Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    Teoretičari zavjere koji su preuzeli Poljsku; profil trenutačno najmoćnijeg Poljaka donosi Guardian: Jarosław Kaczyński uvjerio je Poljsku da joj iz sjene prijeti ljevičarska kabala - i tako postao najmoćniji čovjek u zemlji... “On je trebao biti naš predsjednik, ali ispalo je da je njihov predsjednik, predsjednik crvenih!'", vikao je Jarosław Kaczyński o bivšem poljskom predsjedniku i vođi Solidarnosti Lechu Wałęsi. Danas je Kaczyński najmoćniji čovjek u Poljskoj. 2015. njegova je stranka, koju je osnovao s bratom blizancem Lechom - Zakon i pravda (Prawo i Sprawiedliwość - op. čitaj: poljski HDZ) - samostalno osvojila parlamentarnu većinu po prvi put otkad je Poljska demokracija. I drži ostatak države od 40 milijuna ljudi, kao i najvažnije političke institucije, pod svojom čizmom.

    avatar

    19.02.2016. (00:14)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    hrvatsku verziju identičnog prljavog manevra zamjene vivisecirao V. Ivančić:
    ''Raspudić se, naime, ispomaže teorijom zamjene, gdje je jedina nezamisliva opcija da fašisti djeluju u interesu samog fašizma, tj. da ‘svjesno igraju’ za svoju stranu. (...) Važno je samo proizvesti snažnu fikciju zločinački nastrojene ljevice, kvalitetnu komunističku avet koja će u kolektivnoj svijesti figurirati kao avangarda kataklizme, pa će ona Raspudićeva i Ristićeva ‘hrvatska državotvorna priča’ imati trajnu mogućnost da autohtoni asortiman gadosti proslijedi na tuđu adresu, uključujući redovite seanse ustaškoga salutiranja. (...) Stoga tipičan procijep u Raspudićevu insceniranju ‘konteksta’ - ‘a to je fašizam-komunizam’ - leži u činjenici da on ne iskazuje brigu zbog pojave fašizma, već upozorava na imaginarni antifašistički protuudar, na kreiranje uvjeta u kojima ‘jugokomunistička priča pobjeđuje’. Ipak, zbog čega mu je pri dizajniranju ideološkog ratišta komunizam uopće potreban, i to do mjere da ga mora izmišljati? Zašto, na primjer, sama ‘hrvatska državotvorna priča’ - oličena možda baš u Raspudiću i Ristiću kao građanski nacifranim nacionalistima - ne može krenuti u boj i odnijeti pobjedu nad fašizmom?
    Računajući na pomanjkanje samorefleksije, kao i nesklonost ‘hrvatske opcije’ da diže ruku na samu sebe, odgovor treba iznijeti bez uvijanja i skrivenih značenja: Zato jer bi obračun ‘hrvatske državotvorne priče’ s fašizmom odviše nalikovao suicidu.''

    avatar

    19.02.2016. (00:28)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Da, uvijek pobijedi tupe...
    No, dobro, Poljaci su odvijek bili brojniji od npr. Hrvata i u nekoliko navrata su si mogli 'priuštiti' takve čistke (opet se nadovezujem na 1930-e). Ali ovo u Hrvatskoj, pa to bi bio suicid, osim ako se cijela dijaspora ne poželi doseliti u Hrvatsku i tako uvesti engleski kao službeni hrvatski jezik :-), potisnuti tako 'autohtono' stanovništvo. Mogla sam i štošta gore reći, npr. citirati Hitlera (bilo jučer na 3. programu )... Ali nećemo sad o tome... Pita me podmladak, da zakaj u serijalu nisu spomenuli onu neku ustašku bojnu koja je sudjelovala u Barbarosi... U ovom je slučaju ispalo dobro da ih je valjda bilo malo u odnosu na one iz drugih kvislinških režima.

    avatar

    20.02.2016. (01:27)    -   -   -   -  

  • Enkelkind


    Von:
    Mirko Malenica

    An:
    urednistvo@blog.hr


    https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz/
    Halo,već nekoliko puta sam upozoravao na blog iznad i na postove koje autorica bloga prostire i time namjerno gazi hrvatsko dostojanstvo.Reagirali ste šutnjom jer šinjorina piše i dalje i ponižava.Dok tamo neki Blog News se postom u kolovozu prošle godine ustremio na nekog Mirčeta samo zato što je pisao ili piše domoljubno i blogovi mu se masovno brišu...
    Sa štovanjem!

    avatar

    20.02.2016. (08:42)    -   -   -   -  

  • Enkelkind

    Razumiš?

    avatar

    20.02.2016. (08:59)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    vidiš ti to Von Myrče Enkelkindu, slabo ti oni "razumidu" koliko se "hrvatsko dostojanstvo" usrećilo s nekim tobom.

    avatar

    20.02.2016. (11:09)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @mamo, sinoć gledam onog ridikuloznog pajaca Tepeša, još jedan klaun iz Karamarkove zlokobne kamarile. ej, sine mi, pa lik je pljunuti vrtni patuljak, samo mu fali šiljasta kapica na povelikošupljoj tikvi. haj-ho! Jack Blackov zadnji, Goosebumps, scena u kuhinji, čudovišta na slobodi. pa još šiljatoglava braća, kkk und jaranen. naprosto obilje nadovezujućih asocijacija.

    avatar

    20.02.2016. (13:05)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Bijela Hrvatska postojbina Bijelih Hrvata.
    Komentar cinika: koji sve više postaju - niger.

    avatar

    20.02.2016. (17:26)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    politički korektno, hoćeš reći da gaje osebujan modni stil.

    avatar

    21.02.2016. (12:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...