Imao sam i ja na ovim blogo-prostorima ponekad pitoresknih voćno-povrtnih detalja "tržnicâ u raspremanju", ali ovako lijepu kolekciju nisam još vidio, a kamoli uslikao. Dodatni šarm je u fotkanju zatečenog stanja "na daskama", bez prethodnog rearanžiranja prema zamislima ili "ukusu" fotografa. Odlično!
18.04.2016. (14:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hvala, GP, vrlo cijenim tvoj kompliment! Ispočetka nisam imao namjeru ništa fotkati, no kada sam uočio raznolikost ostavljenog voća i povrća i kako je zanimljivo "pozicionirano" na daskama stolova tržnice odmah sam posegnuo za aparatom. Ova kolekcija fotki ni izbliza ne bi bial tako lijepa da je ostvarena na npr betonskim stolovima stoga je ovaj serijal i svojevrsna posveta tradicionalnim drvenim tržnim stolovima koji daju dušu svakodnevnom "placu". (teško je bilo odoljeti porivu da tu i tamo namjestim neki plod da bolje "upadne" u kompoziciju, no izdržao sam - sve je na fotkama onako kako sam i našao na stolovima :) )
18.04.2016. (15:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Evo i recept,ako sam sve dobro popamtila: :)) Zdinstati one dvije mrkve, dio paradajza , patliđan i svo ono lišće (one ostatke lišća brokule, zelja ili što je već, i ono pero mladog luka), začiniti i dodati rižu, začine i nakon malo prženja,doliti vodu i i kad je riža skuhana -gotovo je. Avokado, paradajz i onaj listak salate narezati za salatu, upotrijebiti i onu šnitu limuna . Mandarinu za desert, ostatak jabuke hrčku i ostatak jagodinog zelenja u - kompost. Eto. :D
18.04.2016. (19:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zlica
Za gricnuti :-)).
16.04.2016. (13:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Doslovce, mrtva priroda :)
16.04.2016. (14:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ti-grica
cilo blago si nasa :-))
16.04.2016. (18:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bergaz
Imao sam i ja na ovim blogo-prostorima ponekad pitoresknih voćno-povrtnih detalja "tržnicâ u raspremanju", ali ovako lijepu kolekciju nisam još vidio, a kamoli uslikao.
Dodatni šarm je u fotkanju zatečenog stanja "na daskama", bez prethodnog rearanžiranja prema zamislima ili "ukusu" fotografa.
Odlično!
18.04.2016. (14:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nepoznatizagreb
Hvala, GP, vrlo cijenim tvoj kompliment!
Ispočetka nisam imao namjeru ništa fotkati, no kada sam uočio raznolikost ostavljenog voća i povrća i kako je zanimljivo "pozicionirano" na daskama stolova tržnice odmah sam posegnuo za aparatom. Ova kolekcija fotki ni izbliza ne bi bial tako lijepa da je ostvarena na npr betonskim stolovima stoga je ovaj serijal i svojevrsna posveta tradicionalnim drvenim tržnim stolovima koji daju dušu svakodnevnom "placu".
(teško je bilo odoljeti porivu da tu i tamo namjestim neki plod da bolje "upadne" u kompoziciju, no izdržao sam - sve je na fotkama onako kako sam i našao na stolovima :) )
18.04.2016. (15:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
Većinu toga u lonac sa još ponečim (možda nešto rižice?), a ima i za salaticu. I komad jabuke za hrčka, vidim, ima :))
18.04.2016. (19:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
Evo i recept,ako sam sve dobro popamtila:
:))
Zdinstati one dvije mrkve, dio paradajza , patliđan i svo ono lišće (one ostatke lišća brokule, zelja ili što je već, i ono pero mladog luka), začiniti i dodati rižu, začine i nakon malo prženja,doliti vodu i i kad je riža skuhana -gotovo je.
Avokado, paradajz i onaj listak salate narezati za salatu, upotrijebiti i onu šnitu limuna .
Mandarinu za desert, ostatak jabuke hrčku i ostatak jagodinog zelenja u - kompost. Eto. :D
18.04.2016. (19:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nepoznatizagreb
Coprnjica, bravo, super dodatak ovom postu! Hvala ti!
19.04.2016. (09:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...