Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • ŠTIT-Bjelovar

    POLICAJAC TJERA INAT PREMA MENI

    Zamislite; prometni policajac Saša Maras, uočio je večeras da sam u 01,00 sati prošao sa autom preko crvenoga svjetla na križanju kod suda u Bjelovaru. Taj lik već duže vrijem iz-miš-lja lažne prekršaje o meni. Evo, sad sam došao kući u 01,30 sati, i odlučio sam napisati nešto o tome.

    Ja i žena prije toga događaja izašli smo iz jednog lokala u Haulikovoj ulici i kretali smo se pješice (po nogo-stupu sa lijeve strane) prema hotelu "Central".

    U susret nam je naišao policijski auto BMW-e srebrene boje, koji ima registracijske tablice BJ-455-EA. Odmah sam prepoznao taj auto, jer on ima na cesti policijsku ulogu presretača. Dvojica policajaca (u civilu) pogledali su prema nama i otišli u smjeru ulice Matice Hrvatske. (Što znači u suprotnom smjeru od našeg smjera kretanja).

    Policijski presretač sa rotirajućim plavim i crvenim svjetlima zaustavio nas je 1. kilometar i 300 metara dalje od mjesta (raskršća), na kojemu sam ja navodno počinio prekršaj, i to se je desilo samo par minuta poslije od našega prvoga susreta.

    Nisam se ništa začudio, kad sam vidio - tko me je zaustavio. Da me je zaustavio neki drugi policajac, ne bi uopće posumnjao da sam počinio neki prekršaj. Ali ovaj lik je ugnjetač... Njemu je trebalo 25 minuta da ispiše običan obrazac, tj. prekršajni nalog, toliko sam vremena stajao na cesti.

    Koji apsurd* prekršaj sam počinio u ulici J. Jelačića, a zaustavljeni sam na kraju Vukovarske ulici, odnosno, još malo pa bi došao do Đurđevačke ulice, gdje ja živim na broju 159.

    Ja nemam ništa protiv da (taj) mladi prometni policajac Saša Maras (rođ. 10.01.1989.), "grebe se" kod svojih šefova u policiji,.., ali imam protiv kad to radi preko mojih leđa. Između ostaloga, rekao sam Marasu u oči, da je "ljudska sramota", i da zbog takvih policajaca ljudi bježe iz ove zemlje...

    I u ovome slučaju me je Maras pratio i uhodio, išao ciljano za mnom... Ili bolje bi rekao: špijunirao me s razlogom, da mi naškodi. Međutim, i to sam mu rekao da zloupotrebljuje svoju policijsku službu i ovlasti...

    Istina je da sam ja prošao preko toga semafora. Pitam: kako je policajac Saša Maras, mogao to vidjeti - da sam ja prošao preko crvenoga svjetla, a bio je iza mene udaljen oko 400 metara. Da nije bio u pitanju semafor, opet do kuće bi me Maras, zaustavio i izmišljao bi - kao i prije - da nisam imao na sebi pojas.

    Maras unosi laži u svoj zapisnik, očito je - da to radi po nečijoj direktivi i huškanju. On to radi iz neke osvete i mržnje prema meni... Dok sam ja položio vozački ispit 1982. godine, policajac Maras nije bio ni rođen. I sad mi takav "balonja" zagorčava život sa fingiranim* prijavama.

    Nikada mi prometna policija u Bjelovaru, nije odgovorila na moj prijašnji dopis kako bjelovarski semafori krivo rade. To je "valjda" odgovor na moju nepobitnu istinu.

    Na mjestu gdje sam ja navodno počinio prekršaj i prošao na crveno svjetlo, postoje video kamere - gdje ja prolazim preko raskršća s brzinom oko 40 kilometara, i koliko vremena je prošlo kako za mnom prolazi policija. I u ovom slučaju radi se o montiranom procesu i mome proganjanju... Maras zna zašto to čini, a u mojim očima on ispada nepošten i nepravedan čovjek i primitivac... Ima puno važnih slučajeva koje bi policija trebala rješavati, nego da mene stalno želi se prikazati kao prekršajca...

    Treba postaviti pitanje koga Marasov "presretač" lovi u gluha doba noći kad na ulici nema žive duše? Tu bez veze on se vozi i troši benzin, od ovako posrnule države. Maras mene kažnjava sa 2000 kuna i oduzimanje moje vozačke na 3 mjeseca, i 100 kuna za troškove dokazivanja prekršajnog postupka.

    Kad smo već kod semafora prije nekoliko mjeseci prometnoj policiji sam prijavio neispravan semafor - na kojemu je poginuo 13. svibnja 2015., oko 20 sati, motociklista Miran Fejer (25) iz Trojstvenog Markovca. Policija je izašla po mojoj prijavi "odmah" van i konstatirala da stvarno semafor dobro ne radi. Taj semafor do danas nije popravljen.

    Ako netko ugrožava ljudske živote, to radi bjelovarska policija, na čelu sa načelnikom prometne Postaje Daliborom Milković. Protiv kojega ću osobno podnijeti kaznenu prijavu u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, gdje ću zatražiti da odvjetništvo izađe van i samo se uvjeri u neispravnost semafora...

    Zbog toga što sam puno puta prigovorio policiji na njihov rad, mene se poslije toga učestalo proganja i pišu kazne. A još više se određeni policajci na mene ljute, kad na sudu - na kraju sve biva odbačeno ti "lažni njihovi prošireni" zapisnici".

    Stvarno treba pogledati tko sve radi u policiji i što se tamo nezakonito dešava? I kakva je odgovornost tih ljudi. Uniforma i značka ne bi trebala nikome biti jamstvo: da se može pokrivati tuđa drskost, korupcija, neznanje, nasilje i pristranost i kriminal,...itd.

    ------------------------------------------
    BRANKO STOJKOVIĆ
    Tel/Mob: 095 814 82 90

    HRVATSKA / BJELOVAR
    25. 02. 2016. godine
    --------------------------------------

    avatar

    25.02.2016. (12:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...