Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    Nataša Škaričić o plitvičkom liječničkom simpoziju i opasnostima po reproduktivna prava žena
    ''Prvo, u navali klerikalizma i konzervativizma koje je pokrenula Vlada HDZ-a i Mosta, jedino je još uvijek nerazjašnjeno hoće li taj val zahvatiti i reproduktivna prava žena, u smislu zabrane pobačaja na zahtjev žene do 10. tjedna trudnoće i restrikcije postupaka medicinski potpomognute oplodnje. Naime, u vrijeme tzv. lijeve liberalne Vlade Zorana Milanovića opozicija je vodila velike i značajne svjetonazorske bitke oko seksualnosti, reproduktivnih prava i koncepta tradicionalne obitelji, počevši od sukoba oko zdravstvenog odgoja, zakonske regulacije istospolnih zajednica, izmjena Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, sve do reaktivacije pitanja ustavnosti prava na pobačaj, uvijek najavljujući prelazak na viši stupanj agresivnosti. Desnica je pritom pokazala mnogo veći stupanj organiziranosti i efikasnosti od liberalne vlade, čemu je najznačajniji doprinos dala Željka Markić i njezina Udruga U ime obitelji, uspjevši 'obraniti' instituciju braka od homoseksualnih parova u jednom od ukupno tri ustavna referenduma u povijesti Hrvatske.
    Od tada je liberalnom dijelu javnosti utjeran strah da konzervativizam nema prepreka i da je pitanje dana kada će se obrušiti i na elementarno pravo žene da je država ne identificira kao nacionalni inkubator.''

    avatar

    19.04.2016. (17:02)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Tomislav Klauški - Svi u skloništa: Karamarko nas želi povesti u 'bolju budućnost'
    "Karamarko: "Sve ideološke rasprave stavit ćemo u drugi plan. Ono što nas zanima jest budućnost naše djece". Kakva se to budućnost nudi na ovakvim ideološkim temeljima?"

    avatar

    19.04.2016. (17:25)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Tomorrow belongs to them

    avatar

    19.04.2016. (17:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...