Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Bergaz

    Ta nategnuta metaforička "transcendencija" sa struje na ugljen ("automobili na ugljen", mo'š mislit'!) je odjednom postala IN, "glavni svjetski štos"...
    Mislim... malo too much!
    Pa zašto se ne bi to proteglo još malo unatrag po uzročno-posljedičnoj-vremenskoj skali, npr.: ugljen - >"fosili" -> prašume -> klorofil -> sunce... pa da proglase da su to "automobili na sunce".

    Svako pretjeravanje, po meni, dezavuira osnovnu misao i namjeru.

    avatar

    06.03.2016. (13:13)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Kao jedinka trudim se i potomke odgajati da je okoliš važan,
    a "zelenilo" pluća. No, pokreti "zelenaša" su u najvećem broju
    plaćeni od nekoga da bi se zaustavile neke izgradnje i stopiralo
    nešto što ne donosi velik novac. Iza svega je kapital, a to, što
    gospodin nema mjesta u medijima..., ništa čudno, valjda su
    političari i oni koji se toga igraju jedini bitni u ovoj zemlji.
    Živjela plastika:))

    avatar

    06.03.2016. (14:07)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Igor (osobno ga poznajem) je u pravu. S druge strane, kad zagovornici nuklearki nešto prozbore, odmah ih ušutkaju iako postoji termonukleaRna tehnologija tehnologija (ekološki potpuno bezopsna) gdje bi mini elektrane mogle davati praktički neograničene količine energije i struje (posljedica). Očigledno, Businessu to nije u interesu, jer .... Kao što Westinghouse jednom reče Tesli povodom njegovog patenta za transmisiju struje na daljinu eterom (valovima): "Što bi ja onda prodavao, antene?"

    avatar

    06.03.2016. (15:44)    -   -   -   -  

  • igor čatić

    Prvenstveno odgovor Bocacciozgu. Priča glasi ovako. Kratki tekst o e-vozilima na ugljen ponuđen je najboljem dnevniku po mišljenju čitatelja. Nisu ga prihvatili, ali ga je prihvatio ZG-magazin. Pogledajte taj portal. Slijedio je moj tekst u kojem sam pohvalio Rimčev e-auto kao izvrsno tehničko dostignuće na koje sam kao strojar jako ponosan. Međutim ustanovio sam da urednik Washington posta za inovacije nema pojma o plastici jer je popušio da u unuitrašnjosti nema plastike. Nema serijskih plastičnih dijelova, ali ima vlakana koji su 68 % PET i 32 % PUR (poliuretan). Priključio se svojim tekstom istraknuti prof. za područje automobilizma Z. Lulić koji je objasnio da po jednom pokazetelju, mislim grama CO2 na neku udaljenost su vozila na izravno pretvaranje fosilnih goriva bitno bolja. Onda je Washington post objavio listu od 10 prekrasnih automobila, među kojima je i rimčev. A što ti trebaju takva vozila za gradove. A moraju se puniti ipak dulje vremena nego gorivo na benzinskoj stanici. A kako je članak završio u Srbiji? Ima tamo jedna urednica koja me je pronašla kao stručnjaka za kiborgizaciju pred recimo 3 godine i ostvarena je suradnja. IMmam običaj da šaljem zainteresiranima takve tekstove, pa sam i njoj poslao. Ona je samoinicijativno napisala novi tekst i uvrstila u svoj članak moje misli. GP-ZG dobro razmišlja, ali za sada ipak se još ne vozi na električču struj dobivenu izravno od sunca. Možda jednom. I kada će e-vozila biti za normlne ljude. U Njemačkoj je u 2015. prodano čak oko 13000 e-vozila a oko 3,2 milijuna fosilnjaka. Nije sve zeleno, zeleno.

    avatar

    08.03.2016. (19:27)    -   -   -   -  

  • Mela

    :0)

    avatar

    18.03.2016. (20:32)    -   -   -   -  

  • borut

    Pozdrav! Cini se da bez plastike ne ide!

    avatar

    01.04.2016. (20:37)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Držim se kao mantre: ništa ne generalizirati i tražit optimalna rješenja!
    Parole i prosvjedi su loši, jer se manipulira masama. U svemu treba riječ imati struka a ne parcijalni kratkoročni interesi.
    Povremeno te čitam iako uvijek ne komentiram, u svakom slučaju tvoj blog je edukativan!

    avatar

    08.04.2016. (20:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...