Rado bih ručala ali tempo mi zadaje večeru; u biti kaj; mi doma kroz tjedan u biti ručkovečeramo. Na poslu imamo tradicionalni gablec: no u slučaju mome a i muža mi - to nisu nikad velike količine niti su neke naručevine ( ćevapi, pice, roštilji, tjestenine )......ja sam sklona voću, nekom jogurtu a muž nizozemskoj varijanti. Predrago mi domaće kuhanje da bi vani jela. A vikendom - e vikendom ručamo oko 13; obožavam ručati oko 13........sve srediti do 14 i hajlajf kasnije. Večere ne koristimo vikendom, one su opet nešto sitno poput gableca tjedno.
01.03.2016. (11:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jučer sam ručala u 17-)) i inače sam sklonija nizozemskoj varijanti. to mi diktira posao, a i ono da sam nakon ručka, koji je obilniji, sklona zaspati:-) a, to mi je gubljenje vremena
01.03.2016. (13:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
...kako sam u zadnje vrijeme prešao ujutro samo na fat coffie(...crna kava bez šećera,s maslacem...proguglajte ak vam se da..?)..stoga mi do ručka niš ni ne fali,ali ručak uglavnom bude gurmanski..dok vecera može biti i ne mora...bolje se spava bez punog želudca..a ovaj niskozemski sistem ipak ne bi,hvala...osim da sam njihov gost..
01.03.2016. (16:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pričala mi je jednom teta kako je bila pozvana na jedan nizozemski obrok. Vjerovatno je u pitanju bio ručak jer je spominjala i juhu. Kao predjelo je bio poslužen sir narezna na kockice i naboden na čačkalice. Koliko gostiju toliko čačkalica s komadićem sira. Kako je ona u to vrijeme bila pušač baš je s guštom dimila kad su poslužili taj sir pa je mislila svoj dio pojesti kad ugasi cigaretu. Međutim, kad su svi uzeli svoju čačkalicu domaćica je jednostavno odnjela pladanj u kuhinju i ostala teta bez predjela.
01.03.2016. (22:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nizozemci inače taj kruh sa sirom i salamom zovu boterham . Valjda zbog toga što ga namažu sa puterom (boter) i na njega stave plošku šunke (ham) po čemu je i dobio ime. A može se staviti i ploška sira na šunku ili bez nje. Taj obrok Nizozemci zovu ontbijt ili lunch.
Umjesto puterom, kruh se može namazati i margarinom.
04.03.2016. (22:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
onda sam i ja kao Holandjanin hehe...Vecera mi je najvaznija i mora biti obilna...
29.02.2016. (13:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
magle dolaze
Krije se u - ručku :-)))
01.03.2016. (11:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iskreni trol
Rado bih ručala ali tempo mi zadaje večeru; u biti kaj; mi doma kroz tjedan u biti ručkovečeramo. Na poslu imamo tradicionalni gablec: no u slučaju mome a i muža mi - to nisu nikad velike količine niti su neke naručevine ( ćevapi, pice, roštilji, tjestenine )......ja sam sklona voću, nekom jogurtu a muž nizozemskoj varijanti. Predrago mi domaće kuhanje da bi vani jela. A vikendom - e vikendom ručamo oko 13; obožavam ručati oko 13........sve srediti do 14 i hajlajf kasnije. Večere ne koristimo vikendom, one su opet nešto sitno poput gableca tjedno.
01.03.2016. (11:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Volim dobru, kuhanu večeru, ali volim i ručak.
Mora da sm ja neka kombinacija, Nizozemsko-Hrvatska... vide se i po liniji :))
01.03.2016. (12:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
double-trouble
jučer sam ručala u 17-))
i inače sam sklonija nizozemskoj varijanti. to mi diktira posao, a i ono da sam nakon ručka, koji je obilniji, sklona zaspati:-) a, to mi je gubljenje vremena
01.03.2016. (13:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Zaključak je sjajan. Pozdrav!
01.03.2016. (14:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bellarte
...kako sam u zadnje vrijeme prešao ujutro samo na fat coffie(...crna kava bez šećera,s maslacem...proguglajte ak vam se da..?)..stoga mi do ručka niš ni ne fali,ali ručak uglavnom bude gurmanski..dok vecera može biti i ne mora...bolje se spava bez punog želudca..a ovaj niskozemski sistem ipak ne bi,hvala...osim da sam njihov gost..
01.03.2016. (16:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kretzy's [r]evolution
kaj je ovaj lud ako za gablec nisi pojel kremenadle i bažul šalatu onda kak možeš dremati do 2 sata a je ova zapadna europa šašava
01.03.2016. (19:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ti-grica
e... zato su oni (bit cu pristojna) puniji, a mi nismo :-)))
uvik rucak, vecera mi ne triba... a moglo bi se zivit i od jubavi :-))
01.03.2016. (21:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister
Pričala mi je jednom teta kako je bila pozvana na jedan nizozemski obrok. Vjerovatno je u pitanju bio ručak jer je spominjala i juhu. Kao predjelo je bio poslužen sir narezna na kockice i naboden na čačkalice. Koliko gostiju toliko čačkalica s komadićem sira. Kako je ona u to vrijeme bila pušač baš je s guštom dimila kad su poslužili taj sir pa je mislila svoj dio pojesti kad ugasi cigaretu. Međutim, kad su svi uzeli svoju čačkalicu domaćica je jednostavno odnjela pladanj u kuhinju i ostala teta bez predjela.
01.03.2016. (22:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
muljaza
Nizozemci inače taj kruh sa sirom i salamom zovu boterham . Valjda zbog toga što ga namažu sa puterom (boter) i na njega stave plošku šunke (ham) po čemu je i dobio ime. A može se staviti i ploška sira na šunku ili bez nje. Taj obrok Nizozemci zovu ontbijt ili lunch.
Umjesto puterom, kruh se može namazati i margarinom.
04.03.2016. (22:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...