Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • :(

    Kako tuzno. Sve ono po cemu smo nekad pljuvali sada postaje ne samo prihvatljivo nego i pozeljno. Alen mislim da i tebe dusa boli dok ovo pises.

    avatar

    22.02.2016. (15:44)    -   -   -   -  

  • HMS

    Bože mili svašta. Pa većina toga je već provedena u EMA-i i to daleko prije nego što su došli "sukobi" u HMS-u.

    avatar

    22.02.2016. (18:39)    -   -   -   -  

  • Mala

    Dakle ovako..nemam nista protiv mace-a ali mislim da ovo savezu nije trebalo. Kako mislite smanjiti drzavno na 2 dana a ubacili ste novu kategoriju? Da li ste svjesni da ste liberaliziranjem glazbe opako u neizvjesnosti kakvi ce to timovi doci na prvenstvo? Dakle moze se plesati i na narodnjake? Mislim, da dugujete puni objasnjenja.

    avatar

    22.02.2016. (21:40)    -   -   -   -  

  • tuga i jad

    ne samo da uvodi 1, nego 2 nove kategorije- i neformacije za kadetkinje.. a sve u 1 dan.. vec iz ovog rekla bih da je prilicno jasno da ce natjecanja biti u dvoranama. osobno nisam protiv neformacija za kadetkinje- zasto ne, kad imaju i juniorke, nek se nagrade i te talentirane curice i nek se poticu da budu jos bolje. ali onda cemu taj prvi stap? jel to furanje na neke druge sportove koji imaju zadane elemente i umjetnicki dio?? zbilja ne kuzim.
    a mace. po meni uzas, najNEatraktivnija disciplina na cijelom natjecanju, rekla bih i najslabije gledana. doista ne vidim smisao.. osim eto dijeljenja medalja. pa da dobiju sansu i oni koji inace slabo rade sa stapom.
    a ako se vodite isprikom da i EMA ima mace, onda hej pa EMA ima i pom pon, ajmo i mi uvesti pom pon.. nadam se da to nece proci. za mene je vecina ovih ideja losa, da ok liberalizacija glazbe, ali neke je stvari ipak trebalo zabraniti. najbolje da se sad i "vrte zarulje" u koreografijama. 7 djevojaka u formaciji? cemu? i to opetovano skracivanje defilea, dok na kraju uopce ne bude ni postojao. sad jos i bez zavoja?
    osim sto ce kvaliteta pasti zbog vec ocitih i neizbjeznih razloga, sad ce jos past i zbog svih ovih izmjena.

    avatar

    23.02.2016. (00:42)    -   -   -   -  

  • HMS

    Mala:
    Liberalizaciju glazbe su tražili sami članovi. I to godinama. O njoj je provedena široka rasprava na svim tijelima, kako HMS-a, tako i EMA-e. Činjenica je da će EMA liberalizirati glazbu.

    tuga i jad:
    Rasprava jest dobrodošla, ali molim da izbacite riječi "tuga i jad" jer će u protivnom komentar ubuduce biti izbrisan.

    "Prvi štap" nije umotvorina HMS-a, provodi se u nekim zemljama već godinama i donosi brdo koristi. Motivacija malim djevojčicama još prije nego što krenu sa natjecanjima, gledatelji, masovnosi... Neki naši hrvatski suci su to sudili po drugim državama i prenijeli nam samo pozitivna iskustva.

    Mace jest nejneatraktivnija kategorija, ali to ne znači da ju treba ignorirati, kao što je i bacanje kladiva manje atraktivno od trčanja na 100 metara, pa nitko ne razmišlja da ukine kladivo. Mace jest bio prvi rekvizit u Hrvatskoj, imamo dokaze iz 1932. Samim time ne možemo i ne smijemo ignorirati niti naše korijene, niti našu povijest.

    Raspravljalo se i o pom-ponima na Upravnom odboru, ali je Upravni odbor odbio i pom-pone i rutinu (dril) koji će se uvesti u EMA-i jer nisu u tradiciji hrvatskog mažoret plesa. Hoće li Skupština imati drugačije mišljenje, stvarno ne znam. Možda Skupština i uvede te kategorije, iako mislim da neće.

    Žarulje se neće desiti u glazbi. Nadam se da ste primjetili da postoji mogućnost sankcioniranja sa do 3 boda, a ako vam je poznat pravilnik znate da za "žarulje" suci mogu dodijeliti još 3 negativna boda u općem dojmu. A to je dovoljno da nekoga smjesti u dno tablice.

    7 djevojaka u formaciji je prijedlog EMA-e koji se temelji na iskustvima. 7 ili 8 djevojaka (koliko je sada dozvoljeno) je ista stvar. A sedam jest predvodnica i 3x2. Ponovo kažem, govorimo o iskustvenom prijedlogu, nije ništa doneseno napamet.

    Defile je skračen za 8% i ponovo se radi o iskustvenoj opservaciji, dakle odluci donesenoj na temelju iskustava drugih saveza. Niti smo najpametniji, nit treba biti prepotentan pa ne iskoristiti dobra iskustva drugih.

    Ja sam osobno glasao protiv toga da se ukinu zavoji. Ali sam bio preglasan na Upravnom odboru. Kada ćete vidjeti zapisnik vidjet ćete da sam bio protiv. No, ako je to volja večine, posebno koreografa, to stvarno nije nešto što treba lomiti koplja. Niti je egzistencijalno, niti je bitno za savez.

    Prijedlozi su doneseni sa ciljem dizanja kvalitete. I ponovo kažem nisu doneseni nasumice, već temeljem analize i dobrih iskustava drugih saveza.

    avatar

    23.02.2016. (00:45)    -   -   -   -  

  • Clanak 45

    Dodjes na natjecanje i nemas priliku imati "generalnu" probu... :/

    avatar

    23.02.2016. (10:57)    -   -   -   -  

  • HMS

    Intencija promjena je da se:

    1. Bitno smanje troškovi timovima koji dolaze na prvenstvo i da prvenstva ne budu sama sebi svrhom. Danas prosječni tim koji dođe u sva tri dobna razreda ima troška državnog oko 45.000 kn (smještaj dvije noći, 9 obroka, prijevoz, startnine, osoblje koje sa njima dolazi, oprema...). Prvenstvo koje se održava jedan dan koštat će timove bitno manje. Nema smještaja, prehranu možeš odraditi na način da djevojke uzmu sendviće sa sobom, a što ne možeš ako si negdje tri dana, plačaš samo jedan auto dan za autobus ili realne kilometre (ne i čučenje autobusa 3 dana negdje). Znači timovi to mogu napraviti sa samo 9.000 kuna. To je pet puta manje!

    2. Naravno, u tom kontekstu negdje se treba i povući ručna i vidjeti što se može napraviti. Najmanja stvar je "generalna proba". To nije krucijalno, pogotovo u vrijeme u kojem recesija traje već 7 godina i timovi su odavno na rubu egzistencije. Upravo zato se ištlo na pojednostavljenje, smanjenje i rezanje troškova.

    3. Timovi kojima je generalna proba toliko bitna će moći doći dan ranije i odraditi je u istom prostoru. Dakle, ako netko ima dodatan novac za autobus, smještaj i prehranu trenirat će dan prije. Konačno, kada će prvenstva biti u dvorani (a to i jest intencija da se smanje troškovi i pojednostavi organizacija) timovi će svoje generalne probe moći obaviti u svojim dvoranama. Sve dvorane su iste, svi tereni za rukomet su isti. Dakle, u svojim dvoranama timovi će probavati koliko ima je volja. I imati identične uvjete u dvorani održavanja prvenstva. Naravno, ako će uvjeti biti drugačiji (na otvorenom) proba je svakako obvezna stvar. Za one koji će to željeti, dan prije.

    avatar

    23.02.2016. (11:28)    -   -   -   -  

  • Clanak 45

    Ali to je bas ono o cemu pricam. Cilj je olaksat timovima, ali ih se svejedno negdje zakida. To opet nije poanta. Curama je uvijek najbitnije natjecanje i da tamo sto bolje otplesu i budu najsigurnije sto mogu biti. I sad, klub nema novaca, ne moze doci dan ranije da se isproba staza ili teren i onda ih to zakine na samom natjecanju. Mislim da su sluzbeni treninzi jako vazni i da su i dalje trebali ostat obavezni.

    avatar

    23.02.2016. (11:43)    -   -   -   -  

  • HMS

    Naravno da se negdje mora zakinuti ako se kani štedjeti. Nažalost, ne može i jedno i drugo. Stav timova je (a to smo doslovce ispitali) da se ide na uštede. A tko ima dovoljno novaca dolazit će dan ranije i odraditi treninge.

    avatar

    23.02.2016. (13:42)    -   -   -   -  

  • Clanak 45

    Steta... steta sto nije ostalo ko prije, ali dobro. Vidjet cemo kako ce biti sad nakon natjecanja.

    I da, imam jos jedno pitanje... ako regionalno vise nijw kvalifikacijsko, sto ako ni ne bude bilo uopce regionalnih?

    avatar

    23.02.2016. (13:57)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ako Skupština odluči dva (ili tri) dana, tako će i ostati. Ali prema reakcijama članova iskreno mislim da ljudi žele prvenstvo jedan dan. Oni koji imaju sredstva za više doći će na više dana.

    I o regionalnima se poprilično raspravljalo. Iskreno ja se ne bojim da će biti regionalnih prvenstava bez obzira što nisu kvalificirajući. No, i opet ponavljam, timovima su prvenstva postala tlaka jer su postala daleko bitnija od redovnih nastupa, smotri i vlastitih događanja. Pa čak i da se ukinu regionalna (što je bila prvotna ideja) to neće biti ništa tragično. Ako je ljudima nešto tlaka onda ne treba forsirati. Vidjet ćemo kako će to ići u studenom pa će HMS donijeti odluku.

    avatar

    23.02.2016. (14:20)    -   -   -   -  

  • Clanak 45

    Dobro, sve sad to stoji, ali ono sto je meni cudno je sad pak sljedece, kako natjecanje moze postat tlaka? mislim, ne znam, mozda sam ja samo cudnog misljenja, ali pa zar nije natjecanje ono sto najvise promice kvalitetu, napredovanje timova jer vide koji su novi trendovi, dobivaju motivaciju da budu bolji... itd... itd... ok, jasno da ne treba forsirati nesto sto je tlaka, al ono. to onda isto tako moze znaciti da ce i drzavno natjecanje postat tlaka

    avatar

    23.02.2016. (14:38)    -   -   -   -  

  • Mala

    Molim vas mozete li mi objasniti kako ce se natjecanje odrzati u jednom danu? Dakle plesat ce se defile i koreografija odjednom? A sto je sa neformacijama? Hvala

    avatar

    23.02.2016. (15:10)    -   -   -   -  

  • HMS

    Clanak 45:
    Pa je, tlaka je. Mislim ima to svojih koristi, i to velikih, ali ako to tim koji ima proračun od 70.000 kn košta 50.000 kn onda je financijska tlaka, jer i opet dobar dio toga moraju pokriti članovi. Konačno, na spremanje prvenstva se troše stotine sati treninga, intenzivno se sprema netom prije prvenstva, što znači da u to vrijeme se odbijaju nastupi. A mažoretkinje su u prvom redu stvorene radi svakodnevnih nastupa u svom gradu i radi gostovanja izvan grada i promocije svog grada. Ne radi natjecanja. Ona nisu nogomet ili boks kojima je svrha natjecanje. Njima natjecanja moraju biti samo usputna aktivnost. I onda ako ti natjecanja ne troše enormno puno novca, a troše, i putno vremena, a troše, ona je to OK. Ali ako ti natjecanja žderu 50% novca i 70% vremena onda su tlaka. To nije bila intencija prvih natjecanja, ali je tako postalo vremenom. I takvo je razmišljanje velike večina timova, samo to je trebalo čuti.

    Mala:
    Pretpostavimo da će u svakoj kategoriji biti po 13 timova (40 ukupno) i isto toliko neformacija. To bi značilo

    8:00 prvi štap
    945 otvaranje prvenstva
    1000 defile
    1200 stanka za ručak
    1430 neformacije
    1600 formacije
    1900 dodjele medalja

    Kada se vide registracije vidjet će se i stvarno stanje stvari. Ali može se i trajati do 22:00 sata, te stanka za ručak može biti sati i pola.

    avatar

    23.02.2016. (16:27)    -   -   -   -  

  • Mia

    Molim kad ce se odrzati drzavno,datum i gdje? Hvala

    avatar

    23.02.2016. (23:40)    -   -   -   -  

  • jj

    ali nece biti isto timovima kojima ce prvenstvo biti dalje i koje ce dakle cijelu noc putovati i ondafriziranje sminka i zatim plesati citav dan sve, stano biti oko borilista bez mogucnosti predaha.. i onda opet putovati.. jako naporno i sigurno ce umor utjecati na rezultate.. i nema vise ni onog ako je bio los dan pa je defile bio losiji da se tim uzdigne do sljedecg dana i popravi stvar s koreografijom.. :(

    avatar

    24.02.2016. (01:00)    -   -   -   -  

  • HMS

    Mia:
    Datum je 21.5., a mjesto je Zagreb

    jj:
    Još jednom naglašavam, timovi koji to žele i mogu doći će dan ranije i imati probe, moći se odmoriti... Oni koji to ne žele ili ne mogu imaju mogućnost doći na samo jedan dan. Pa koliko god to naporno bilo, bolje i tako nego nikako, zar ne?

    avatar

    24.02.2016. (03:27)    -   -   -   -  

  • Pitanjce

    Sto natjecanje nije trebalo biti nedjeljom, a da timovi koji zele probat dodu subotom, a ne da moraju dolaziti petkom i da cure izostaju iz skole.

    Znam da ce neki morat izostajat ponedjeljkom ali do sad sva natjecanja koja su se odrzavala 1 dan bila su nedjeljom.

    avatar

    24.02.2016. (08:36)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ma da, 22.5. je dočan datum, lapsus, sorry...

    avatar

    24.02.2016. (08:56)    -   -   -   -  

  • Mia

    Bilo bi logicnije da je u subotu ???

    avatar

    24.02.2016. (22:43)    -   -   -   -  

  • HMS

    Pa i ne, obzirom da će određeni broj timova doći u subotu na prvenstvo radi treninga, te da se isto treba pripremiti (ljepljenje traka, sudačka tribina, sudačka prostorija, zastave, ograde...).

    avatar

    25.02.2016. (02:26)    -   -   -   -  

  • *

    Jel se Tonka udala/razvela??? piše Marić
    lijepo da je ostala nekako prisutna u Savezu

    avatar

    25.02.2016. (08:44)    -   -   -   -  

  • HMS

    Sorry, pogreška. Treba pisati Matić. Evo promijenjeno. Hvala na upozorenju.

    avatar

    25.02.2016. (09:56)    -   -   -   -  

  • :))

    mozete objasniti sto su rutine (dril), sto ste napisali u jednom komentaru da ih uvodi EMA

    avatar

    25.02.2016. (22:36)    -   -   -   -  

  • HMS

    Drill ili rutina je kategorija u kojoj je zabranjeno tehniciranje teže od 3. stupnja, uz stavljanje akcenta na promjene formacija, u klasičnoj uniformi i na klasičnu glazbu (koračnicu) kao i kod macea.

    Drill je vrlo popularan u Velikoj Britaniji i Mađarskoj i oni godinama pokušavaju uvesti drill kao kategoriju.

    avatar

    26.02.2016. (08:47)    -   -   -   -  

učitavam...