Komentari

toco1980foto.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Leptirica

    Isprepadana skorim gubitkom osobno važnih fotografija, neki dan sam se napokon odlučila za fotografije na papiru:) Problem je što je digitalizacija omogućila fotografiranje svega što treba i ne treba i stvori se preogromna količina fotografija za potencijalnu izradu(printanje)... Dok si imao film za razviti, fotografirao si ono što ti je stvarno posebno bitno..sad treba znati izdvojiti to :)

    avatar

    20.03.2016. (07:48)    -   -   -   -  

  • samo za vranju

    Zbog ovog zadnjeg zalažem se da se jedan mali dio fotografija, onih najljepših isprinta za uspomenu i sjećanje.

    avatar

    20.03.2016. (08:34)    -   -   -   -  

  • lion queen

    mana digitalnih fotografija je što ja onda sve čuvam, jer mi je teško odreći se bilo koje, pa i loše fotke, a onda se to kumulira i kumulira i više ne znaš što imaš, što nemaš... ako naletim na fotku lijepog cvijeća ili prirode, kliknem save, umjesto da sljedeći put opet ugooglam i nađem nešto još ljepše.. tako, da ne znam koliko bi mi memorije bilo dovoljno za moje potrebe.. prestrašno..
    mana pak otisnutih fotografija, pokazala se za vrijeme DR-a. nismo znali hoće li biti napadnuta i Rijeka, djeca su bila mala i pripremala sam stvari za odlazak, a albume nisam mogla ponijeti... pa sam se dosjetila da negativi ipak zauzimaju manje prostora..ali nisam imala negative starih obiteljskh crno-bijelih fotki... jedino što sam htjela ponijeti sa sobom tada bile su upravo fotografije.. ništa drugo..bilo mi je užasno pomisliti da bih mogla ostati bez obiteljske povijesti.. no, hvala dragom Bogu, bili smo pošteđeni ratnog razaranja.

    avatar

    20.03.2016. (11:20)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Osim tvog "... neizostavno natjera onoga tko ide printati fotografije na papir da prije toga napravi selekciju dobrih fotografija...", po meni je prednost te kombinatorike digitalija-analogija i u tome što se u pripremi te "dobre" fotografije prije "kopiranja" izrežu i obrade "kak' spada"... što je u analogno doba bila privilegija samo imatelja vlastitih "tamnih komora" i odraz njihove vještine.

    avatar

    20.03.2016. (12:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...