Komentari

blokirani.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Blokirani

    Mali odmor uz zanimljiv članak iz arhive.
    Do novog nastavka serijala o jugo-naci-fašizmu danas poznatom pod nickom "antifašizam" ...

    avatar

    26.11.2016. (12:11)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Kratka i kvalitetna slika UDBE i onog vremena. I u ono doba se manje više znalo tko su suradnici i sitni kokošari koji su iz raznih razloga "surađivali" s UDBOM. Više je tu bilo ucijenjenih pojedinaca nego onih plaćenih. Ona država je vladala strahom.
    I današnja država je prepletena tajnim službama, znanim i neznanim. Kako je svaka dosadašnja vlast u novoj državi temeljena na komunističkim i socijalističkim postavkama, s natruhama demokracije , svakako da i "nove stare" UDBE tu imaju svoj udio.
    Pitanje načina postanka nove Hrvatske je vrlo komplicirano pitanje, jer su nacionalističke snage jednostavno bile prisiljene kreirati novu državu s komunističkim kadrovima. Interes je bio obostran, nacionalisti su dobili državu, a komunisti zadržali pozicije.
    Narod je sveukupno - prevaren.
    Dok su druge slične komunističke države ulazile u tranziciju krvavo, revolucijom, prevratom ili sl. u Hrvatskoj se kreirala mirna tranzicija, tek uz malo povike, uglavnom euforije.
    Račanaovo povijesno " neće biti revanšizma" već je onda dalo do znanja kako se prijetvorba pretvara u svojevrsnu nagodbu. Zato se već 89. i 90. još neregistrirani HDZ raspao dva puta. Tvrdi nacionalisti su ostali na strani Veselice i izgubili, jer nisu imali potporu (logistiku) kao Tuđmanova strana od takoreći već bivših komunista.
    Osobno sam bio u Pokretu od 89. a prilikom prvog raspada neformalnog HDZ otišao sa grupom uz Antu Paradžika. Kasnije sam postao jedan od obnovitelja HSP i ubrzo jedan od 19 osnivača HOSa.
    Puno toga iz tih vremena nije rečeno, vjerojatno nikad neće ni biti.

    avatar

    26.11.2016. (17:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...