Komentari

nediljkonedic.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Mladen

    Nisam dosad video, ali mogao sam da pretpostavim da je Mark i to stigao da uradi. :)
    Bravo, svaka čast. Vrlo inteligentna i pride pristojno čista kombinacija.

    Uzgred, jednom sam pokušao da iskoristim Marka i Nedjeljka za poduhvat tog tipa. :)

    Imao sam ideju da napravim centralnu belinu 9 x 9 sa dva tematska pojma (jer ako već gubim vreme na tzv. rekorde, više volim da to bude nešto neviđeno, a ne repriza). Zapravo, htedoh to da poklonim Feniksu, kao nekakv raritet, biser... ali....

    Odabrao sam D. Topića, pozicionirao DA LI ZNAŠ DA TE VOLIM i NEMA PRODAJE, vozio donekle, a odnekle počeo da se gubim u konstruisanju. Onda sam se obratio Neneu i zamolio ga da on malo to udesi, a odah zatim i Marku.

    Sve tri verzije sam sukcesivno slao Peri, očekujući samo da mi kaže da li bi jedna od njih mogla da prođe, tj. da li ima slisla dovršiti je.

    Umalo nisam dobio batine. :)

    I onda sam odustao.

    (Zaista nijedna od tri kombinacije nije kako valja, priznajem. Markova je najbolja, ali prosto nije mogao da popravi nepopravljivo).

    avatar

    18.10.2016. (23:32)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Baš je zanimljivo.

    avatar

    19.10.2016. (05:41)    -   -   -   -  

  • Tonči Milat

    Meni je ovo jedan od omiljenih Markovih uradaka: u vrijeme objave ove bjeline, Stjepan Tumpić je često u Feniksu objavljivao radove sa "skalinadom" (niz dijagonalnih SK_), tipično sa sintagmama oblika pridjev+imenica, ali ovo je daleko najuspješniji rad koji sam vidio na tu temu. Pritom ne mislim samo na dimenzije, nego i na vrlo zanimljiv sadržaj kako bjeline, tako i ostatka križaljke. Mislim da je jedini razlog što je ovo "strpljivka" to što su dimenzije križaljke tolike da bi opisi vjerojatno bili duži od jedne stranice. Sama bjelina, osim što su njezini SK-pojmovi vrlo lijepi (INDIJSKA LAĐICA) ima i dodanu vrijednost u pojmu BAZILIKA ROĐENJA ISUSOVA.

    I još nešto: pokušao sam "kopirati" stil ovog uratka jednom prije 2 godine i nisam se baš proslavio: najbolje do čega sam došao je 7x7, tako da je ovo za moje talente ipak nedostižno, a moje divljenje prema Markovoj svestranosti još veće.

    avatar

    19.10.2016. (07:39)    -   -   -   -  

  • Marko Mihaljević

    Pozdrav društvo.

    Hvala Mladene, Lastavice i Tonči na pohvalama, ja sam to morao pokušali kad mi je “ćuk” ušao u glavu :)

    Ova ideja je nastala na susretu proslave tridesete godišnjice našeg kluba “Božidar Vranjicki” kad sam se prvi put sreo sa gospodinom Stjepanom Tumpićem. On je objašnjavao da kod nas još nitko nije sastavio bjelinu 9x8 i teoretski objasnio kako bi se to moglo najlakše sastaviti. Tada sam mu rekao da ću ja to pokušati. Za nekih tri i pol mjeseca dobio sam rezultat kojeg vidite iz priloženog. Pokušao sam je proširiti na 9x9. Bio sa veoma blizu (s desne i donje strane), ali sam odustao jer bi to vodilo konstruiranju.

    Odlučio da to bude strpljivka, prvenstveno kako je to Tonči primjetio jer za opise nema mjesta.

    P.S.
    Tonči, što se tiče onih 175 kuna. Možemo ih prebaciti u fond za neko sljedeće natjecanje. Tada bih i ja sufinancirao dodatni bonus s nekih tristotinjak kuna pa da se skupi u “bubanj”. Mene pokreče natjecateljski duh, pa ćemo ovako lakše privući konkurenciju, ha, ha, … (šala mala :))

    avatar

    19.10.2016. (11:27)    -   -   -   -  

  • REBES

    Ovaj izvanredan sastav mi je poznat odranije (Marko mi s vremena navreme pošalje skeniranih nekoliko svojih najboljih radova !), jedino što nisam znao da je ovo prva hrvatska belina ovih dimenzija.
    Za Mladena znam da je uspeo sastaviti belinu 9x9, a ja sam nedavno, eto, po prvi put sastavio istu belinu (govorim o 9x8) tako što sam osnovnu belinu 8x8 proširio odozdo za još jedan red. Dole sam imao ...RIVARIJE... koja je postala KRIVA RIJEKA pa je preostalo još samo tragati po internetu i pronaći pojam SVETI MAKARIJE KORINTSKI koji se pružao kao poslednji uspravni pojam u belini.
    Rad sam poslao "Enigmi", a kada će biti objavljen to ni Makarije ne bi znao. :)
    REBES

    avatar

    19.10.2016. (18:21)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Ugodno ste me iznenadili komentarima iako je jasno da je križaljka izvanredna. Naime, nisam sve provjerio i ne bih siguran da je jedina, ali izgleda da jest. Valja nam pokušati, zar ne Mladene!

    Još će nam Lastavica postati rješavačica!

    avatar

    19.10.2016. (19:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...