Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • NF

    Bravo na odabiru, nevjerojatno dobar i aktualan Twain, a i tvoj uvod, u vrijeme kad sam trebao ovo čitati ja sam čitao Sloterdijka kako opušten treba primati udarce, Nisam znao za njegove pse, pse sam povezivao uz Londona koji mi je bio nekako i bliži, valjda zbog Bijelog očnjaka ;)

    avatar

    24.02.2016. (09:42)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Twain je stvarno jedan od bezvremenskih likova
    e da su ga "neki" čitali..ha..ha

    a jesi star!...ha..ha Polet, kažeš!

    avatar

    24.02.2016. (16:52)    -   -   -   -  

  • Starac i more

    Proćitao sam tvoj tekst i naravno dijelim tvoje mišljenje o MT. Dapače, on je inspirirao i Hašeka: u "Doživljaji dobrog vojnika Švejka" ima jedan lik jednogodišnjeg dragovoljca koji neprekidno ide od zatvora do zatvora i završi na frontu kao pisac povijesti 91. pukovnije (jer nisu znali što s njime). On je neko vrijeme uređivao nekakav časopis o životinjama o kojima je znao koliko i ti o Barbi opremi. I baš što bi i MT napravio, ovaj lik piše povijest unaprijed kako bi buduća junačka djela ostala zabilježena prije nego oni svi budu pobijeni a djela neizvršena. Sjajna ideja.

    Nažalost, naše generacije su možda posljednje koje uživaju čitajući Iljfa i Petrova, MT ili Hašeka. O ostalim autorima sitnog zuba (Mann, Hesse, Faulkner i dr.) da i ne govorimo. Joyca i Prousta ionako nitko već dugo ne čita (nešto kao Program SKJ).

    Krležu ovi novi ne spominju iz dva razloga: komunjara (manji razlog) i Zastave u kojima je opisana sva nevolja i sav jad hrvatskih elita s početka 20. i 21. stoljeća.

    avatar

    24.02.2016. (19:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...