Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Malik Tintilinić

    Svaka čast Ignisse...baš mi je drago da si obradio i ovu temu...
    jer u pravilu ako barimo i ševimo jako zgodne, atraktivne cure...one su zanimljive i ostalim muškarcima..(mislim da čak ima puno više alfa muškaraca nego što to mislimo...barem u mojem okruženju...gradu)...tako da uvijek dolazi do svojevrsnog rivaliteta među nama.

    Meni se sa jednom od bivših cura događalo da je često u razgovoru spominjala jednog, dvojicu svojih poznanika, prijatelja (koji su veći alfe od mene, barem po poslovnom uspjehu).
    Spominjala bi ih na način da bi pričala o nekim njihovim doživljajima koje su joj oni ispričali, izjavama i slično...

    Nikada ništa ne bih pretjerano komentirao...uglavnom bih ignorirao te njene izjave, ali u principu sam kuhao unutar sebe...zanimalo me...na koji način bi te tipove mogao poniziti u njenim očima...jer očito je da je bila impresionirana njima...naime za jednog od njih sam znao da je izuzetno krut prema svojoj supruzi...da urla na nju...vjerojatno je i zvekne koji put i slično...Ali nikad joj to nisam spomenuo...kopkalo me da li sam trebao...dakle, zanimalo me kako neke informacije koje imam o tim muškarcima upotrijebiti protiv njih.

    avatar

    25.03.2016. (21:44)    -   -   -   -  

  • hiper7700

    @Igniss
    Savjeti zvuče kvalitetno, ali kao što si i sam nekako zaključio na samom kraju - bolje potražiti neki 'djevičanski' materijal nego se teretiti s glupostima.

    Ovaj 2# C) proces osobno nikad nisam proveo iako sam bio u prilici. To mi je nekako too much. Ali slažem se da i tu vrijedi taktika koju si napisao. No kao što si već prije naglasio, ti objašnjavaš tehnike, a tko će gdje podvući etičku granicu njegova je stvar.

    @Vuk ako čitaš komentar, oprosti, zaboravio sam ti zahvaliti što si se potrudio opširno odgovoriti na moje pitanje na prethodnom postu.

    avatar

    25.03.2016. (21:56)    -   -   -   -  

  • hiper7700

    @Malik
    To je najbolje izignorirati. Tvoj cilj je odvući je u krevet, a nikako te ne zanima što ona misli o tebi ili nekome drugom. Sa ženom nemaš ništa osim seksa osim ako se ona sama dobro ne potrudi da ti pokaže da zaslužuje nešto više od toga. A u tom slučaju, kao što kaže post, neće joj pasti na pamet ikoga spominjati. Šta te briga što ona misli o nekome i kakav je taj i da li taj urla i da li je krut i da li zvekne ženu.

    Nemoj shvatiti ovaj moj odgovor kao neko popovanje i da se pravim važan, jer priznajem da sam i sam prije bio u situacijama da kuham iznutra isto kao i ti. Ali taj obrazac osjećaja i ponašanja ostavi iza sebe. To su gluposti.

    avatar

    25.03.2016. (22:08)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Malik
    Razumijem da te takve price iritiraju. Odlicno si reagirao time sto si te njezine price ignorirao, a bilo bi jos bolje da dodjes do tog stadija da ti i tvoje unutarnje stanje bude totalna ravnodusnost.

    Evo zasto:

    1) Nemoj se nikada usporedjivati s nikim drugim jer to nema smisla. Uvijek ce biti netko tko je zgodniji, ima bolje misice, jaci, pametniji, sposobniji, sarmantniji, ima veci status u drstvu, ima vise materijalnog bogatstva... ima vise bilo kojeg atributa koji muskarcu moze pomoci i u zivotu i kod zena.
    Jedini s kim se ne samo mozes, vec moras usporedjivati je Malik od jucer ili od prije mjesec dana ili od prije godinu dana. Da li si od tada napredovao? Jesi li se nastavio razvijati u dobrom smjeru (kako god ti definirao “dobar smjer”)? To je jedino sto je vazno.
    Izreka kaze: “Ne mrzi igraca, vec mrzi Igru.”
    Ili sto je Bruce Lee rekao: “Nemoj moliti za lagodan zivot, vec za snagu da izdrzis tezak zivot.” (“Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.”)

    2) Zene su takve kakve jesu i zensku prirodu ne mozem mjenjati. Njima se kod muskaraca svidjaju razne stvari, izmedju ostaloga i poslovni uspjesi. Ali, i ti imas svoje adute koje si do sada uspjesno koristio (sam si napisao da si si imao te i dalje imas uspjeha kod zena). Sto mislis koliko je bilo muskaraca koji su sa ceznjom ili ljubavi gledali prema curama kod kojih nisu imali uspjeha, a ti jesi? Jesi li ih uopce primjetio? Vjerojatno nisi, tek mozda ponekoga.
    Ovim ti zelim reci da kad igras Igru (zapravo, u danasnje vrijeme nemas drugog izbora nego ili igras ili si u celibatu) onda se ne treba cuditi ako ponekad izgubis. Vazno je da imas puno vise pobjeda nego poraza.

    3) Ako su ti tvoji poznanici uspjesniji od tebe u poslovnom uspjehu, to ne znaci da su dobri i sa zenama. Mozda jesu, mozda nisu. Igniss je na ovom blogu imao nekoliko postova u kojima je opisao milionere (dolarske) koji su zestoko popusili u zivotu jer su se spetljali sa krivim zenama.

    4) Ako su ti tvoji poznanici uspjesniji od tebe u poslovnom uspjehu, to ne znaci da ti to ne mozes iskompenzirati na druge nacine. Mozes biti zanimljiviji, uzbudljiviji, sta god... i time ne samo anulirati taj njihov veci poslovni uspjeh, vec ga i daleko premasiti sa stanovista privlacnosti zenama.

    5) Ima nekih zena kojima je na prvom mjestu na listi kriterija da li muskarac ima materijalno bogatstvo. Doduse, to zene malo umotaju u ukrasni papir pa kazu: “vazno je da je muskarac ambiciozan.”
    Mislim da smo svi mi ovdje odavno ostavili tinejdzerske godine iza sebe i vise nemamo ideale o ljubavi kojoj nista nije potrebno, tek dva cista srca koja se uzajamno vole, “jedna dusa dva tijela”. Svi smo prosli kroz tu fazu u nekim mladalackim godinama.
    Sada smo stekli iskustvo i kroz zivot i sa zenama koje nam kaze da je novac itekako vazan u zivotu, i da veza u kojoj postoje problemi sa novcima lako propadnu. I ja apsolutno razumijem zene koje uzimaju i novac u obzir. Dapace, smatram da zena koja ne gleda da li taj njezin buduci muskarac moze skrbiti da obitelj nije mudra i ne radi dobro.
    No, postoji velika razlika izmedju zene koja zeli imati muskarca koji nije lijen i koji moze, zajedno sa njom, zajedno stvoriti normalan, prosjecan zivot za njih i za buducu obitelj, i onih zena koje ocekuju skijanja u Alpama, ljetovanja na francuskoj Rivijeri ili Karibima, i hotele od pet zvjezdica. Sav taj luksuz je jako lijepa stvar i ako si to covjek moze priustiti bez problema, onda zasto ne bi uzivao sa svojom partnericom. No, ako je zeni na prvom mjestu taj kriterij, onda budi duboko zahvalan Bogu i sudbini da kod takve zene nemas uspjeha ili da te je neki drugi muskarac zasjenio. Cak i da joj sve to mozes priustiti i da imas crnu Amex karticu, makni se dalje od takve zene.

    Kroz sve ove tocke ti skrecem paznju na to da bi bilo dobro da steknes unutarnji mir i ravnodusnost na takve zenske price. Jer sto manje budu kuhao unutar sebe, to ces vise vremena imati za opaziti neku drugu curu koja pogledava u tvom smjeru i onda reci: “idem joj uljepsati dan i s njom popricati”.

    avatar

    26.03.2016. (20:33)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Malik
    I jos da dodam ovo:
    Ovaj moj gornji komentar se moze, u nekoj krajnosti, shvatiti kao da se ne treba zivcirati oko bilo cega sto se lako moze protumaciti kao da muskarac moze ustuknuti pred bilo kakvom preprekom npr. neki drugi muskarac/suparnik ima bolji poslovni uspjeh.
    Ne, nije stvar u tome. Muskarac se treba boriti i u zivotu i oko zena, jer borba zapravo definira zivot muskarca. Igniss je u ovom postu dao odlicne savjete kako se suparnika moze pobjediti.
    Htio sam samo reci, da ako muskarac krece u borbu onda mora prvo utvrditi da li je krajnji cilj vrijedan njegove borbe, energije, vremena i angazmana. Mislim da zene koje vecinom pricaju u novcima nisu vrijedne borbe.

    avatar

    26.03.2016. (20:37)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @hiper7700
    Nema nikakvog problema. Ovdje smo da si pomazemo i da jedni od drugih medjusobno ucimo i napredujemo.

    avatar

    26.03.2016. (20:37)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    @Vuk
    @hiper7700...
    Da...dosta sam već pričao o sebi...vjerojatno sam visoki alfa po svemu...ali kad navikneš ševiti jako zgodne komade (koje su na fitnessu 3,4 puta tjedno, nakvarcane, izdepilirane, sve beauty tretmane pohađaju, brandirana i stilska odjeća)...dakle cure koje izgledaju kao Tina Katanić i za koju btw dosta ljudi plaća po 500 eura da ih ševi,,,,stalno se susrećeš s konkurencijom...a ja potrošim eventualno koju rundu pića...burek pred zoru u pekari, i gorivo da ju odvedem doma...

    Tako, da....kao što i sami priznate...teško je ponekad reći boli me kurac...i još jedan problem...ja sam over 40...tako da Hiper700 "djevičanski materijal " za mene je davno prohujao...

    Jedna situacija od jutros...sjedim ja s ekipom na našoj špici...šeće jedna moja shema...i vidim da se pozdravlja sa jednim poznatim bivšim nogometašem (reprezentativcem) koji se slučajno zatekao u našem gradu...ona me tada nije mogla vidjeti, jer sam bio unutra...poslijepodne se čujem s njom...i bla bla bla..ona mi priča gdje je bila...bla bla bla...pa nisam te vidjela...gdje si bio...pa baš sam bila kod tog birca i javila se poznaniku...i na kraju kažem ja njoj... ...vidio sam da si proćaskala sa fudbalerom XY...i dodam...i on je ostario (stariji je od mene)

    E, sad me zanima jesam li pogriješio...naime...htio sam u njenoj psihi nekako poniziti tog nogometaša....skrenuti pozornost na to da je već jako star (stvarno tako i djeluje)...samo da ona ne bi uživala u tome što je prisna sa nekom facom...

    avatar

    27.03.2016. (00:21)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Malik: mislim da ta situacija koju si sada naveo nije kraj svijeta, ali nije baš ni dobra. Bilo bi bolje:
    A) ne spominjati ga, osim ako ona to prva ne spomene
    ili
    B) ići suptilnije, npr. reći "vidim da čezne za tobom" ili "mora da mu nedostaje nogomet".
    Direktno napadati njegovu starost je previše naprasno.

    Čini mi se da tvoja osjetljivost na konkurenciju dolazi upravo iz tog izuzetnog uspjeha koji si opisao - navikao si dobivati žene prilično brzo i ne događa ti se da te muzu za pozornost. Ali mužnja pozornosti (bilo normalno kao svakodnevna društvena interakcija, bilo aktivno kroz attention whoring) sastavni je dio ženskog života.
    Prosječna žena tijekom života prikupi ogromnu količinu pozornosti - recimo, tijekom jednog tjedna ima milijun takvih toplih interakcija i one za nju najiskrenije ne predstavljaju ni flertovanje ni znače da je na korak od toga da će prasnuti nekoga.
    Sjeti se da je najčešća ženska reakcija na udvaranje raznih Beta tipova "nisam ni znala da mu se sviđam". Yep, jer sve te male interakcije koje ti djeluju prijeteće ona uzima zdravo za gotovo, čak ih ni ne shvaća kao bilo kakav izraz interesa. One su njena dnevna okrepa.

    @hiper: svakako, to je isto moja ukupna misao, no tko voli nek izvoli! Ima ljudi (evo npr. Malik) kojima stalna i intenzivna igra jako dobro leži i daje im više zadovoljstva nego "djevičanski materijal".

    @Vuk: kao i uvijek izvanredan komentar, dobro si opisao "zabavljenu vještinu".

    avatar

    27.03.2016. (10:31)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss
    Hvala.

    I odlicno si napisao da su interakcije npr. razgovori sa muskarcima, koje masiraju ego doista dnevna okrepa za mnoge lijepe zene.


    @Malik
    Jesi li pogrijesio s tim komentarom ili ne ovisi o okolnostima.

    Ako si ti tokom razgovora s tom curom prvi spomenuo tog nogometasa, to jest, cinjenicu da je ona s njim popricala, to nije dobro. Nije katastrofa, bas kako kaze Igniss, ali nije ni dobro jer to znaci da obracas previse paznje na tu curu, gdje je, s kim se druzi itd. Ne kazem da ti treba biti posve svejedno (to nikako!), vec samo da pokazes manje znakova brige. Mislis da Jamesa Bonda briga s kim neka cura prica? Ili Stribora? Ne, jer znaju da se najveci frajeri ikada i da im nikakvi nogometasi nisu konkurencija.

    No, ako je ona prva rekla da je tog dana popricala s tim nogometasom, onda si mogao tek onako usput ubaciti komentar u stilu, “Bio je dobar dok je bio u snazi. Steta sto je sada previse ostario.” Vidim da je Igniss napisao da je previse naprasno napadati njegovu starost, no ja mislim da je ovo sto sam napisao neka vrsta “neg”-a (dvosmislenog komplimenta): nisi direktno rekao “star je i vise nije dobar”, vec je komentar vise u stilu da si ga pohvalio (“bio je dobar dok je bio mladji”) i izrazio zaljenje sto to vise nije tako (“steta sto je previse ostario”), a konacni rezultat je da si u njezin mozak ubacio klicu ideje “taj tip gubi snagu” bez da si ga direktno napao.

    avatar

    27.03.2016. (18:08)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Sretan Uskrs svima!

    avatar

    27.03.2016. (18:10)    -   -   -   -  

  • hiper7700

    Sretan Uskrs!!

    avatar

    27.03.2016. (20:28)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Sretan Uskrs svima! Ovdje kasnim jer sam jučer to tweetao :P

    avatar

    28.03.2016. (17:38)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    @Igniss

    Da, vjerojatno je u tome problem...ja se u principu, gotovo nikada ne obraćam ženama koje me seksualno ne zanimaju...uopće ih ne primjećujem niti s njima komuniciram, ne šalim se...baš ništa. To naravno nije dobro, jer mi ponekad otupi oštricu, izgubim rutinu komuniciranja, ako sam predugo u nekoj vezi koja me ispunjava...ali kad se vratim na tržište, opet sam svoj. S druge strane, primjetio sam da većina alfi komunicira sa svim ženama...zeza se i slično...ja npr...teško da ću se obratiti nekoj neuglednoj prodavačici u Konzumu...ostaviti ću joj napojnicu...ali da ću se zezat s nekom ženskom koju ne želim prasnut - nikad. Naime, u tome sam beta...koji ne želi povrijediti neku ženu u smislu da se ona počne zanimati za mene, da joj dam neku nadu...a često mi se događa da se žene interesiraju za mene...naravno među ženama koje rade prvi korak dosta je gabora,...a ne volim im davati povod...ipak mi ih je nekako žao.

    Tako, da Ignisse...potpuno si u pravu...većina lijepih žena dobiva ogromnu pozornost i to im je sasvim prirodno...baš nedavno kad sam prekinuo s jednom...nije me više bilo briga...nisam je ostavio niti kao nekakvu opciju..na kraju sam joj rekao: Znaš, išlo mi je na živce kad si spominjala ovog i onog...ona se nekako, čak i iskreno začudila zašto me to smetalo.

    @Vuk

    Ova cura koju sam spomenuo...ona baš "brije" na jet set...voli se pohvaliti kako poznaje dosta hrvatskih celebova...a ja sam joj nekako htio umanjiti gušt...vjerojatno je bolje da sam šutao...ali jbg...
    Komunikacija je išla ovako...molim te za komentar,
    - izmijenili smo informacije gdje je tko bio, s kime je bio...dalje je išlo ovako..
    ONA. bila sam u bircu X
    JA: bio sam u bircu Y
    ONA: joj, pa kako te nisam vidjela...baš sam stala ispred birca Y da se pozdravim sa jednim likom
    JA: Je li ono bio onaj pero perić (namjerno sam rekao kao da nisam siguran, da ona zaključi kako baš i nije tako poznat)
    ONA: Da, to je on...vi muškarci znate sve nogometaše.:)
    JA:Nisam ga dugo sreo...ostario je i on
    ONA: Ti uvijek sve primijetiš:)
    Dalje smo čavrljali o uobičajenim temama...

    avatar

    28.03.2016. (22:17)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Malik

    Ovo je moje misljenje, a nadam se da ce drugi komentatori takodjer reci kako bi bilo dobro odigrati u ovoj situaciji, pa da nesto zajedno naucimo.

    Ova vasa konverzacija ne spada u niti jedan od dva scenarija koja sam bio naveo u gornjem komentaru vec nesto izmedu: ona je prva spomenula da se s nekim pozdravila, a ti si onda eksplicitno naveo ime i prezime tog tipa.

    Razumijem ovo sto kazes “namjerno sam rekao kao da nisam siguran, da ona zaključi kako baš i nije tako poznat” i to donekle drzi vodu, ali opet je dovoljno poznat da mu ti znas ime i prezime. Iskreno, ako je on bivsi reprezentativac u nogometu, on je u javnosti poznatiji od npr. tebe ili bilo koga tko komentira ovdje kod Ignissa. To je jednostavno tako i to je sve OK.
    Stoga, mislim da je ovaj efekt koji si ti htio postici “...da ona zaključi kako baš i nije tako poznat...” ipak pao u drugi plan time sto si ti pokazao da ga ipak znas.

    Nisi napravio nista katastrofalno (to je Igniss vec bio rekao), niti nesto sto se ne moze ispraviti. Daleko od toga.
    No, mogao si ovo i bolje odigrati. Na primjer, ja bih joj na njezino “popricala sam s nekim ispred birca X”, odgovorio sa “a ti bas volis pricati” i nabacis smjesak krajem usana. A ona kad kaze da to je bio pero peric, ti onda nonsalantno odvratis sa “bio je dobar nogometas, ali steta sto je sada ostario. Vise ne moze igrati za reprezentaciju” (ili za klubu – ako je to istina). I sve ovo govoris takvim ravnodusnim tonom kao da si rekao “danas je ponedeljak”.
    Ovim si postigao nekoliko stvari:
    - ostavis njoj da prva spomene ime i prezime tog tipa sto znaci da ti ne gledas s kim ona to prica na ulici jer imas pametnijeg posla,
    - kad ga je ona spomenula ne pravis se da za njega nisi cuo jer ako ona zna za njega, onda ti, kao muskarac koji prati sport, sigurno znas za njega i nema potrebe pretvarati se drugacije. Dapace, da si rekao da ga ne znas, samo bi pokazao da te je njegovo ime malo pecnulo.
    - kazes da je bio dobar, ali onda isto tako dodas da je oslabio (vise ne igra za reprezentaciju, mozda cak ni za klub u kojemse proslavio, ili ako i dalje igra za klub, sada ima manju minutazu ili zabija manje golova itd.). Time si joj stavio bubu u misli da on vise nije ono sto je nekada bio. Ne mozes mu oduzeti to sto je bio (reprezentativac) jer je on to posteno zasluzio, ali joj mozes pokazati da je on sada u silaznoj putanji i da nije tako dobar kao sto ona misli da je.

    avatar

    29.03.2016. (00:18)    -   -   -   -  

  • Tiger

    Uopće se ne zamaram sa curom za koju moram voditi bitku sa drugim tipom, POGOTOVO ako to moram raditi direktno.

    Zar nije bolje ostaviti dojam "imam izbora, a vas prepustam jedno drugome"? Naravno bilo bi dobro da to i je tako.

    Jedino kako mogu uci u neko verbalno (ili fizicko) sukobljavanje je ako mi frajer pogodi krive gumbiće u krivo vrijeme pa se namjerim na njega.

    avatar

    29.03.2016. (18:15)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    @Vuk....

    Da...meni se često događaju propusti prilikom verbalnih doskočica.
    Moj alfa status proizlazi iz dobrog izgleda...izrazito visok, nabildan, balkanska macho fizionomija, dobro odjevanje, druženje sa gradskim frajerima...besramnost...direktan upad...odmah pitam broj, ...sposobnost baljezganja o svim društveno popularnim temama...s druge strane u suprotnosti sa grubom vanjštinom dolazi moje solidno poznavanje kulturne scene, umjetnosti, povijesti...ako treba znam se izuzetno kulturno ponašati...cijeli život sam instinktivno kopirao James Bonda...taj govor tijela...a i sam sam imao doticaja sa obavještajnom zajednicom, podzemljem...tako da mi je sve to oduvijek je davalo velike prinose...međutim...verbalne doskočice su mi slaba točka...
    Jer, ja sam u biti ženomrzac...mene žene izuzetno seksualno privlače...ali su mi kao osobe dosadne..i nikad nisam imao problema za ih odvući u krevet...tako da nikad nisam imao potrebu...niti razvio sposobnost verbalnih začkoljica...
    Ali...za ovo hladno kuhanje...s ovom curom sam izgubio već pomalo materijal...doduše i ona se meni javi svaki put kad me negdje spazi...tako i ja njoj...a ovog nogometaša sam više spomenuo kao nekakav šlagvort...a i da njoj malo umanjim zadovoljstvo...ali da...vjerojatno je bila greška...

    @Tiger...

    Tigre, to je pravi stav...ali vidjet ćeš s vremenom, ukoliko su ti ciljana skupina izuzetno zgodne žene, da se oko njih uvijek vrzma pregršt frajera...i one same često ne znaju koga odabrati...
    Napominjem...nije mi nikad bio interes natjecati se bilo s kime...ali s vremenom moje ribogojilište presušuje...mala bara, a puno krokodila... tako da me čisto zanima - što i kako napraviti u kojoj situaciji...

    avatar

    30.03.2016. (00:48)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: UŽASAVAJUĆI PODACI

    avatar

    01.04.2016. (02:13)    -   -   -   -  

  • Piton

    Zanimljvo kako se lako i suptilno može pobjediti konkurencija.

    No slažem se da je ipak lakše tražiti drugu curu, nego se nepotrebno sukobljavati.

    No što učiniti u ovom slučaju:
    http://www.forum.hr/showthread.php?t=929957&page=4


    Kad hoćeš neku curu za sebe a ona je u vezi fokusiraš se prvo na nju to jest pokušaš joj dokazat da si bolji od njenog dečka, ako to malo teže ide i ako je neodlučna onda njega malo upozoriš da se makne od nje i da joj se više nikad ne obrati inače mu ne gine bolnica naravno ona ne smije saznat za te prjetnje koje si rekao njenom bivšem


    Ne mora značit da te metode vode u zatvor ili na druga mjesta,ako si dovoljno uvjerljiv i opak pred njenim dečkom neće on niti pisnut i odlepršat će od nje vrlo lako

    Dakle ti si sa curom, a neka budala ti ovako prijeti.
    Znam da je vjerojatnost za to mala, no ipak...

    avatar

    02.04.2016. (01:37)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post:

    Za šaku likeova

    avatar

    27.04.2016. (13:48)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Cure koje vole kretene 12: "Ono nešto" kao opasnost od gušenja

    avatar

    28.05.2016. (12:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...