,nepoznatizagreb.blog.hr" /> <font color=#CC0000>Petlja i njene "gljive": Još malo pa nestalo ...</font> - Nepoznati Zagreb - Blog.hr - komentari na post

Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • CC

  tzv. maslačci, kulturno dobro.

  bolja disperzija svjetlosti od LED rasvjete za koju rade nove stupove.

  bez problema se moglo u postojeća kučišta staviti LED rasvjeta iako nisu ni natrijeve žarulje puno lošije što se tiče dugotrajnosti i štedljivosti.

  boja svjetlosti je definitivno u korist natrijevih žarulja, led isijava bolesno plavu boju.

  a natječaj je naštiman da kumovi zarade na starom željezu, bilo u novinama.

  avatar

  27.10.2016. (15:06)    -   -   -   -  

 • andrej

  CC, sve štima što kažeš, ali zaboravljaš na jednu jako nezgodnu posljedicu osvjetljenja reflektorima s 'maslačaka': zagađenje svjetlošću. Pitaj stanare koji žive u okolnim zgradama kako im je živjeti kraj petlje - po danu uz urlike motora s (bivšeg) autoputa, a po noći uz agresivno narančasto svjetlo - a ptice, koje su ahem, veoma "pametne", stalno misle da je dan pa nikad, ama baš NIKAD ne prestaju cvrkutati. Pitaj mene koji sam kraj Branimirca proživio 27 godina, o tome kako se tisuće vrana neprestano roje i grakću iznad dobro osvijetljenog parka, a kako kosovi arlauču po antenama u tri ujutro.

  Usput, sad kad smo na LED rasvjeti, nekidan sam primjetio da su tu kod mene u Sigetu promijenili dio lampi iz natrijevih u LED. To me prilično iznenadilo nekidan (nekunoć?) kad sam išao ulicom i obasjao me neobično definirani snop plave svjetlosti. Da se odma razumijemo, nova rasvjeta je klasično grozomorna, ali u svom neuspjehu je ipak postigla jedan uspjeh - sjetio sam se starih živinih žarulja i nostalgičnog, rustikalnog tona predgrađa Zagreba osamdesetih. =)

  avatar

  28.10.2016. (05:33)    -   -   -   -  

 • Zlica

  Svaki put kad prođem, šmrcnem :-)).
  Kako li je impresivno izgledala :-)).
  Ali, vremena se mijenjaju :-)).

  avatar

  28.10.2016. (11:38)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...