Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Sjedokosi

    ne vidim nikakav problem. Znam jednu koja ljubavi pretvara u kamen i to je čini sretnom. Ne može baš sve pretvoriti u kamen. Sretnici završe u ormaru i u njenim knjigama.

    avatar

    24.03.2016. (05:47)    -   -   -   -  

  • NF

    Volim Tracey, vjerujem da je rijetko tko iskoristio i upoznao svoje tijelo, koje joj je između ostalog služilo i kao umjetnički instrument, poput nje, te i ovaj njeni izbor treba respektirati no ne nužno i tumačenja nadobudnih kritičara.

    avatar

    24.03.2016. (07:16)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Sjedokosi, i, jesi kamen ili sretnik?
    ne poznajem umjetničin rad @NF, ali ti, veliš, voliš Tracey? ajde super, s takvom garancijom što će joj kritičari.

    avatar

    24.03.2016. (12:22)    -   -   -   -  

  • alkion

    Baš prije neki dan sam s prijateljem imao diskusiju na temu odnosa intelekta, dostignutog nivoa društvene svijesti i požude. Iznenadila me je jedna pomalo generalizirana tvrdnja kako samo vjera i duboka starost prožeta duhovnim sazrijevanjem mogu odvojiti (izopćiti) požudu iz ostatka postojanja, odnosno, stvoriti (parafraziram) od ljudskog bića nekakvu produhovljenu i recimo aseksualnu osobu????

    avatar

    25.03.2016. (13:48)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    i tako naletio ti na merzića, ha @alkion? :0) čistunsko skanjivanje požudom, seksualnošću, tijelom, a drkanje na "produhovljenost"? :0)) no da budemo fer, čak i s tehničke strane razumijem kako pogled ćune prema jugu pod stare dane osobu može učiniti aseksualnom, ali produhovljenom? mislim da u tom slučaju "uzdizanje" ne dolazi u paketu sa "padanjem" ;0))

    avatar

    25.03.2016. (14:35)    -   -   -   -  

  • alkion

    Zakačismo sa nas dva (u onoj gore spomenutoj diskusiji) prvenstveno u definiciji požude (pojednostavljeno: ne zgriješi bludno) i aseksualnosti. Naime, čini mi se da si i ti uskočila u sličnu priču, ali uz onu ogradu (s tehničke strane). Biti bez požude (u bilo kom obliku ne samo sexualnom jer nam nekako logično to prvo pada na pamet) znači ne osjećati potrebu, a iz prve ruke ti mogu posvjedočiti da osjećaj potrebe ne mora uvijek biti uvjetovan mogućnostima (sposobnostima u krajnjem). Upravo ova distinkcija nam je bila prvi kamen spoticanja jer sam mu zapravo baš ovom razlikom "izbio" argument vjere: celibat ne znači odsustvo požude i ne nameće nužno osobi takvog izbora i aseksualnost kao pripadajuću mu osobinu (pedofilija je tu onaj najdrastičniji primjer).
    Nadalje, produhovljenost (strpaću sad na jednu hrpu sličnih i u najširem obliku pripadajućih pojmova) intelekt, intima, kulturni dosezi, obrazovanje,... (meni osobno) jednostavno ne mogu biti niti u suprotnosti niti u nekakvom suglasju s požudom, odnosno (suzimo je na onaj najčešće poistovjećeni pojam) seksualnošću. Babe i žabe se ne zbrajaju.
    Samim time hajmo te citirati: da su navedeni prvi skupovi superiorni drugima (takvima ih [se] cijeni, vrednuje)? E to je već provokacija!
    Da nije tako, rješenje problema bi nam (barem nama muškima) bilo nevjerojatno jednostavno: AFRIČKA ŠLJIVA NE PADA!...:)))

    avatar

    25.03.2016. (15:46)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    :0))) ahahah @alkion, zato i rekoh "može učiniti", jer normalno da i ne mora. ipak su, što svi mudri znaju, možđane najseksualniji organ :0)) nego, povela se jednom u društvancu rasprava oko ove šljive afričke, pa nam ostalo nerazjašnjeno, ok što ne pada, ali zašto baš šljiva?! i kakve veze ona ima s onim reklamnim nosorogom i njegovim, jel`te, potentnim rogom, koji doduše dolazi iz Afrike, al` da šljive jede, hm, vrag bi ga znao?! help, anyone? :0)))

    avatar

    25.03.2016. (19:06)    -   -   -   -  

  • alkion

    Čuj, vezu s rogom nosoroga nije teško pojasniti: u mnogim zemljama prah od roga se smatra vrlo jakim i nadasve učinkovitim afrodizijakom. Do duše još mi nije jasno tko ga (muškarac ili žena) i na koji način treba konzumirati. Druga veza je još očiglednija: vrlo je falusoidnog izgleda, u svim prilikama i ulogama ponosno strši na gore, a bome mu je i čvrstina vrlo kvalitetna i stabilna....:))))))
    Čak mi je i veza s Afrikom jasna: od tuda potječe dotični nosorog, a i po zadnjim istraživanjima u tom području je i najveća prosječna veličina penisa (16,10-17,93cm).
    Ali vezu sa šljivom nikako ne uspijevam povezati i pojasniti. Jedino što mi pada na pamet je onaj vic o Muji i nastojanju da dobije veličinu penisa kao crnac pa je uspio dobiti samo njegovu boju...tamno plavu skoro pa prelazi u braon...:))) do duše već je bio spreman za otpadanje...

    avatar

    25.03.2016. (21:09)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ma veza potentnosti sa nosorogovim rogom nam je bila znana, ali nosoroga sa šljivom, zbog koje bi on nosorog a ne šljiva krasio kutiju za šljivu, osim zemljopisne već nije posve, iako su nam raznorazne urnebesne teorije padale, ups ;0), na pamet, pamet velim! pa i ova što veliš, khm-khm, oko boje :0))) no dobro, kuži se da je nosorog tu da kroz đuđu-mit o afrodizijačkom rogu aludira na potenciju, a afrička šljiva je još jedan đuđu preparat za potenciju, dakle zajednički nazivnik potencija, pa kao eto potentnog nosoroga na šljivi za potenciju (da garantira njenu potenciju svojom?) :0))), iako preparat od šljive nije ni primirisao preparat roga nosoroga (kao ni oštrige ili bademi ili artičoke ili čokolada ili nešto deseto što će eventualno tek biti proglašeno afrodizijakom a moglo je istom bez-vezom krasiti kutiju za šljivu) pa je ovo zapravo prodavanje roga pod svijeću ili u ovom slučaju svijeće/šljive pod rog, odnosno, komercijalni falsifikat. a pri tom neplanirano blesasto zabavan povrh planirano blesasto zabavnog slogana da šljiva, jel`te, ne pada :0))
    i tako... khm... veliš prosjek 16 do skoro 18? majka ih rodi. al` kud onda šljiva, zar primjereniji ne bi bio, recimo, patlidžan?! uistinu zbunjujuće :0))))

    avatar

    25.03.2016. (23:42)    -   -   -   -  

  • alkion

    Za početak, iako se tako zove, afrička šljiva je samo daleka rođaka naših šljiva kao što su “čačanske lepotice” ili “stenlejke”, ali i drugog koštunjavog voća iz “prunus” roda. Zapravo, sitni plodovi ovog drveta su toliko gorki da uopšte nisu za ljudsku upotrebu, a ono što eventualno jeste lekovito je kora njegovog stabla.
    Dakle veza šljive i nosoroga nema niti simboličku vezu. Reklama i niš' drugo...Držim se ja ipak viagre ha?

    avatar

    26.03.2016. (21:31)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ako (te) pali, a najbitnije, jel', da pali motore, onda - drž' i ne puštaj! ;0))

    avatar

    27.03.2016. (12:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...