Makovnjaču ostavljam, ali uzeću dva komada orahnjače U Srbiji je pita sa orasima, u Hrvatskoj orahnjača, a u Sloveniji potica... Razlikuju se samo po količini oraha...
04.04.2016. (08:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uvijek me podsjete na neke stare dane i baku koja ih je pripremala s posebnim guštom... a zahvaljujući tvojoj fotografiji redovno poželim nešto slatko:D
04.04.2016. (09:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dobro jutro Lastavice:) Sjedokosi, morate nam otkriti vaš tajni sastojak :) Euro, ne znamo se, ali moram priznati da mi nedostaju jutarnje šale i pošalice :) mecabg, orehnjača je i moj favorit :) Dinaja, vjerujem da je i pred tobom ugodan dan jer osjećam dobre vibracije :) shadow, mame nas uvijek prate bez obzira gdje bile, to je znak da bi se izvrsno slagali :) Leptirice, hvala što posjećuješ moj mali slatki kutak :)
04.04.2016. (09:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
annaboni, relativan je pojam uspjeha! Kada radiš kolač uživaš u dizanju tijesta, odabiru nadjeva i kada miris toplih štruca ispuni svaki kutak tvoje kuhinje i srca, to je prava nagrada i zadovoljstvo! Meni je zaista manje bitno odvaja li se gornja kora, da li je štruca pukla... Jednostavno, uživaj u svom domaćem i toplom "nesavršenom" kolaču koji je kao i život! Nekada sve ide glatko, a nekada sve puca, mi samo moramo naučiti kako pronaći sreću i u malim stvarima. Draga moja, uživaj mi u ovom predivnom danu i nemoj šutjeti, piši nam onako kako samo ti to znaš, pronicljivo i snažno!
04.04.2016. (09:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V, drago mi je da i drugi uživaju u tradicionalnim kolačima. Mislim da baš ta kritičnost plaši naše domaćice da pokušaju napraviti ove predivne mirisne štruce :) Već sama želja da se isprobaju u pečenju orehnjače je dovoljna za svaku pohvalu!
04.04.2016. (13:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja živim u jednom slavonskom selu, i takva jela su naša svakodnevica....tim više što su mi još uvijek živi i roditelji koji se (pogotovo otac) od takve tradicije nikako ne bi odvajali :)
04.04.2016. (13:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V, znači pločice od Oreo keksa ne bi baš dobro prošle kod tvog oca :) Mala šala, ja sam udana u slavonsku obitelj koja voli orehnjaču jednako kao i domaću slaninu! Pozdrav Slavoniji!
04.04.2016. (13:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mmm ODLIČNO izgleda...meni još miriše:)) nisam se još "spravila" da radim nešto tako ali željela bi!!! dobila sam neki simpl recept pa ču prvo isprobati ako rata onda krenem dalje:)))
04.04.2016. (17:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Dobro jutro Annabony:)
04.04.2016. (07:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dobro jutro, Gurmanka! Odlični su ti kolači!
04.04.2016. (07:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
za Božić i Novu godinu redovito pripremam i do 16 štruca. Imam tajnu koju ne otkrivam.
Dobar ti je recept.! Mljac
04.04.2016. (07:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
biram orehnjacu...
04.04.2016. (07:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Makovnjaču ostavljam, ali uzeću dva komada orahnjače
U Srbiji je pita sa orasima, u Hrvatskoj orahnjača, a u Sloveniji potica...
Razlikuju se samo po količini oraha...
04.04.2016. (08:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
i jedna i druga... divan je trag starih vremena sa dodatkom tebe...
ugodan ti dan želim... :)
04.04.2016. (08:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
dobro jutro :)
kolači mog djetinjstva :) interesantno je kako moj Davor voli sve što bi moja mama spremala :) kao da su se znali, a nisu
04.04.2016. (08:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Leptirica
uvijek me podsjete na neke stare dane i baku koja ih je pripremala s posebnim guštom... a zahvaljujući tvojoj fotografiji redovno poželim nešto slatko:D
04.04.2016. (09:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
annaboni
Prepisano draga.
Kad isprobam ( ako uspije ) hvalim se tvojim umjećem!
04.04.2016. (09:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Dobro jutro Lastavice:)
Sjedokosi, morate nam otkriti vaš tajni sastojak :)
Euro, ne znamo se, ali moram priznati da mi nedostaju jutarnje šale i pošalice :)
mecabg, orehnjača je i moj favorit :)
Dinaja, vjerujem da je i pred tobom ugodan dan jer osjećam dobre vibracije :)
shadow, mame nas uvijek prate bez obzira gdje bile, to je znak da bi se izvrsno slagali :)
Leptirice, hvala što posjećuješ moj mali slatki kutak :)
04.04.2016. (09:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
annaboni, relativan je pojam uspjeha! Kada radiš kolač uživaš u dizanju tijesta, odabiru nadjeva i kada miris toplih štruca ispuni svaki kutak tvoje kuhinje i srca, to je prava nagrada i zadovoljstvo! Meni je zaista manje bitno odvaja li se gornja kora, da li je štruca pukla...
Jednostavno, uživaj u svom domaćem i toplom "nesavršenom" kolaču koji je kao i život! Nekada sve ide glatko, a nekada sve puca, mi samo moramo naučiti kako pronaći sreću i u malim stvarima.
Draga moja, uživaj mi u ovom predivnom danu i nemoj šutjeti, piši nam onako kako samo ti to znaš, pronicljivo i snažno!
04.04.2016. (09:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U zvijezdama piše
volim jedno i drugo
04.04.2016. (10:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Kažu da su podjednako dobre, ustvrdih skromno ja ;)
04.04.2016. (10:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Svjetlo
Jako volim orahnjaču i zapisati ću tvoj recept :) Hvala ti na ljubaznom, prijateljskom komentaru kod mene i čitamo se :)
04.04.2016. (11:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Hvala tebi :)
04.04.2016. (11:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
I u našoj kući se uvijek zajedno rade...prednost obično dam makovnjači, ali moram priznati da sam kod ovakvih kolača jako izbirljiva i zahtjevna :)
04.04.2016. (12:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
V, drago mi je da i drugi uživaju u tradicionalnim kolačima. Mislim da baš ta kritičnost plaši naše domaćice da pokušaju napraviti ove predivne mirisne štruce :) Već sama želja da se isprobaju u pečenju orehnjače je dovoljna za svaku pohvalu!
04.04.2016. (13:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Ja živim u jednom slavonskom selu, i takva jela su naša svakodnevica....tim više što su mi još uvijek živi i roditelji koji se (pogotovo otac) od takve tradicije nikako ne bi odvajali :)
04.04.2016. (13:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
V, znači pločice od Oreo keksa ne bi baš dobro prošle kod tvog oca :)
Mala šala, ja sam udana u slavonsku obitelj koja voli orehnjaču jednako kao i domaću slaninu! Pozdrav Slavoniji!
04.04.2016. (13:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
mmm ODLIČNO izgleda...meni još miriše:)) nisam se još "spravila" da radim nešto tako ali željela bi!!! dobila sam neki simpl recept pa ču prvo isprobati ako rata onda krenem dalje:)))
04.04.2016. (17:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Samo hrabro, modrino neba:)
04.04.2016. (19:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Šta bih dala u ove sate za samo majušni komadić orahnjače...
04.04.2016. (20:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Eh meca,da si barem bliže:)
04.04.2016. (21:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Skroz sam se razmazio,
pa kada je file manje od tijesta,
bahato preskačem, oprosti mi bože ;)
04.04.2016. (23:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Leptirica
kako i ne bih posjetila, sladokusca brzo privuče ovakav kutak ;)
05.04.2016. (11:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...