Postoji samo jedan zakon pijenja: bilo kada, bilo gdje i bilo kako. Ozbiljnom vremenu, ozbiljnom čovjeku i ozbiljnom narodu to je sasvim dovoljno. (Bela Hamvas) Pozdrav od milorda
05.03.2016. (17:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
P.s. Od kad znam da sam živa, znam za vino, još nisam doživila da mi se vino prosulo, uglavnom se prolije (slučajno naravno), kako onda suha vina..., ne prihvaćam, kod nas sve i samo mokre vrste:))
05.03.2016. (17:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
i jedan mađar je zanimljivo pisao o vinu, a zanimljivo da eto postoji piće kojeg nikad nisam bio ljubitelj, jedino sam se jednom kao mladi novinar zapio kod fratara na košljunu, ujutro uopće nije bilo mamurluka ni glavobolje.
05.03.2016. (22:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavice nije baš nelogično,dapače posve suprotno, barem za nas kemičare. Kemijska analiza vina nalaže analizu suhog ekstrakta (svih tvari koje ne isparavaju...), a da bi se odredila kvaliteta vina ( da bi vino moglo nositi naziv predikatno, vrhunsko, stolno...) mora imati upravo određenu količinu suhe tvari.... dakle riječ je o čisto laboratorijsko-tehnološkom terminu pri proizvodnji i kontroli kvalitete vina :-)
05.03.2016. (22:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mela, dobra primjedba. Glava boli od sumpora koji se dodaje lošem grožđu da bi bilo upotrebljivo za vino, i od kemije koja se dodaje umjesto grožđa. Od pravog vina napravljenog samo od grožđa bez dodataka - ne boli glava.
06.03.2016. (05:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Evora, u suštini, nitko i ne zna kakva su ta vina u kolekciji jer ih nitko ne otvara! Samo ako ih je više, jednu flašu probaju, promijenila je okus, a nema garancije da je druga boca ista.
07.03.2016. (05:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
milord55
Postoji samo jedan zakon pijenja: bilo kada, bilo gdje i bilo kako. Ozbiljnom vremenu, ozbiljnom čovjeku i ozbiljnom narodu to je sasvim dovoljno. (Bela Hamvas)
Pozdrav od milorda
05.03.2016. (17:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
Baci te teorije o "suhom vinu", zovu se suha jer se od njih
suše usta, osobito ako prisaugaš. Znaš da mi vino ide:))
05.03.2016. (17:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
P.s. Od kad znam da sam živa, znam za vino, još nisam
doživila da mi se vino prosulo, uglavnom se prolije (slučajno
naravno), kako onda suha vina..., ne prihvaćam, kod nas sve
i samo mokre vrste:))
05.03.2016. (17:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
vino je piće sve drugo je surogat... reće mi Zdenko ovaj tren... a suha vina, odlična vina... odlična kao aperitiv... :)
05.03.2016. (17:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
heheee suho... a mene zanima ono stolno ... znači, ako ga stavin na pod... onda je podno :))))))))
05.03.2016. (19:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Mudro je to rekao Hamvas, milord55!
05.03.2016. (20:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Nisam prisaugala pa to ne znam, malo ti malo ja .)
05.03.2016. (20:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
i meni nije logičan taj naziv za suha vina, misle na šećer, a ne na
vodu, baš bezveze, malo ti malo ja
05.03.2016. (20:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Zdenko je u pravu i pozdravi ga, Dinaja!
05.03.2016. (20:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Logika ti odlično ide, DOMENICO :)
05.03.2016. (20:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
White Lilith
o da! iločki traminac meni je najdraže ....suho:)
05.03.2016. (20:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Jedno od zaista kvalitetnih vina, White Lilith :)
05.03.2016. (20:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mela
Samo ona od kojih ne boli glava.
05.03.2016. (21:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
RandomHeart
Sječam se jednom da je poslje ispijanja, flaša ostala potpuno suha:-P
05.03.2016. (21:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
i jedan mađar je zanimljivo pisao o vinu, a zanimljivo da eto postoji piće kojeg nikad nisam bio ljubitelj, jedino sam se jednom kao mladi novinar zapio kod fratara na košljunu, ujutro uopće nije bilo mamurluka ni glavobolje.
05.03.2016. (22:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zen zi
Lastavice nije baš nelogično,dapače posve suprotno,
barem za nas kemičare. Kemijska analiza vina
nalaže analizu suhog ekstrakta (svih tvari koje
ne isparavaju...), a da bi se odredila kvaliteta
vina ( da bi vino moglo nositi naziv predikatno,
vrhunsko, stolno...) mora imati upravo određenu količinu
suhe tvari.... dakle riječ je o čisto laboratorijsko-tehnološkom
terminu pri proizvodnji i kontroli kvalitete vina :-)
05.03.2016. (22:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Mela, dobra primjedba. Glava boli od sumpora koji se dodaje
lošem grožđu da bi bilo upotrebljivo za vino, i od kemije koja
se dodaje umjesto grožđa. Od pravog vina napravljenog samo
od grožđa bez dodataka - ne boli glava.
06.03.2016. (05:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
RandomHeart, to je tvojej objašnjenje suhog vina?
06.03.2016. (05:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
To vino koje si pio kod fratara bilo je pravo, NF, zato nije bilo
ni mamurluka ni glavobolje.
06.03.2016. (05:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Hvala ti na ovom objašnjenju, zen zi. Tebi je sasvim jasno,
a sada i meni. Suho vino ima malo suhe tvari.
06.03.2016. (05:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Evora
Veza duga 75 stoljeća, to je jednostavno ljubav ...
nektar bogova, suho je bez njega ;)
Kakva su ta specijalna vina i da li si saznala poslije
koliko godina starosti se vino ne pije već samo
prestižno čuva u kolekciji?
Odličan post! :-)
06.03.2016. (10:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Može baš sve što zamislimo da može ;)
06.03.2016. (18:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Evora, u suštini, nitko i ne zna kakva su ta vina u kolekciji
jer ih nitko ne otvara! Samo ako ih je više, jednu flašu probaju,
promijenila je okus, a nema garancije da je druga boca ista.
07.03.2016. (05:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Kalorijski restoran ... minus40kg ... dražeN ;), ima mudrosti u
tvojim riječima!
07.03.2016. (05:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećanje i osvrti
Sve je to zanimljivo ali mislim da je bitno društvo, a vino da je pitko!
Sviđa mi se @Randomov komentar!
07.03.2016. (22:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...