Komentari

nakrizanju.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • deeksha

    Jao...pa kako da komentiram (ponudim vlastitu perspektivu) kada je sve tako opširno...i onaj post prije...pa i onaj u kojem si upucala nedužnog prolaznika....
    Valjalo bi mi izvući neku misao pa onda oko nje raspresti priču, ali onda ću fulati cjelinu...a vrijeme...gdje da njega nađem...?
    Kuku mene...
    Ništ...idem u stanje šutnje i tišine. Bok.

    avatar

    17.02.2016. (09:29)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Deeksha;
    Naizgled je opširno. U stvari, možda je.
    A video je za one koji ne vole Castanedu. Ali, sve ima zajednički nazivnik a taj je duhovna osnova svijeta.Ako preferiraš , možemo je zvati energerska.
    Hej, kod mene nema pokude ako fulaš temu.Što je uopće fulavanje teme? Misao koja je odšetala u nekom drugom smjeru. Sto ljudi, sto smjerova, duhovno-energetsko jedinstvo. Bratstvo, Sestrinstvo i Jedinstvo :))))

    Kolko ti imaš godina? Jesi li ti iz doba druga Tita? :))))))

    avatar

    17.02.2016. (10:31)    -   -   -   -  

  • easy

    30 godina stroge discipline..moram priznat nekad sam ga čitala u jednom dahu, sada bi mi trebalo puno duže, ali da plijeni pažnju,da,plijeni..

    avatar

    17.02.2016. (11:02)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    između;
    ma to mu je trebalo toliko jer je pružio maksimalni postojeći otpor :D
    Zato mi je Castaneda i bio odbojan tim svojim 'nevjerničkim' ,stalno iščuđujučim stavom, koji ne prihvaća ništa i ne 'čuje ' ništa što nije precizno umom i logikom dohvaćeno.
    Naime, prvotno su mi njegove knjige išle jako na živce, točnije pompozni on, dok su mi knjige iste tematike njegovih suučenica, Florinde Donner i Taishe Abelar bile sjajne, upravo sjajne, na prvu loptu.

    avatar

    17.02.2016. (13:12)    -   -   -   -  

  • easy

    Da, sviđa mi se ovaj drugi pasos posljednje stranice " čovjekov lanac " , to sam i naučila čitajući Castanedu.....ove njegove suučenice nisam čitala, možda bih mogla :D

    avatar

    17.02.2016. (13:45)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    između;
    e, da, sad onda ,naravno ide pitanje kako do tog potencijala i kako koristiti svoje pune resurse...što bi to sve uopće moglo obuhvaćati......

    Suučenice najtoplije preporučam, ako ništa, te knjige su i zabavne :)))
    Ako ih ne nađeš, mogu ti ih poslati mailom , na srpskom imam Taishu Abelar 'Prelazak čarobnjaka' i Florindu Donner 'Biti u sanjanju', a i obje na engleskom. Ako poželiš.

    avatar

    17.02.2016. (15:49)    -   -   -   -  

  • easy

    Hvala, pokušati ću najprije potražiti u knjižnici :D

    avatar

    17.02.2016. (17:26)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    To nakana me trajno iritira, zakaj nije mogla biti namjera? :) Više mi se sviđa srpski prijevod Miloša Komadine na kojem sam prvi put progutao Kastanedu. :) Nekako mi je energetski kompatibilniji samoj nakani autora. Mi Hrvati volimo bre da budemo komplikovani pa na kraju tekst načinimo sterilnim, suhim, tumbastim i zapinjućim. U jednoj su knjizi (Umijeće sanjanja) tako naslov poglavlja koji je trebalo prevesti kao Prikradanje/vrebanje prikradača, ili nešto u tom fazonu, preveli kao Kočoperenje kočoperca (jer je prevoditeljica Ksenija Premur očito znala samo jedno značenje dotične engleske riječi, a nije se dalje raspitivala i ništa joj s tom riječi nije bilo čudno). Kad sam vidio što je sve ona prevodila prije i poslije Castanede, bilo mi je jasno da ga ona baš naročito ne razumije, kao ni drugi prevoditelji VBZ-a, što se u tekstu i osjeti. Miloš Komadina ima pitki, organski prevod, rečenice glatko teku i imaju unutrašnju koheziju. Namjera je sve; ona iznutra hrani i pokreće institucije i poluge vlasti. Kad se čovjek zaposli u nekoj ustanovi ili odluči pripadati nekoj organizaciji, počinje se iznutra mijenjati, tj. prilagođavati energiji ili namjeri te organizacije. Pripadnost naciji ili Crkvi ili radikalnoj desnici ili nekoj terorističkoj organizaciji potpuno preslaguje elemente podsvijesti, formirajući prema van jednog novog čovjeka koji se samo pričinja da je onaj stari. Roditelji ili supruga ili najbliži prijatelji nerijetko ne mogu prepoznati osobu koja je tako zahvaćena snažnom strujom neke kolektivne namjere. Sve je to hipnoza; valja stoga pronaći namjeru otriježnjenja i za nju se zakačiti. :) Zanimljivo je ovo što Castaneda govori o namjeri cjelovitosti: jednom kad smo se na nju prikačili, zaglavili smo u hipnotičkoj snazi njene iluzije o autentičnoj stvarnosti. Pa smo slijedom toga čak i mikroskop izmislili, nije nam bila dovoljna "obična" rezolucija. :) Mogao bih napisati post: mikroskop kao paradigma ultrailuzije cjelovitosti. :)
    https://sr.wikipedia.org/wiki/Miloš_Komadina

    avatar

    17.02.2016. (21:55)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Sretni su i blagoslovljeni i dobre karme oni, koji imaju svog božanskog Učitelja (Sadgurua). Ne toliko zbog toga što će ih On bogznačemu poučiti, već ponajviše zbog toga što će im On omogućiti da se prikače na Njegovu namjeru. Upravo je Njegova namjera ono, što će ih zaista privesti Slobodi.

    avatar

    17.02.2016. (22:13)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Mariano;
    to kaj ti se više sviđa prvi prijevod koji si konzumirao je možda kao ona pojava kod klope. Trebaš probati dva slična jela da ocijeniš koje je bolje, u pravilu će ti ono prvo biti bolje, a ovo drugo malo pokvarena verzija. :)
    Meni je ponekad smiješna srpska varijanta , ima dosta grešaka a i nekako sam se odviknula od srpskog.....znam da sam primijetila da je u jednoj knjizi (srpskoj) čak nedostajao jedan dio (nešto o meksičkoj povijesti; je, priznajem, bio je i meni dosadan , al ipak :-P) kojeg sam preskakala na engleskom .
    Moja frendica čita te knjige na slovenskom, i tu ima svega u prijevodima, uglavnom se smijemo ona hrvatskim, a ja slovenskim prijevodima.

    Armando Torres u 'Encounters with...' spominje da je don Juan dijelo ljude na tri vrste urines, farts i vomits.... :)) kako su to naši preveli jako me zanima :D, to je moralo biti spomenuto u nekoj od knjiga , ali ja se ne sjećam da sam to susrela iako mislim da sam ih sve prošla??
    Jednom si ti stavio neki isječak o tri tipa ljudi, ali si brzo maknuo taj blog. Možda je to bilo upravo to....Znaš li to, a i koji su to izrazi bili?

    Sadguru, on se pojavljuje kako kažu kad je učenik spreman, ili kako to ide?
    Mikroskop kao paradigma ultrailuzije cjelovitosti....uvijek vrlo šašavo :))) baci se na to dok si na tako istaknutoj poziciji :)))

    avatar

    18.02.2016. (06:50)    -   -   -   -  

  • bromberg

    Ako za neku spoznaju treba trideset godina stroge discipline, bome ce trebat jos trideset da se recena spoznaja opet baci preko palube :)

    avatar

    19.02.2016. (22:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...