Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    ne bi bilo neobično da nas uskoro obavijeste kako je i Zlaja ‘kao osnovac dogurao do saveznog natjecanja iz matematike’.

    avatar

    16.03.2016. (14:28)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Vijesti o ef. Hasanbegoviću su kao niske bisera : jedna na drugu do cjelovite slike.
    Pa, kako je ko vidi!

    avatar

    16.03.2016. (14:38)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Da strašno je to s tim fašistima i antifašistima, ja sam recimo bio u šoku kada sam saznao da je narodni heroj po kojem je škola u koju sam neko vrijeme išao, dobila ime, u stvari bacio bombu na limenu glazbu
    Zamisli herojstva obračunat se s neprijateljem naoružanim trubama i činelama

    avatar

    16.03.2016. (15:42)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    budimo precizniji - ako se misli na okupirani Split 1941., bio je to grupni napad na talijansku (fašističku) vojnu limenu glazbu praćenu oružanom četom.
    bomba na glazbu dakako nije herojstvo, no to ne abolira Hasanbegovića od njegova lažnog predstavljanja, niti antifašizam kao skup vrijednosti (riječima S.Goldsteina: obrana slobode, demokracije i ljudskih prava) izjednačava sa fašizmom. ovdje smo taj refleks izjednačavanja već vivisecirali kao maloumni (fašistički) tik:
    "Problem je u tome što je u današnjoj Hrvatskoj postalo nepristojno progovoriti o ustaštvu, a da se istodobno ustaške zločine ne pokuša izjednačiti s komunističkima – što potvrđuje i jučerašnja Hasanbegovićeva izjava – a što je odraz istog onog revizionizma kojemu je jedini cilj rehabilitacija ustaštva i relativizacija ustaških zločina."

    avatar

    16.03.2016. (17:47)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    istina @annaboni, s tim da mnogima ni slika nije dovoljna da je vide.

    avatar

    16.03.2016. (18:06)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ja stvarno ni u jednom trenutku nisam polemizirao s tobom oko fašizma, nikad u životu ga nisam zagovarao, niti branio, odvratan mi je u njegovoj srži, ali njegova nepobitnost i bestijalnost ne može, ne smije abolirati ni na trenutak druge zločinačke ili totalitarne režime, a to je ono što ti kontinuirano radiš.

    Ja nemam za razliku od tebe i istomišljenika svoje zločince koje bi branio.

    avatar

    16.03.2016. (19:25)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    FreshCrap, budući da u prvom komentaru dokumentirano izjednačavaš fašiste i antifašiste ("Da strašno je to s tim fašistima i antifašistima..."), a što ti pak nije i prvi put u komentarima na ovom blogu, tvrdnja da nikad u životu nisi branio fašizam (ili polemizirao oko njega) naprosto je još jedna tvoja - prijesna laž.
    a sad, je li ona plod tvoje gluposti (pa ne znaš i ne shvaćaš što govoriš) ili pokvarenosti (pa znaš i shvaćaš što govoriš, ali se praviš glup) ili kombinacije jednog i drugog, a što bi mogao biti predmet neke druge eventualne rasprave, meni je potpuno nevažno. no uzmimo za sada benevolentno da je ta laž ipak plod "samo" tvoje gluposti po kojoj ne znaš i ne shvaćaš što govoriš.
    pa bih, govoreći o višestrukim glupostima s tvoje strane, baš voljela da mi ukažeš na mjesto gdje ja to, po tvojoj tvrdnji, a) svojatam ikakve zločince, b) branim ikakve zločince, ili c) fašizmom aboliram zločinačke ili totalitarne režime? :0))
    naime, silno bih to voljela iz razloga što ništa od toga ne činim, ali bi mi tvoje objašnjenje (gdje i kako ti to vidiš da ja to navodno činim) pružilo novi materijal za seciranje gluposti i samo dodatno raskrinkalo (jer već je vidljivo iz tvojih dosadašnjih istupa) koliko si istovremeno:
    1) neznalica koja ne zna što je antifašizam,
    2) glupak koji ga nije u stanju razlučiti od fašizma, zločina te zločinačkih i totalitarnih režima,
    3) čitalački nepismen (jer ne znaš čitati s razumijevanjem).

    dakle jedini kontinuitet ovdje je kontinuitet upravo tvog projiciranja. jer, zaista, tko svojata ili pravi razliku između zločinaca osim (opet) tebe FreshCrap, koji s tom tezom dolaziš (da bi je podvalio, kao kukavičje jaje)? tko osjeća potrebu na sam spomen ustašije refleksno poklopiti zločinima komunizma osim (opet) tebe FreshCrap? tko relativizacijom opravdava zločinačke ili totalitarne režime osim (opet) tebe FreshCrap?

    rekoh već jednom da bih mogla objašnjavati do sutra da zločin nema naciju i strane, ali da čemu govoriti lažnjaku (i glupaku) kojemu je jedino do nacionalističkog i ideološkog svrstavanja stalo? i koji je isključivo iz te pozicije došao predvoditi "lov na nedomoljubne vještice", u ovom slučaju na "mene i istomišljenike" (i s već iskonstruiranom optužbom napadati izmaštanog Drugog / Njih / navodne Neprijatelje nacije Kroacije), pod krinkom navodne objektivnosti.

    avatar

    16.03.2016. (22:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...