Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    Komnetar

    avatar

    03.04.2016. (10:42)    -   -   -   -  

  • lion queen

    pa da. po tvojoj logici fašizam vlada i na blog.hr-u, jer se ovdje ne može doći na naslovnicu, osim ako "ste na našoj strani"...

    avatar

    03.04.2016. (11:22)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Meni nije do naslovnice kao @lionici. Meni je do istine "splitskog slučaja" jer sam u tom gradu i znam sve o tome!

    avatar

    03.04.2016. (12:54)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Apsolutno se slažem, ministarstvo kulture se uopće nije imalo što oglašavati zbog toga što je netko napao nekoga zbog neslaganja s njegovim političkim stavovima, pravi problem je u suludim liberalnim zakonima koji te ako nekoga opandrčiš kazne sa trista pedeset maraka, što znači da bilo tko iole pravno pismen ne mora platiti ni to jer marke ne postoje.

    Odgovornost za javno iznesene stavove nije ništa drugo nego, socijalistička floskula, kao paravan za cenzuru, iznositi se ne bi smjelo samo ono što je u suprotnosti sa zakonom, valjda je to temelj demokracije.

    Samo mi smo daleko od demokracije dok god se Tomića poziva da pazi što govori, i dok se zabranjuje popa koji sudjeluje na četničkom derneku nazvati četnikom.

    Nego čudi me da tvoj antifašistički nerv nije zatitrao kad su Šešelja oslobodili, ni slova od tebe, šta nije bilo ni jednog prigodnog linka, ili čekaš da moj prijatelj Boro nešto napiše.

    avatar

    03.04.2016. (12:55)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @lion queen, a tebi fali naslovnica? mene teorije urote ne zanimaju.
    @annaboni, kao i svakom razumnom čovjeku.
    @FreshCrap, slaboumna ti ironija, sapleo si se već na prvoj rečenici (pa nastavio na ostalima).

    A) naime, nešto prvo treba biti izrečeno da bi se sa tim apsolutno slagao. a osim tebe nitko nije ustvrdio da se „ministarstvo kulture uopće nije imalo što oglašavati zbog toga što je netko napao nekoga zbog neslaganja s njegovim političkim stavovima“. dapače, ako u demokraciji, ministarstvo se ima/lo oglasiti - nedvosmislenom osudom nasilja (tj. napada na slobodu govora, kao esencijom fašizma). no nažalost nije. ministarstvo je poručilo nešto drugo, simboličko "cura si je sama kriva za silovanje", i stalo na stranu fašizma. stoga i tvoje apsolutno slaganje sa tvojom vlastitom tvrdnjom da ministarstvo uopće ne treba reagirati na napade na slobodu govora samo potvrđuje da se apsolutno slažući sa nereagiranjem na fašizam apsolutno slažeš sa - fašizmom.
    ako se pak u prvom dijelu rečenice apsolutno slažeš s osudom fašizma, onda drugim dijelom rečenice, u kojemu ga ovaj put zagovaraš, opet jasno iscrtavaš da apsolutno - lažeš. pratiš?

    B) dodajmo sad ovomu i tvoje nerazlučivanje i izjednačavanje udara na slobodu govora (u Tomićevom slučaju) i govora mržnje (ustašoidnih redikula sa Z1).
    no a) možda tebi naprosto nije poznato što je govor mržnje? četniku reći da je četnik nije sporno (imenovati četničinom Arkana, Šešelja, Dražu i tako dalje, posve je legitimno), ali automatizmom proglašavati četnikom svakoga tko je srpske nacionalnosti i/ili pravoslavne vjeroispovijesti (nosi bradu, priča ekavicom, nosi mantiju, pravoslavni je pop i sl.), dakle poopćavajući pojedinačno na opće (zlonamjerno upozoravajući zagrebačke majke s djecom „da ne bi koji od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i u svojoj maniri klanja izveo svoj krvavi pir“) školski je primjer govora mržnje. biti pravoslavni pop nije istoznačno sa biti pravoslavni pop koji kolje. a opet, b) možda se samo praviš glup i/ili jesi glup da bi uviđao razliku. svejedno.

    mene stoga uopće ne čudi da antiantifašist poput tebe kojemu je jedino do nacionalističkog i ideološkog svrstavanja stalo i koji isključivo iz te pozicije, pod krinkom navodne objektivnosti, dolazi predvoditi "lov na nedomoljubne vještice“ (i s već iskonstruiranom optužbom napadati izmaštanog Drugog / Njih / navodne Neprijatelje nacije Kroacije), ima običaj dokazivati svoje hrvatstvo isključivo (mjereći tuđe) iskazanim - protusrpstvom.

    C) niti me čudi da tvoj naci(onali)stički nerv nije propustio kretenizirati / šešeljizirati na dvostrukoj, ne, čak trostrukoj razini:

    1. kritiku hrvatskog fašizma uvjetuješ kritikom srpskog; navodnim/imputiranim izostankom druge uskraćuješ pravo na prvu. (a u podlozi, postojanjem i puštanjem srpskog fašizma osporavaš i/ili opravdavaš postojanje hrvatskog). ne smije se o Zlajinom fašizmu dok ne i o Šešelju? ma nemoj mi reći?

    2. za iscrtavanje druge razine poslužimo se načas tvojom "logikom" FreshCrap, i naglas se -parafrazirajući te- začudimo:
    -kako da tvoj antikomunistički nerv nije zatitrao kad su uhitili kineskog novinara Jia Jia, štoviše „ni slova od tebe, šta nije bilo ni jednog prigodnog linka, ili čekaš da moj prijatelj Boro nešto napiše“?
    -ili, kako da tvoj kršćanski nerv, FreshCrap, nije zatitrao kad je pao nadvožnjak u Kalkuti i zatrpao dvjestotinjak ljudi, štoviše „ni slova od tebe, šta nije bilo ni jednog prigodnog linka, ili čekaš da moj prijatelj Boro nešto napiše“?
    -ili, kako da tvoj antifašistički nerv nije zatitrao kad su oslobodili Kordića, štoviše „ni slova od tebe, šta nije bilo ni jednog prigodnog linka, ili čekaš da moj prijatelj Boro nešto napiše“?

    primjera za takvo prenemažuće čuđenje bi moglo biti bezbroj, no ova tri će biti dovoljna da se vidi koliko ti je "logika" naprosto promašena, glupa i zlonamjerna. što je ovime oslikano?

    da izostanak pisane reakcije (na Blogu) na neki konkretan događaj maloumno (kretenski) uzimaš/podrazumijevaš pod izostanak reakcije (ili u ovom slučaju antifašizma) uopće.

    3. ono što se svakom razumnom podrazumijeva kao gadljiva epizoda (fašizma u bilo kojem obliku, pa i šešeljevskom), samo se FreshCrapu (nacionalistima) podrazumijeva kao osobna prilika za javno busanje u prsa tj. dokazivanje hrvatstva - lovom na crvene vještice, tj. po nacionalistima - nedovoljne Hrvate. (FresCrap, pazi - link*! Brrrrrrr... :0))))

    *ovaj put nije "tvoj prijatelj Boro", ali bude već nestrpljivče, dakako.

    avatar

    03.04.2016. (18:02)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Uzalud ti trud, prozirna si.

    avatar

    03.04.2016. (18:29)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @FreshCrap, polovičan si. jesam transparentno vivisecirala tvoju neargumentiranu glupost. ne i uzaludno :0) uzaludnost bi bila izvjesna da je (moj) cilj bio postići tvoje razumijevanje, no to nije bio slučaj. ne uzimaš u obzir da postoje razni motivi ulaganja truda, kao što je među ostalima recimo i zabavljenost, a ja se zabavila jesam. analizirati glupost u svim pojavnim oblicima i rastavljati je na proste faktore poseban mi je gušt.

    avatar

    03.04.2016. (18:40)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    Ima svakakvih luđaka sklonih nasilju, pa bi se teoretski mogao naći neki takav neistomišljenik ministra kulture i iznerviran njegovim izjavama opalit mu trisku preko gubice...
    Da li bismo tada mogli reći tko mu je kriv, trebao je paziti što govori !?
    Ili, ne znam, nek ide tamo gdje ga neće dirati !?

    avatar

    04.04.2016. (17:16)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @DLZ, da je ministar mislio na išta drugo osim na eliminaciju glasova političkih neistomišljenika, ne bi mu padalo na pamet davati ovakve zloćudno-opasne izjave. no kako je upravo zloćudnost (jednoumlje i ostalo) program karamračne garniture, tako i Hasanbegović autistično nastupa iz pozicije bahate nedodirljivosti.

    avatar

    04.04.2016. (21:32)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Viktor Ivančić - Bilježnica Robija K.: Pisac i huligan
    "Tata je sidijo za stolom i dumao je. Onda je on rekao: „Znači, kad dođe do polemike između hrvackih huligana i hrvatckog pisca, tojest kad huligani idu piscu rascopat glavurdu, hrvacki ministar kulture je na strani huligana?“ Mama je rekla: „Naravski! Jerbo hrvacki huligani provode državnu kulturnu politiku! Kapito?“ Tu je u kužini uletila tišinčuga. Tata je pripalijo novi španjulet. Onda je on okrenijo se prema meni i rekao je: „Okej, sinak, samo ti tako nastavi sa zadaćama iz hrvackog…“ Mama je meni rekla: „Sva srića da nemaš talenta za pisanje sastava…“ Tata je rekao: „Jerbo da imaš talenta, mora bi još imat kacigu, zaštitni prsluk, lovački nož, a možda i pištolj za samoobranu! A sve to košta!“"
    (FreshCrap, bu! Opet link! Brrrrrrrr... :0))))

    avatar

    04.04.2016. (22:58)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Predrag Lucić: Batinaška ispostava Ministarstva kulture
    "Dvije rečenice kojima je Ministarstvo kulture prokomentiralo napad na Antu Tomića, svakom budućem nasilniku mogu poslužiti kao ovlaštenje za vlastoručnu provedbu državne kulturne politike na terenu. Kao ministarski nalog da, umjesto knjige, u šake treba hvatati pisce. A onda i ljude koji ih čitaju…"
    (I još jedan link! AAAAAAAA, spašavaj se freš`ko može! :0))))))

    avatar

    04.04.2016. (23:48)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    (FreshCrap, pazi - The link! Brrrrrrrr... :0))))))
    rekoh da se samo treba strpiti :0) dakle, govori Freshov "prijatelj Boro", Boris Dežulović: Magarci, svinje i ustaše
    "Baš, naime, kao što postoje zakoni što sankcioniraju govor mržnje, u Republici Hrvatskoj – ne biste vjerovali – postoje i zakoni koji zabranjuju otuđivanje imovine, silovanje žena, ubojstva saborskih zastupnika ili pišanje na javnom mjestu, pa ipak se od svih tri stotine i osamdeset članaka Kaznenog zakona kao posve idiotski ignorira samo onaj koji zabranjuje govor mržnje i javno zazivanje Trećeg Reicha."

    avatar

    05.04.2016. (13:59)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Boris Dežulović: Ajatolah Hasanbegović i fetva za Antu Tomića
    "U četvrt vijeka nezavisne države Hrvatske, nije bilo sramotnije, bjednije i šupačkije izjave od kratkog priopćenja Ministarstva kulture i ministra Zlatka Hasanbegovića povodom napada na novinara i pisca Antu Tomića, kojega su u Splitu, na festivalu Pričigin, napala dvojica seoskih idiota. Bilo je, naravno, u tih četvrt vijeka skandaloznijih i opasnijih izjava - i sramotnijih, i bjednijih, i šupačkijih - ali nikad one nisu bile službene, s adrese Vlade i/ili Ministarstva."
    "Samo, eto, da je povodom grupnog silovanja nesretne Zadranke gospođa pravobraniteljica nacionalnoj televiziji poslala priopćenje u kojemu se kaže kako „Ured za ravnopravnost spolova osuđuje fizičko nasilje i silovanje svake građanke“, ali da „ovaj slučaj ujedno podsjeća na važnost odgovornosti maloljetnih djevojaka za javno nošenu kratku suknju i/ili duboki dekolte“ – bilo bi to mjerljivo s dosad nezamislivo gnjusnim priopćenjem Hasanbegovićevog ministarstva."
    "Ministar se tako svrstava i gura među napadače kao treći, onaj – uvijek bude jedan takav - što stoji iza njih, skače, huška ih i podjaruje, ali je prevelika pička da i sam udari, pa onda na policiji kuka, plače i „podsjeća na važnost odgovornosti za javno izgovorenu i/ili napisanu riječ“."
    "„Ovaj slučaj ujedno podsjeća na važnost odgovornosti za javno izgovorenu i/ili napisanu riječ“, jednako bi lijepo stajalo i ministru Mili Budaku, da su mu novinari, primjerice, u ljeto 1941. tražili izjavu povodom strijeljanja Otokara Keršovanija, Ognjena Price, Augusta Cesareca i ostalih neodgovornih pisaca."
    "...sjećate se svi toga „slučaja“, Marko Jurič prije dva i pol mjeseca odjavio svoju emisiju na televiziji Z1. Riječ je bila o klasičnom govoru mržnje, iz njegove leksikografske definicije, pa je Agencija za elektroničke medije pod predsjedanjem Mirjane Rakić kaznila televiziju Z1 trodnevnom suspenzijom koncesije, nakon čega je u pravom festivalu ulične mržnje rulja s vilama, bakljama i uzdignutim desnicama organizirala paraustaške demonstracije, pa upala u Agenciju i verbalno zlostavljala Mirjanu Rakić uvaljujući joj četničku kapu i mašući njenom kartonskom woodoo-figurom u partizanskoj uniformi."
    "Teza je upravo školski totalitarna, po leksikografskoj definiciji: totalitarni režim ne počiva na odgovornosti pojedinca prema svom intelektualnom, već fizičkom integritetu - na svijesti o riziku vlastite slobode. Prostor totalitarne neslobode definiran je s pozicije većine i uređen fizičkom silom: zato se „odgovornost prema izgovorenoj i/ili pisanoj riječi“ odnosi na Antu Tomića, ali ne i na Marka Juriča."

    avatar

    05.04.2016. (19:21)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    "Za hrvatske desničare, radikalne koliko i one na apaurinima, ovdašnji su Srbi zapravo otpad iz Srbije koji, kada se već usudio tu nekako zadržati, ima da na dnevnoj bazi polaže ispite o lojalnosti i iznosi sudove o zbivanjima i pojavama u zemlji koja im, prema Žižiću, nije inozemstvo. Može, u prijevodu, Anja Šimpraga stotinu puta biti članica parlamentarne stranke u Hrvatskoj, obnašati funkciju u izvršnoj vlasti na dijelu hrvatskog teritorija, ma može i zaplesati uz jauke Marka Perkovića, ona će za njegov i svaki drugi HSP ostati Srpkinja, dakle osoba s obavezom da svakih šest sati, neovisno o jelu, izrazi stav podudaran, naravno, s pravaškim, uz naročito isticanje u komentiranju i osudi bilo čega što ima veze s državom koja joj je, suštinski i formalno, isto što i Florijanu Žižiću recimo Bosna i Hercegovina: ništa više osim susjedstva u koje može s hrvatskom osobnom iskaznicom i gdje naručivanje kapućina ne podrazumijeva korištenje usluga prevoditelja. Nije, međutim i uzgred rečeno, zabilježeno kako je netko od Žižića, samo zato što je Hrvat, zatražio da izrazi nedvosmislen, kritički stav o spektakularnom zagrebačkom dočeku osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića, bivšeg visokog dužnosnika pokojne paradržave Herceg-Bosne."
    bu FreshCrap, Žižiću! :0)))))

    avatar

    09.04.2016. (19:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...