Komentari

toco1980foto.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Mela

    Profesionalni fotografi ( školovani fotografi, amateri i hobi fotografi ) to već znaju, a oni koji jure za prestižom ( pokondirane tikve ) i tako nije briga za cijenu, ni kvalitetu i ostalo.

    avatar

    28.03.2016. (12:00)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Pitanje, važno mi je, gdje se može kupiti kvalitetan rabljeni Canon i kako znati da neće riknuti nakon dvije slike? Hvala ti, ako može odgovor na mom blogu ili mailu (adresa je na blogu)

    avatar

    29.03.2016. (09:31)    -   -   -   -  

  • j.

    Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka:)

    avatar

    29.03.2016. (10:18)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Izbor aparata je nenormalno velik, i čest je izlazak novih modela, ali kada se ponuda malo grupira ipak ima tek nekoliko uočljivo različitih klasa. Sama gradacija cijena ide od par sto kuna do sedamdeset tisuća. Takav sam danas vidio u ponudi ne specijaliziranog dućana, i uvjeren sam da ima i značajno skupljih, pogotovo ako se uzima i dodatna oprema. Razumijem želju da se pređe u višu klasu, ili da se isproba aparat druge marke, ali najnoviji model kao zamjena za ne puno stariji djeluje više kao prigodna prispodoba tipične ljudske gluposti nego stvarnost. Bio je neka emisija o tipu koji je tako svašta kupovao najnovije i svime time napunio kuću, a da puno od toga uopće nije ni raspakirao. Taj čovjek je psihički bolestan i treba mu stručna pomoć, ali radi se o ekstremu kakvih ima na svim područjima. Valjda se ti više krećeš u krugovima fotografa, pa je tvoj mišljenje temeljeno na reprezentativnijem uzorku. Pretpostavljam da ne govoriš o ljudima koji ionako koriste dvije, tri od više desetaka mogućih funkcija svog aparata, kao što to činimo ja i meni slični ;)
    P.S.
    Da ne bi bilo zabune, meni je skroz pošteno da svatko baca svoje novce i život na što već hoće. Svi smo svjedoci da onaj koji si to može priuštiti najviše troši na pumpanje ega, ovako ili onako, a ne na ono što mu uistinu treba. Vjerojatno bi cijela današnja tehnologija brzo propala kada bi ljudi kupovali racionalno i optimalno, tj. sukladno svojim stvarnim potrebama i mogućnostima. O životnim prioritetima da i ne pričam.

    avatar

    29.03.2016. (11:52)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    I ja se pridružujem molbi @Demetre. Imam Olympus tip FE-350 Wide i počeli su problemi kod izbora fumkcija. Odaberem jednu, pritisnem na OK, a on se vrati na staru i slično. Zvao sam servis, no oni su mi rekli da popravak stoji maltne kao novi aparat. Kako i inače baš nisam zadovoljan s proizvodima te firme (imam još neke uređaje), molio bih te za preporuku što kupiti u vrijednosti do cca 600 kn. Foto mi treba uglavnom za snimanje obitelji, slika za blog bez nekih većih umetničkih ambicija. Možda samo mogućnost da snimam iz male udaljenosti.
    Ako si voljan dati savjet, bio bih ti zahvalan. Javi se na e-mail kojeg imaš na mom blogu.

    avatar

    29.03.2016. (11:59)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    DemetraRabljenih aparata ima po oglasnicima, prvi oglasnik koji mi pada napamet je "Njuškalo". No uvijek kod kupovine rabljenih aparata, pogotovo DSLR ova, bitno je da ima što manje okidanja, jer više okidanja znači više potrošen fotoaparat i veća šansa da "rikne". Inače, cijene novih DSLR aparata, onih početnih modela su dosta pale, pa ih se može (zajedno sa objektivom) nabaviti već i za 3-4 tisuće kn.

    j.Ili da parafraziram,..."Fotku ne fotka sjajni fotoaparat, već oštro oko fotografovo."

    semper contraU tom slučaju, ako Olympus nije opcija, moja preporuka bi bila nešto iz Nikonove Coolpix serije, ili Canonove PowerShot ili IXUS serije, nađe se modela u tom cjenovnom rangu.

    avatar

    29.03.2016. (15:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...