovršeno

    avatar

    27.06.2019. (08:09)    -   -   -   -  

  • Easy

    A što dodati?

    avatar

    27.06.2019. (10:20)    -   -   -   -  

  • meroveus

    nije za javnost

    avatar

    27.06.2019. (12:43)    -   -   -   -  

  • Easy

    a dobro, nešto novo kod tebe, do sada si se usudio napisati svaku kritiku, i ja sam ti, kao i ostalima, bila zahvalna..))
    Ovo je mjesto za osvete, kako god...

    avatar

    28.06.2019. (09:46)    -   -   -   -  

  • Easy

    Osvrte :))

    avatar

    28.06.2019. (09:47)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Freud bi ovdje imao posla. Naime, njegov prvi rad odnosio se na omaške u govoru, odnosno ne-svjesnost omaška. Osvete=osvrte!

    No, ako ću biti dosljedan sebi, mada je to izrazit subjektivan osvrt, reći ću zašto nedovršeno, a pogotovo što post nije na aktualnoj razini. Koliko sam razumio do sada ti težiš spontalitetu u izrazu. Međutim, taj spontalitet bi trebao biti u sprezi s normama koje omogućuju drugima razumljivost, ali i stvaraju prepoznatljiv estetski dojam.
    Drugi stih počinje nabrajanjem podupiratelja plavosti neba. Kod plavost neba je prirodni zastanak koji govori o zaokruženosti, no ti ponovo dodaješ "i" i navodiš trećeg podupiratelja koji se odužuje poredbom "kao kapi", a upravo nakon toga očekuje se nova metafora koja bi naglasila prethodnu misao; i to "kao kapi" postaje kao nedovršeno i remeti slijed koji je tako lijepo tekao. Ako bih bio na tvom mjestu, napisao bih ovako:

    "i te strune
    poput kapi što se nižu pod krakovima zvijezda"

    Nizati bih dao nesvršeni prezent, jer na početku naracije je perfekt - podupirale su, koji bi trebao premostiti dovršene prezente na kraju - sklupča i zaspe.
    Eto. Tako rezoniram. Mnoge bi to uvrijedilo, jer se ulazi u dubiozu autorske neprikosnovenosti. Nadam se, u ovom slučaju, da moje primjedbe ne bi trebale biti shvaćene kao dociranje ili nametanje nekog drugačijeg viđenja.

    avatar

    28.06.2019. (11:36)    -   -   -   -  

  • Easy

    Savršeno. Sviđa mi se. No ja sebe nikako ne doživljavam kao pisca. Btw, i ja pomislih na frojda.:)) Ima tu nešto.
    Iskreno, ja nisam nikako ni od početka ozbiljno očekivala jednog folovera koji bi barem pokušao -postaviti- stvari.
    Krenulo je silom prilika i iz čiste znatiželje, ono kad čuješ iz sebe nešto što ti se pričini kao čudo.
    Naravno da sam i ja osjetljiva na tuđe -postavke- ali ipak ono malo mira u meni, što preostaloje otvara to osjetljivo područje -mirisa-, kako to drugi doživljavaju..
    Inače, meni su zanimljivi ljudi koji bi to nešto drugačije, logičnije, i zvjezdanije rekli ili napisali..pogotovo kada su dobronamjerni.
    No zasada, ja sam takva u pisanju kakva jesam, trčim, pa posustanem, pa bježim, i tado to..a onda malo smotana, te sve ispočetka..to je valjda moj ljudsko-ljuskasti -optimizam-
    :))

    avatar

    28.06.2019. (12:02)    -   -   -   -  

  • Easy

    Inače sklona estetskom na drugačijim područjima, i kod drugih, interesantno, ovdje, kod pisanja to rijetko odigra ulogu.

    avatar

    28.06.2019. (12:05)    -   -   -   -  

  • Easy

    Još da dodam. Sva misao je počela od toga da pod prozorom zaspem..što mi je bila predivno magična slika, potpuno ostvarujuća, i tim više poželjna za -obradu-

    avatar

    28.06.2019. (12:08)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Ti imaš ono ABŠimićevo: "Pjesnici su čuđenje u svijetu" ... Ja ne želim korigirati tvoj izraz, niti bih htio ga sravnjivati prema već viđenim obrascima i scenarijima. Samo bih upozorio na jedan ne-svjestan akord koji je i meni zadavao probleme. Radi se o tome da stvarajući poetski image ostajemo fragmentarno zarobljeni u njemu sujetom, pa smatramo kako smo učinili upravo onako dobro kako nam je došlo u nadahnuću. Međutim, ako odstoji primijetit ćemo, ako smo samokritični, određene mane koje bismo mogli doraditi drugim izborom riječi, drugačijim redoslijedom, izmjenom naglašenosti i sl.
    Ja se ponekad vratim misli od prije nekoliko mjeseci i s novim kontekstom oblikujem je ravnajući se prema iskri što ju je iznjedrila. Uvijek nepristrano (pokušavam!) provjeravam logiku izričaja, gramatiku i dosljednost smisla temi i tek nakon toga usudim se nešto javno predstaviti.

    avatar

    28.06.2019. (17:15)    -   -   -   -  

  • Easy

    Istina, upravo to i činim čitajući unatrag. Da imam više vremena i volje vjerojatno bih kod većine svojih urarska okrenula misao, ili potegnula u drugom smjeru. Ali ne ide. Ja samo znam da dok pišem sve mi je jasno.
    Uglavnom. Dakle ne rukovodim se onom - ja sam neprikosnovena i originalna. Eto.. No primjetim i ja da se komentatori odvedu u suprotnom smjeru od mene. E sad, ponavljam pitanje je volje koliko poraditi na tvojim navodima. Ja sam ipak vjerojatno dovoljno uvrnuta da nisam toliko dobra za neka čitanja koja traže te kvalitete. No ipak hvala .

    avatar

    28.06.2019. (19:29)    -   -   -   -  

  • Easy

    Svojih uradaka, ispravak

    avatar

    28.06.2019. (19:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...