Komentari

maithreya.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • Lastavica

  Ovo nije bilo lako!

  avatar

  06.04.2016. (07:23)    -   -   -   -  

 • šumarKA

  obišla sam taj planinarski put. zanimljiv je jer obuhvaća manje poznati dio ivančice. sviđa mi se jer se radi o kružnoj turi i može se obići u jednom danu.

  avatar

  06.04.2016. (12:53)    -   -   -   -  

 • bellarte

  ..zanimljiva tura...šteta da mi je malo daleko..

  avatar

  06.04.2016. (14:37)    -   -   -   -  

 • jelen

  Ako ste možda obratili pažnju da potok Brana koji teče ispod Belecgrada i Osinca, zapravo na strminu padine od potoka direktno gore prema navedenim kotama... jednom "davno", još belečkog planinarskog doma nije bilo ni u planovima, došli smo ja i frend tamo s biciklima da osvojimo Belecgrad i izgurali smo ih ravno uzbrdo iz potoka na Osinec, očekujući da ćemo doći na Belecgrad... a onda kad smo dosegli vrh brda Osinec- Belecgrad nam se lijepo ukazao na tamo gdje i jest- na susjednom brdu. Bili smo sami sebi smješni, al to su bila takva vremena, pionirska istraživanja planine, ljeto poslje osnovne škole... bez gps-a, bez mobitela, samo s jednom starom "turističkom" kartom Ivanščice i s velikom voljom i željom. Danas kad se sjetim toga čini mi se kao neka dogodovština iz epizode Black Adder :-))

  A i vi ste bome u naletu! Sjećam se da si još takoreći nedavno spomenuo kod mene na blogu da su ti nepoznati vrhovi koje sam spominjao tamo, Belige, Batinska glava... a sad ih već imaš i sam pod gojzericama. Svaka čast!
  Hanjžicu svakako preporučam posjetiti, ne samo vršnu kotu tog naziva nego i istoimenu livadu nedaleko od njega. Hanjžica je najviša livada na Ivanščici i koliko god to danas zvučalo ludo gore su seljaci iz Belca kosili sijeno :-)

  P.S. Belečki kanjon smrti inače se naziva i Strmine, a i Kopanja

  avatar

  06.04.2016. (21:40)    -   -   -   -  

 • jelen

  "Kanjon smrti" kak ti veliš je najbrži smjer uspona na vrh s južne strane. Vi ste odradili već veliku turu prije toga pa vam se povratak tim smjerom učinio malo napornijim nego što jest :-)) Da ste krenuli ujutro svježi iz Belca ne bi niti osjetili da je to nešto posebno, osobito jer imate iskustva preko Žganog vina i Mrzljaka, pa preko Konja (ako se dobro sjećam?) a to su sve usponi koji nisu ništa "slabiji" od smjera Belečki dom- Črne mlake. Mi smo jednom prenoćili na livadi Belige, drugo jutro se spustili preko Konja na livade iznad Prigorca i onda natrag gore preko "Pionirca" odnosno preko grebena Štričec i stijena Legisičina. Nikad nismo u jednom danu pokušavali spojiti sjeverno i južno podnožje, tak da, očito vi ste u visokoj formi!

  Za Ravnu goru sam ti nešto pokušao odgovoriti kod sebe, stavio sam i link na neku kartu koju sam našao pa vidi kako ti se čini.

  avatar

  07.04.2016. (20:12)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...