Komentari

boljizalet.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


 • Bolji zalet

  Sigurna sam da smo svi za čisti, plavi Jadran...

  avatar

  01.03.2016. (20:13)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Korist je pod upitnikom, a šteta je sigurna.

  avatar

  01.03.2016. (20:17)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  prošli smo mnoga mora... naš plavi Jadran je najljepše, najčišće,
  najplavije more na svijetu...
  do dna... divota... čuvajmo ga... :)

  avatar

  01.03.2016. (20:27)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  najlepše je...Strunjan, Piran, Portorož....imaš što vidjeti...Hvala Tebi!

  avatar

  01.03.2016. (22:24)    -   -   -   -  

 • NF

  nek se zagovornici samo okupaju u sjevernom moru, valjda bi im neke stvari bile jasnije.

  avatar

  01.03.2016. (22:31)    -   -   -   -  

 • nisan EL DIABLO

  maaa....to je samo privremeno, nastaviće oni... bez brige !
  sve vlade zemalja koje si nabrojila tribale bi jednako vodit brigu..
  jedino tako se može sačuvati od opasnosti onečišćenja..!

  avatar

  01.03.2016. (23:13)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Jadransko more je jedno od najčišćih, a naša, istočna obala čišća od zapadne, i šteta bi bilo i ovo zagaditi. Naftna polja će se bušiti dok god to odgovara velikim kompanijama.

  avatar

  01.03.2016. (23:23)    -   -   -   -  

 • O-da životu!

  Što reći' Nemam ništa pametno. Tužno i bog.

  avatar

  02.03.2016. (09:41)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  prirodna bogatstva jedne države prelaze državne granice... čuvajmo našu prirodu, ona uzvraća grozne udarce, ako je ne poštujemo

  avatar

  02.03.2016. (13:33)    -   -   -   -  

 • malo ti malo ja

  Mi smo za čisti Jadran, ali skupljači novca na nečistoći ne
  mare zato i sigurno neće poštovati naša mišljenja. Kao i u
  ostalim segmentima, možemo se samo pjeniti:))

  avatar

  02.03.2016. (16:50)    -   -   -   -  

 • lion queen

  Pa treba se opredijeliti. Ako smo za razvoj turizma, zaboravimo takva istraživanja. Ako smo za razvoj naftne industrije, uništimo Jadran, pa si od zarade od nafte plaćajmo putovanja na Sejšele. Tako žive naftom bogate zemlje. Jednostavno je, treba odlučiti: ili - ili. Ono što sada sigurno imamo, to je turizam, a ono što je pod znakom upitnika, to je nafta u Jadranu. Dakle, treba odlučiti je li bolje vrabac u ruci, ili golub na grani. Normalnim ljudima nije teško, ali vladajući emiri su u trilemi, jer oni već sada imaju novac za Sejšele i baš ih briga ako ta stvar promaši. A kako to već kod nas biva.... budućnost glavatim želvama nije nimalo ružičasta. Jedino nas tu može spasiti EU i njiihova politika da im je Jadran glavno ljetovalište, a svi Hrvati uslužno hotelsko osoblje.

  avatar

  02.03.2016. (17:28)    -   -   -   -  

 • Sjedokosi

  pred dosta godine bušili su na Braču tražeći naftu i našli su samo opasni plin. Skoro su potrovali Milnu, bušotina je zatvorena, ali nikad se ne zna...

  avatar

  02.03.2016. (18:05)    -   -   -   -  

 • White Lilith

  Ne dajmo naše plavooooooo!

  avatar

  02.03.2016. (18:20)    -   -   -   -  

 • VLADO\'S J-CURVE

  Gospodo komentatori,
  Svi navodite dio istine, a istina, koja nije cijela, isto je što i laž. Za konstruktivno komentiranje treba bez emocija prikupiti barem temeljne informacije sa svih relevantnih strana. Žao mi je što moram ovoj kontroverznoj temi pristupiti na taj i takav način.
  Istina je da imamo lijepo i čisto more, razvedenu obalu s otocima između kojih od juga prema sjeveru ide struja, a u njoj plankton s kojim se hrani riba. Istina je da smo turistička zemlja što znači da je bolje ne imati eksploataciju - posebice nafte.
  Međutim, također je istina da nafta i plin u Jadranskom moru nisu samo naša prirodna bogatstva. Talijani već odavno buše Jadransko more i eksploatiraju naftu i plin. Radimo to i mi. Je li u Jadrankom moru radi trideset ili četrdeset platformi potpuno je nebitno.
  Mi možemo sami sebi zabraniti eksploataciju nafte za sva vremena ali to ne može zaustaviti talijansku eksploataciju te iste nafte. Zar stvarno mislite da bi naše nove platforme bile veća opasnost za Jadransko more od puno starijih talijanskih?
  Italija puno više ovisi o turizmu od Hrvatske. Upravo sada se Talijani se spremaju za invaziju od 50 milijuna Kineza. Njihova ekonomija među ostalim ovisi o nafti i plinu ali oni neće ni u snu zaustaviti eksploataciju. U međuvremenu, mi ćemo se iseljavati te ekonomski i demografski umirati. Zanima me tko će na kraju uživati Hrvatsku bez platformi? Možda ilegalni imigranti?
  Na kraju još samo jedna informacija - nema zabilježenih havarija na našim platformama jer Jadransko more nije ocean s valovima od 40 metara. Ne zagovaram eksploataciju nego samo iznosim više istine da bi bili što manje neistine.

  avatar

  02.03.2016. (19:36)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Vlado, a tebi je promakla lekcija iz zemljopisa, u kojoj smo učili da morska struja ide našim dijelom jadrana, zavija i kupi blato rijeke po, koje nosi talijanskim dijelom obale, zbog čega talijani s te strane nemaju razvijen turizam, kao što ga imamo mi. zato oni sa svoje strane mogu bušiti naftu i njihovom turizmu se neće ništa dogoditi jer im je s druge strane zemlje, a nama bi se dogodilo, jer da se dogodi havarija na južnom dijelu jadrana, struja bi donijela naftu na kvarner i u istru i sve upropastila. kužiš, ili?

  avatar

  03.03.2016. (17:31)    -   -   -   -  

 • dnevnikJR

  Sve me strah da ce profit biti taj koji će odigrat presudnu ulogu...koliko god mi dizali svoj glas...isti se preslabo čuje,,, ali, bez obzira na to, treba ga dizati

  avatar

  03.03.2016. (19:40)    -   -   -   -  

 • j.

  očito je da nam je svejedno bušili mi ili ne kad je situacija Takva...
  ali u takvoj, bumo rekli – složenoj situaciji, kada je svejedno, dakle - ponovimo: svejedno, onda se mogu složiti jedino s time da je vrabac u ruci sigurniji... :)
  ja nemam baš nekog strukturiranog pojma o bušenjima, je li, ali znam nakon svega što me život ovdje naučio da se ne isplati računati:"naši" i "njihovi"… jer uvijek ispadne "njihovi", recimo npr. banke, mediji, naftna industrija, farmacija itd isl.
  dosta mi je mističnih Verona i Marcelina, sastanaka i rastanaka, snimaka i paketa, ja ne bih više niti običnu, najobičniju transparentnost, dajte – najte, transportirajte već jednom cijeli svoj kontingent noćnih posuda i lifrajte ih u Indiju, gospon Domaćinski, jer valjda smo takli dno i valjda je jednom bar nakratko došlo vrijeme da lebdi duh nad vodama i da se dešava jedno maleno, zlatno i iscjeljenja vrijedno Ništa…
  a i volio bih vidjeti tko bi to bio "nezavisan" istraživač u konkretnom slučaju, pa to je stvarno dobar humor, čovjek bi se iskreno nasmijao da nije tragično...
  i zato nek´ ostane onih par kilometara obale od Marlere do Medulina i Kamenjaka ili od Kraja do Pašmana, ili Zavratnica, ili šetnica svetog Ante, Šipani i Jabuke i Lastova i Rat... ostavite ih gospon Domaćinski prosim Vas kako ste ih našli jer nitko vam ih nije dao nego posudio, pa ako ne mi - jer ili nas više nema nego ima, ili ako nas i ima svega nam je pun kufer - onda oni koji će doći poslije nas, makar bili i tamnoputiji i grlatiji, mogu bezbrižno gacati i škrapati kad im se prohtije (jer, prije ili kasnije zapast će u tu, je li, dekadentnu fazu, sve nas to čeka, to je zakonitost); ko to more platit i u kojoj valuti?

  avatar

  03.03.2016. (22:06)    -   -   -   -  

 • Moja Moda

  Nadam se da sve juri prema električnim autima, iz kojih ćemo gledati naš plavi Jadran....

  avatar

  07.03.2016. (12:09)    -   -   -   -  

 • lion queen

  Sretan Uskrs tebi i obitelji!

  avatar

  27.03.2016. (19:55)    -   -   -   -  

 • križar

  Sretno i blagoslovljeno sve Vam bilo!

  avatar

  28.03.2016. (10:32)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Ugodni Uskršnji blagdani!

  avatar

  28.03.2016. (21:34)    -   -   -   -  

 • nisan EL DIABLO

  Oprosti šta mi je promaklo....
  Sretan Uskrs želim tebi i obitelji !
  jesi li dolazila ? :))

  avatar

  28.03.2016. (23:25)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  ma, mnogo toga ovi naši naprave površno, paušalno pa se onda čudom čude što se događa...

  ne dajmo naše Jadransko more

  avatar

  29.03.2016. (10:26)    -   -   -   -  

 • Sjećanje i osvrti

  PARA BUŠI DI BURGIJA NEĆE! Sve se vrti oko novca po onoj da zgrćeš danas a briga te za sutra! Nažalost!

  avatar

  30.03.2016. (21:30)    -   -   -   -  

 • nisan EL DIABLO

  jesi vidila kako je u Italiji propa referendum...
  šta je s tobon ?

  avatar

  21.04.2016. (15:23)    -   -   -   -  

učitavam...